Gönderi tarihi: 2 saat önce2 saat Admin Bu yöntem sayesinde 8 yıldır kağıt havlu almıyorum (Üstelik ücretsiz!)2017 yılında sıfır atık yaşam tarzına ilk adımımı attığımda, bu yaşam biçiminin sadece çevre dostu olmakla kalmayıp, aynı zamanda para tasarrufu yapmama da yardımcı olabileceğini keşfettim.Örneğin, temizlik için kağıt havlu kullanmanın aslında parayı çöpe atmak anlamına geldiğini fark ettim (gerçi çoğu kağıt havlu kompostlanabilir olsa da!), ve kısa sürede kağıt havlu almayı bırakmaya karar verdim. Ancak, o dönemde birçok sıfır atık blogunun önerdiği pahalı "yeniden kullanılabilir kağıt havlulara" da çok para harcamak istemedim.Biraz deneme yanılmadan sonra, kağıt havluların yerine geçecek mükemmel, yeniden kullanılabilir ve ücretsiz bir çözüm buldum ve sekiz yıldır tek bir rulo kağıt havlu almadığımı gururla söyleyebilirim.İşte Mutfağımda Kağıt Havluların Yerine Kullandığım YöntemKağıt havluların yerine özel olarak tasarlanmış yeniden kullanılabilir bezler ve paçavralar satın almak yerine, bağış için ayırdığım eski kıyafetlerle dolu çantamdan birkaç eski pamuklu tişört aldım ve onları parçalara ayırdım ve düzenli bir şekilde kestim.Herhangi bir renkte veya malzemeden yapılmış tişörtler bunun için uygundur, ancak eski bir çarşafı, havluyu veya geri dönüştürmek istediğiniz herhangi bir kumaşı da kesebilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan keskin bir makas - dikiş becerisine gerek yok.Bu şekilde paçavra yapmayı sevdiğim şeylerden biri, onları istediğim malzeme, şekil veya boyutta yapabilmem. Ayrıca, artık giyilemeyecek eski kıyafetlere ikinci bir hayat veriyor. Ve bu paçavralar gösterişli olmadığı için, lekeli kalmaları veya düzenli bir şekilde saklanmaları konusunda endişelenmiyorum - temiz olanları katlamadan bir sepete koyuyorum.Kirli Paçavraları ve Yeniden Kullanılabilir Havluları Çamaşır Gününe Kadar Nasıl Saklarım?Kağıt havlu yerine sadece paçavra kullanmaya başladığımda, işlerin kirlenebileceğinden endişelendim - nemli, kirli paçavraları çamaşır günleri arasında nerede saklayacaktım?! Ama kısa süre sonra harika bir sistem geliştirdim.Bir paçavrayı kullandıktan sonra, mutfağımdaki bir kapı koluna asılı eski bir bez çantaya (veya "paçavra çantasına") atıyorum. Bunun için kullandığım bez çantanın dokusu biraz açık, bu da nemli paçavraların içinde küflenmeden kurumasını sağlıyor. Bununla birlikte, çok kirli bir şeyi temizlemek için bez kullandığımda, bezi lavaboda durulayıp suyunu sıkıyorum ve kurutmak için lavabonun veya küvetin kenarına asıyorum, sonra da bez torbasına koyuyorum.Ardından, bez torbası dolduğunda, torbayı ve içindekilerin tamamını çamaşır makinesine atıyorum. Çok kolay! Ayrıca, kurutma makinesine göre daha az enerji tükettiği için bezlerimi ipte kurutmayı da tercih ediyorum.Kaynak: Dengarden
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.