Gönderi tarihi: 2 saat önce2 saat Admin Sandviç temizleme yöntemi, derinlemesine temizlik rutinimi nasıl tamamen değiştirdi?Önemli NoktalarSandviç temizleme yöntemi, ana temizlik işleminden sonra, kalan kalıntıları yakalamak ve parlaklığı artırmak için ilk temizlik adımınızı (örneğin elektrik süpürgesiyle temizleme) tekrarlamayı içerir.Bu yöntem özellikle evcil hayvanları, çocukları veya yoğun insan trafiği olan evler için faydalıdır ve zeminlerde, duvarlarda ve hem iç hem de dış pencerelerde harikalar yaratır.Etkili olmasına rağmen, zaman alıcıdır ve evinizin baştan aşağı parlamasını istediğiniz derinlemesine temizlikler veya özel günler için en uygunudur.Hepimiz bunu yaşadık. Zeminlerinizi elektrik süpürgesiyle temizlediniz, sildiniz ve kısa süre sonra, yapışmış bir toz veya kir izi buldunuz. Pencerelerinizi sildiniz, ancak kuruduktan sonra lekeli kaldılar. Ya da belki de iyi bir şekilde ovduktan sonra temiz duvarlarınıza hayran kalmak için geri döndünüz ve aksi takdirde boş olan yüzeyde köpek tüyleriyle karşılaştınız. Eğer bu durum size tanıdık geliyorsa, sandviç temizleme yönteminden faydalanabilirsiniz. Ben de evimde denedim; evimde her zaman hareketlilik, çamurlu patiler ve fıstık ezmesi ve reçel parmak izleri eksik olmaz. Sonuç mu? Muhteşemdi.Sandviç Temizleme Yöntemi Nedir?Sandviç temizleme yöntemi, temizlik sürecinizdeki ilk adımı son adım olarak tekrarlamaktır. Örneğin, paspaslamadan önce elektrik süpürgesiyle temizlemek her zaman en iyisidir, ancak sandviç temizleme yönteminde, zeminler kuruduktan sonra paspaslama sırasında yerinden çıkan kalıntıları toplamak için tekrar elektrik süpürgesiyle temizlersiniz. Özellikle evcil hayvanları olan evlerde veya uzun süredir temizlenmemiş ve bu nedenle daha fazla kir ve toz birikimi olabilecek alanlarda faydalıdır. Dış pencereler de bu özel strateji için ideal olabilir, çünkü geride kalan her küçük polen ve kir zerresini göstermeye eğilimlidirler.Ekstra Adıma Değer mi?Bu stratejiyle ilgili hatırlanması gereken önemli bir şey, zaman alıcı olmasıdır. Paspaslamadan sonraki ikinci elektrik süpürgesiyle temizleme turu, ilk temizliğe göre çok daha hızlı bir süreç olsa da, yine de sürece bir adım daha ekliyor ve dolayısıyla daha fazla zaman alıyor. Her zaman buna değer mi? Bence duruma göre değerlendirmek en iyisi. Ortalama bir haftada sürekli olarak "sandviç temizlik" yöntemini kullanmasam da, özellikle evimin pırıl pırıl olmasını istediğim tatil dönemlerinde misafir ağırlarken bu stratejiye sık sık başvuruyorum.Sandviç Temizleme Yöntemi Nasıl Kullanılır?ZeminlerdeHepimiz zemin temizliğinin doğru sırasını oldukça iyi biliyoruz (önce elektrikli süpürge, sonra paspas), ancak bu işleme ikinci bir elektrikli süpürge veya süpürme işlemini eklemek, temizlik rutinime gerçekten bir ivme kazandırdı. Uzun tüylü, tüy döken bir köpeğimiz olduğu için, evimizde tüy büyük bir sorun olabiliyor. Buna yağmurlu günleri de eklersek, giriş holümüz dört kişilik ailemiz yerine bir ragbi takımının geçiş yolu gibi görünebiliyor.Zeminleri temizlerken ilk adımım her zaman elektrikli süpürgeyle süpürmek oluyor elbette, ancak paspasladıktan sonra genellikle uzamış tüy telleri, belki de çimler yeni biçildiyse biraz çim kalıntısı veya köşede küçük bir kir veya toz birikintisi buluyorum. Son bir kez daha elektrikli süpürge veya süpürgeyle geçmek çoğu zaman gerekli oluyor. Ancak zeminlerinizin tamamen kurumasını beklediğinizden emin olun, aksi takdirde başladığınızdan daha büyük bir karmaşa ile karşılaşırsınız.DuvarlardaEğer yaşadığım ev tipi bu şekilde olmasaydı, temizlik işlemlerimi bu kadar sık "sandviç" yöntemiyle yapmama gerek kalmazdı diye düşünüyorum. Bahsettiğim gibi, tüy evimizin temizliği konusunda büyük bir sorun ve duvarlar havada uçuşan tüm tüyler için bir mıknatıs görevi görüyor.Duvarları silmeden önce (ılık suda sıvı bulaşık deterjanı beyaz duvarlarım için harikalar yaratıyor), her zaman elektrikli süpürge hortumunun dar uçlu aparatını kullanarak üst köşelere ulaşıyorum ve duvarları Swiffer Sweeper ile siliyorum. Bu adımı atlarsam, ilk metrekareyi bitirdikten sonra tüy dolu bir kova temizlik suyuyla karşılaşıyorum. Duvarları silmeyi bitirdikten sonra, artık tertemiz dikey yüzeylerimde uzamış bazı tüy kalıntıları fark ediyorum. Tamamen kuruduktan sonra, kalan kalıntıları temiz, kuru bir bezle fırçalıyorum. Tüy döken evcil hayvanlarınız veya yapışkan parmaklı çocuklarınız olmayan bir evde yaşıyor olsanız bile, denemenizi tavsiye ederim. Beyaz bir bez kullanın ve ne kadar çok kir topladığına şaşıracaksınız.Pencerelerinizdeİlkbaharda dış mekan pencerelerinden bahsediyorsak, sandviç temizleme yöntemini biraz daha geliştirmeniz gerekebilir. Güneyde polen şakaya gelmez, bu nedenle gerçek pencere temizleme işlemine başlamadan önce ilk polen tabakasını ortadan kaldırmak çok önemlidir. Polen mevsiminin sonuna doğru pencerelerimi iyice temizlerken, polenleri yok etmek için önce siliyorum, ardından pencere temizleme formüllerimi kullanarak işlerini yapmalarını sağlıyorum. Daha sonra kuru bir bez alıp pencereleri tekrar siliyorum. Bu, kağıt havlu kalıntılarını veya temizlik bezimden kalan lifleri ortadan kaldırmaya yardımcı olurken, aynı zamanda kalan izleri de yok ediyor. Bu küçük ekstra adım, temiz ve pırıl pırıl arasındaki farkı yaratıyor ve bu da çabaya değer kılıyor.İç mekanda ise pencerelerim, duvarlarımla aynı nedenlerden dolayı üç aşamalı bir işlem gerektiriyor. Tüy ve toz bol miktarda bulunuyor. Önce toz alma beziyle veya gerçekten çok kirliyse, büyük, yapışkan veya yapışmış kirleri temizlemek için nemli bir bezle hızlıca silerek başlıyorum. Bundan sonra, cam temizleyicim devreye giriyor. Son bir toz alma işlemi, pencerelerimde hiçbir kalıntı kalmamasını sağlıyor ve ayrıca ilk seferde gözden kaçırmış olabileceğim parmak izlerini de kontrol etmeme olanak tanıyor.Faydalı İpuçlarıDerin Temizlikler İçin KullanınSandviç temizleme yöntemini günlük temizlik rutininize eklemeden önce, bunun hızlı bir şekilde zahmetli hale gelebileceğini bilin. Bu tekniği, zeminlerinizin, pencerelerinizin ve duvarlarınızın derinlemesine temizliğe ihtiyaç duyduğu zamanlar için (belki yılda iki kez) saklayın. Geri kalan zamanlarda, bu yüzeyleri iyi durumda tutmak için genellikle iki aşamalı bir işlem yeterli olacaktır.Doğru Çözümü SeçinSandviçin içindeki en önemli kısım, bu nedenle temizlik çözümünüzü akıllıca seçin, aksi takdirde lekeli zeminler, hala kirli duvarlar veya özensiz görünümlü pencerelerle karşılaşabilirsiniz. Bu temizlik denkleminin ilk ve son kısmı çok açık görünse de, bu yüzeylere iki aşama arasında nasıl davrandığınıza ve iş için doğru formüle sahip olduğunuza özellikle dikkat etmek önemlidir.İlk Adımı Aşırıya Kaçırmayınİlk temizlik adımına aşırıya kaçmayın. Bu, özellikle duvarlar ve pencereler söz konusu olduğunda çok önemlidir; ilk toz alma veya silme işleminde çok titiz davranırsanız yorgunluk sizi alt edebilir. Kas gücünüzü temizlik işleminin ikinci aşamasına (cam temizleyici veya sabunlu duvar çözeltisi kullanılan aşama) saklayın, çünkü en büyük faydayı burada göreceksiniz. Bu adımdan önce ve sonra basit bir fırçalama işlemi yeterli olacaktır.Kaynak: SL
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.