Gönderi tarihi: 3 saat önce3 saat Admin Bulaşık makinemin üst rafına neden her zaman bir fincan sirke koyduğumu açıklıyorum (Sonra bana teşekkür edeceksiniz!).On yılı aşkın süredir, ana temizlik maddelerimden biri olarak sirkeye büyük ölçüde güveniyorum. Cam duş kapılarından kokan mutfak bezlerine kadar, gerçekten de vazgeçilmez yardımcım. Bulaşık makinemi temizlemek için sirke kullanmayı denedim, ancak sadece boşken; normal bakım için daha çok bulaşık makinesi temizleme kapsüllerini tercih ediyorum. Bununla birlikte, yakın zamanda, dolu bir bulaşık makinesi yükünde bir kase veya bardak sirke kullanmanın da aynı derecede etkili olduğunu, özellikle de cam eşyaları temiz ve parlak tutmak söz konusu olduğunda öğrendim.Güney Kaliforniya'da yaşıyorum ve burada su orta derecede ila çok sert, bu da cam eşyalarımda ekstra bulanıklık ve mineral birikimine neden oluyor, temiz olsalar bile mat ve kirli görünmelerine yol açıyor. Görünüşe göre sirke, bulaşık makinesinin içinde ve dışında, her şekil ve boyuttaki bardaklar için en etkili durulama yardımcılarından, koku gidericilerinden ve temizleyicilerinden biri.The Kitchn editörleri - ve Kıdemli Yaşam Tarzı Editörü Quinn Fish'in ebeveynleri - on yıllardır bu kolay yönteme yemin ediyorlar, bu yüzden bunu test etmem gerektiğini biliyordum. Cadılar Bayramı temalı kokteyllerle bir akşam yemeği planladığım için, cam eşyalarımı (ve en çok kullandığım vazo da dahil olmak üzere diğer kirli bulaşıkları) iyice yıkamaya karar verdim ve bu hilenin ne kadar işe yaradığını görmek istedim.Bulaşık Makineme Bir Bardak Sirke Koyduğumda Ne Oldu?Kullandığım sirkenin tam potansiyeliyle çalışmasını sağlamak için, önce bulaşık makinemin filtresini ve tahliye süzgecini çıkardım ve su ve bulaşık deterjanıyla elde yıkadım. Yerlerine geri koyduktan sonra, bulaşık makinemi normalde yaptığım gibi doldurdum ve üst rafa ortasına yarısına kadar Open Nature temizlik sirkesiyle dolu bir bardak koydum. (Önce bir kase koymayı denedim, ancak çok fazla sallandığı için akrilik bir içme bardağı tercih ettim). Daha sonra bir bulaşık deterjanı kapsülü ekledim ve ayarı normal yıkama programına getirdim.Yıkama döngüsü bittikten yaklaşık bir saat sonra bulaşıkların kurumasını bekledikten sonra, herhangi bir leke, iz veya birikme olup olmadığını kontrol ettim. Kokteyl bardaklarımın, kadeh bardaklarımın ve vazonun pırıl pırıl temiz olduğunu görmekten memnun oldum - muhtemelen daha önce hiç bu kadar temiz görmemiştim. Ayrıca bulaşık makinemin bazen aldığı o kükürt kokusunun da olmadığını fark ettim, muhtemelen sirke sayesinde. Yani, şu öncesi ve sonrası sonuçlarına bir bakın! Şüphesiz ki, temizlik rutinimi kolaylaştırmak ve pırıl pırıl bardaklara sahip olmak için bundan sonra bulaşık makineme bir fincan sirke ekleyeceğim. Keşke bunu daha önce düşünmüş olsaydım!Kaynak: RS
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.