Gönderi tarihi: 3 saat önce3 saat Admin İhtiyacım olduğunu hiç bilmediğim ama artık onlarsız yaşayamayacağım 5 akıllı ev aletiEvim 1940'larda inşa edilmiş olabilir, ancak yaptığım teknolojik gelişmeler sayesinde kendimi 2140 yılında yaşıyormuş gibi hissediyorum. Tamam, belki o kadar da gelecekte değil, ama akıllı ev eşyalarına sahip olmak, içimde yaşayan teknolojiye takıntılı çocuk için gerçekleşmiş bir rüya gibi.Gelecekte yapmak istediğim birçok yükseltme daha var, ancak bu eklemeler günlük hayatımı çok daha kolaylaştırdı. Hayat inanılmaz bir hızla akıp giderken, bu akıllı ev aksesuarları günümü otomatikleştiriyor ve hayal edebileceğimden çok daha fütüristik hissettiriyor.Akıllı kilit, erişilebilirlik açısından bir rüyaÜstelik, tek bir bildirimle evime kimin girdiğini biliyorumEvime taşındığımda ilk yatırım yaptığım şeylerden biri akıllı kilit oldu. Akıllı kilitlerin harika olmasının birçok nedeni var, ancak Wyze x Lockin benim için mükemmel bir yatırımdı. Bu özel akıllı kilit Wi-Fi'ye ihtiyaç duymuyor, çünkü kilitleme veya kilidi açma gerektiğinde doğrudan telefonuma bağlanıyor. Birisi evime girdiğinde bana bildirim gönderiyor ve kurduğum şifreler ve profiller sayesinde tam olarak kim olduğunu bilmemi sağlıyor. Ama bunun için en büyük itici güç erişilebilirlik oldu.Kardeşim tekerlekli sandalyede ve aslında bunu kullanmanın ne kadar güzel olduğunu söyledikten sonra ona da bunlardan birini hediye ettim. Çantasından anahtarları çıkarmak, dönmek, kapıyı kilitlemek, tekrar dönmek ve nihayet dışarı çıkmak yerine, otomatik kilitleme ayarlayabiliyor veya telefonundaki bir düğmeyle kilitleyebiliyor. İnanılmaz derecede güzel ve neredeyse herkes tarafından kullanılabilen harika bir teknoloji parçası.Akıllı prizler eski elektronik cihazları yeniden yeni hale getiriyorEski tavan lambam tamamen yeni gibi hissettiriyorSatın aldığım eve yıllar içinde birkaç ek oda eklenmişti, ancak yemek odasına dönüştürdüğümüz odada önemli bir unsur eksikti: tavan lambası. Karanlıkta akşam yemeği yemek bazen eğlenceli olabilir, ancak bunun cazibesini oldukça hızlı bir şekilde kaybedeceğini tahmin edebiliyorum. Bu yüzden, ailem bana sahip oldukları eski bir avizeyi verdi. Harika görünüyor ve akıllı prizle eşleştirmek onu çok daha kullanışlı hale getiriyor.Düşününce, bu muhtemelen hayal edilebilecek en "gelişmiş ülke sorunu" olabilir, ancak manuel anahtarı bulup açmak da inanılmaz derecede sinir bozucu oluyordu. Artık Gemini destekli Nest Hub'ıma seslenip yemek odası ışığını açmasını isteyebiliyorum ve ışık hızla yanıyor. Ayrıca, Noel ağacı gibi şeyleri bunlardan birine takmak, ışıkları açma ve kapatma işlemini çok kolaylaştırıyor. Üstelik, herhangi bir evi modernize etmenin inanılmaz derecede uygun maliyetli bir yolu.Aynı nedenden dolayı akıllı ampulleri de çok seviyorum.Üstelik bazıları renk değiştiriyor. Bu ne kadar havalı değil mi?İlginç bir bilgi: Akıllı ampuller, yıl boyunca rastgele akıllı ev teknolojisi parçalarına takıntılı olmamın nedenidir. Ailem, özellikle birkaç kedi ve köpekleri olduğu için, karanlık çöktükten sonra evlerinin aydınlık olduğundan emin olmak isterler. Eskiden eski usul zamanlayıcılar kullanıyorlardı, ben de onlara 21. yüzyıla geçmelerine yardımcı oldum ve o zamandan beri hiç geri dönmedik.Ya internet kesilirse? Hiç sorun değil, lambalarınızı eski usulde açıp ışık alabilirsiniz. Ancak, evde olup olmadığımdan bağımsız olarak ışıklarımı belirli bir saatte açmak için bir otomasyon kurmak harika, özellikle de akıllı ampuller internet bağlantılı bir kamera gibi bir şeyle eşleştirildiğinde.Akıllı kameralardan bahsetmişken, onlar harika!Dış mekana uygun, görüntülü kapı zilleri veya aradaki herhangi bir şeyEn sevdiğim yatırımlardan biri akıllı ev kamera sistemim oldu. İlk taşındığımızda, karşı sokağımızda çok gürültücü komşularımız vardı. Wisconsin'in ortasında, hiçbir yerin ortasında yaşıyordum, bu yüzden mülkümü güvence altına almak ve yatırımımın güvende olduğundan emin olmak istedim, bu yüzden pille çalışan bir projektör/kamera kombinasyonu ve görüntülü kapı zili satın aldım. Bu komşular o zamandan beri taşındı, ancak görüntülü kapı zilim, özellikle tatil sezonunda inanılmaz derecede kullanışlı oldu.Birisi kapı zilimi çaldığı anda, Echo Dot'um çalmaya başlıyor ve telefonuma birinin kapıda olduğuna dair bir bildirim alıyorum. Ofisimdeyken, dışarıda kimin olduğunu hızlıca görebiliyor ve kimse görmeden bir hediyeyi veya paketi alabiliyorum. Ya da birisi ziyarete geldiğinde, dış mekan kameram sayesinde geldikleri anda kimin geldiğini tam olarak biliyorum.Akıllı ev hava temizleyicisi kelimenin tam anlamıyla hayatımı kurtardı.Bu, şimdiye kadar yaptığım en iyi yatırım."Onsuz yaşayamam" teriminin biraz yanıltıcı, hatta bazıları için biraz "tıklama tuzağı" olabileceğini biliyorum, ancak hava temizleyici gerçekten de onsuz yaşayamayacağım bir şey. Daha önce de detaylandırdım, ancak bu özel cihaz, evimi tadilat ederken astım ataklarından beni kurtardı, çünkü taşındıktan kısa bir süre sonra burada çok uzun süre kalmadan akciğer sorunları yaşadığımı fark ettim. Ama en çok takdir ettiğim şey akıllı özellikleri.Bir bakışta, bu cihazın üstündeki ışıklar bana hava kalitesinin nasıl olduğunu gösteriyor. Ancak VeSync uygulamasına girerek, hava kalitemin ne zaman düştüğüne dair ayrıntılı bir grafik görebiliyor, hem 200s hem de 100s modellerimdeki ayarları yapabiliyor ve filtreyi değiştirmem gerekmeden önce ne kadar süre kaldığını görebiliyorum.Gelecekte yapmak istediğim birçok yükseltme var.Geçmişte birçok farklı akıllı ev eşyasıyla denemeler yaptım: akıllı prizler, aydınlatma ve hatta robot süpürgeler. Evimi geleceğin evine dönüştürme arayışım asla bitmeyecek, ta ki sonunda bilinç kazanıp yaptıklarıma son verene kadar. Şaka yapıyorum, en azından şimdilik, ancak akıllı ev teknolojisi, hareket kısıtlılığı olan kişiler için bir evi erişilebilir hale getirmenin veya günlük hayatınızı biraz daha kolaylaştırmanın harika bir yolu olabilir.Kaynak: MUO
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.