Gönderi tarihi: 4 saat önce4 saat Admin Uzman, yaygın ev aletlerinin verimliliğini artırmak için çok basit bir püf noktası açıkladı: "Bunu hiç bilmiyordum"Ev aletlerinin tam olarak nasıl çalıştığı çoğumuz için gerçekten bir gizem. Sosyal medya, cihaz tamir teknisyenlerinin ve ev bakım uzmanlarının makinelerimizin ne kadar daha iyi çalışabileceğini göstermelerine olanak sağladı.Bu uzmanlardan biri, çamaşır makinenize bakmak için harika bir ipucu paylaştı.İpucuKen Long (@ken.c.long), TikTok, Instagram ve YouTube'da kendin yap ipuçları ve püf noktaları paylaşan bir müteahhit ve marangoz. Popüler bir Instagram gönderisinde, izleyicilere çamaşır makinesindeki filtreyi nasıl çıkarıp temizleyeceklerini gösterdi. Adımları açık ve faydalı bir şekilde anlatıyor, birinin biraz daha yardıma ihtiyaç duyabileceği yerleri de açıklığa kavuşturuyor.Öncelikle takipçilerine filtrenin nerede bulunduğunu gösterdi. Ardından, tahliye hattının boşaltılması gerektiğini açıkladı: "Ne yaparsanız yapın, suyu boşaltmadan önce filtreyi sökmeyin." Bunu takiben Ken, filtreyi söküyor ve izleyicilere nasıl temizleyeceklerini ve her şeyi nasıl yerine koyacaklarını gösteriyor.Nasıl yardımcı oluyor?Bu gibi püf noktaları, ev aletlerinizin daha iyi ve daha verimli çalışmasına yardımcı olur; bu da günlük çamaşır yıkama masraflarınızdan ve makinenizin ömründen tasarruf etmenizi sağlar. Ken'in açıklamasında da belirtildiği gibi, "Temiz filtre = daha temiz çamaşırlar."Family Handyman, "Tıkanmış bir filtre, çamaşır makinesinin verimliliğini sınırlar ve ayrıca çamaşırlarda daha fazla tüy birikmesine ve kötü drenaja yol açabilir" diyor.Birçoğumuz gezegen üzerinde daha az etkiye sahip seçimler yapmaya çalışıyoruz ve filtre temizleme gibi basit şeyler bu hedefe ulaşmamıza yardımcı olabilir. Green Logic Energy, çamaşır makinenizin ve kurutma makinenizin evinizdeki elektriğin yaklaşık %5'ini kullandığını bildiriyor. Filtreleri temizlemek, soğuk suda yıkamak ve havada kurutmak, çamaşır yıkamanın size ne kadar enerjiye mal olduğunu azaltmaya yardımcı olabilir.Herkes ne diyor?Gönderi binlerce yorum aldı ve birçok kişi "Bunu hiç bilmiyordum" gibi çeşitli ifadeler kullandı.Bir kişi, "Vay canına, bulaşık makinesi filtresini yeni öğrendim" dedi.Başka bir yorumcu, "Benimkine bakmaktan korkuyorum, çamaşır makinesini 3 yıl önce aldığımda filtreyi hiç açmadım" diye yazdı.Birçoğumuz uzun zamandır temizlenmesi gereken bir şeyi temizleme korkusunu anlayabiliriz!Kaynak: TCD
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.