Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bu gizli filtreden haberim olmadığı için bulaşık makinemi neredeyse bozuyordum

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Bu gizli filtreden haberim olmadığı için bulaşık makinemi neredeyse bozuyordum

dishwasher-6706968.jpg

Eğer bulaşık makineniz varsa, birçok faydasını biliyorsunuzdur. Özellikle uzun süre bulaşık makinesi olmadan yaşadıysanız bu daha da geçerlidir. Küçük bir dairede yaşarken, bulaşık makinesinin olmaması, küçük bir tezgahta aynı anda tabakları, kaseleri, tavaları ve tencereleri yıkamaya ve kurutmaya çalışmak anlamına geliyordu. Şimdi ise, bulaşıkları bulaşık makinesine atmak ve kısa sürede tekrar kullanıma hazır hale getirmek çok daha kolay.

Şu anki evimde, bulaşık makinesini etkili bir şekilde doldurmak ve içine mümkün olduğunca çok şey sığdırmak konusunda kendimle gurur duyuyorum. Her şeyi elde yıkadığım günleri özlemiyorum, bu yüzden bulaşık makinesine sahip olmanın avantajlarından sonuna kadar yararlanıyorum. Ancak bazen çok fazla şey dolduruyorum ve her şey tam olarak temizlenmiyor. En azından bulaşıkların temiz çıkmamasının nedeninin bu olduğunu düşünüyordum. Meğerse: Bulaşık makinesinin temel bir parçasını ihmal ediyormuşum.

Bulaşık makinesindeki filtreyi düzenli olarak temizlemeniz gerekiyor.

Uzun zamandır bunu unutmuştum.

Son zamanlarda lavabom biraz tıkanmıştı. Su yavaş akıyordu ve tıkanıklığın nerede olduğunu anlayamıyordum. Sıvı gider açıcı kullanmayı denedim ama işe yaramadı. Ancak bulaşık makinesini çalıştırdığımda suyun lavaboya daha da fazla geri aktığını fark ettim.

Bu durum beni sonunda gideri açmaya ve lavabonun borularında biriken pislikleri ve atıkları temizlemeye yöneltti. Bu, bulaşık makinesinden lavaboya suyun geri akması sorununu da çözdü.

Bu olay, bulaşık makinesine sahip olmanın ne anlama geldiği konusunda daha fazla düşünmeme neden oldu. Ne yazık ki, o zamana kadar filtre hakkında pek düşünmemiştim.

Bulaşık makinesinde bir filtre olduğunu biliyordum, ancak onu temizlemek için bir hatırlatıcı ayarlamamıştım veya temizlemeyi hiç düşünmemiştim. Bir veya birkaç bulaşık temiz çıkmadığında, her zaman başlangıçta çok kirli olduklarını ve bulaşık makinesinin yapabileceği hiçbir şey olmadığını düşünürdüm. Daha sonra onları çıkarıp tekrar temizlemek için elde yıkardım.

Su geri aktığında, bulaşık makinesinden hoş olmayan bir koku geliyordu. Alt rafı çıkardım ve filtrenin kapağını söktüm. Filtreyi çıkardığımda, üzerinde yapışmış yiyecek parçaları ve her yerde iğrenç yiyecek kalıntıları gördüm.

Filtreyi düzgün bir şekilde temizlemek zor değil.

Sadece biraz zaman alıyor.

Tüm bulaşık makinesi filtreleri aynı değildir. Ancak birçoğu bulaşık makinesinin altındaki püskürtme kolunun altında bulunur. Bunları nasıl çıkaracağınız değişebilir.

Genel olarak, iki tür filtre vardır. Biri, fotoğraflarda gördüğünüz gibi manuel bir filtredir. Bulaşık makinemin manuel filtresi, yiyecekleri yakalayan ve bulaşık makinesinin tehlikeli olabilecek kısımlarına girmesini engelleyen ince bir ağdan yapılmıştır. Ağ, bulaşık makinesine vidalanan bir plastik muhafazanın içine yerleştirilmiştir. Bunlar, yeni bulaşık makinelerinde en yaygın filtrelerdir.

Bazı eski bulaşık makinelerinde kendi kendini temizleyen filtreler bulunur. Bunlarda, yiyecekleri blender gibi parçalayan bir öğütücü bulunur. Filtreyi oradan temizlemek biraz daha zor olabilir, ancak yiyeceklerden kurtulmak için iyi çalışır.

Bulaşık makinem Bosch marka ve makinenin altında, püskürtme kolunun altında bir filtreye sahip. Filtreyi çıkarmak için püskürtme koluyla etkileşime geçmeme gerek yok.

Bu olay, bulaşık makinesine sahip olmanın ne anlama geldiği konusunda daha fazla düşünmeme neden oldu. Ne yazık ki, o zamana kadar filtre hakkında pek düşünmemiştim.

Kapağı söküp filtreyi çıkarmak basittir. Filtreyi çıkardığınızda, içinde bir miktar durgun su görebilirsiniz; bulaşık makineniz tıkanmamışsa bu su dışarı atılacaktır.

Öncelikle daha büyük yiyecek parçalarını temizlemek için filtreyi su altında yıkamak önemlidir. Daha büyük parçaları kazımak için yumuşak bir sünger kullanıyorum, ardından kalan yapışmış kirleri temizlemek için küçük bir fırçaya geçiyorum. Ağ güçlü olsa da, potansiyel olarak delmemek için nazikçe bastırıyorum.

Birkaç kez daha duruladıktan sonra filtre tekrar yepyeni gibi görünüyor ve bulaşık makinesine geri takmak güvenli hale geliyor.

Bunu daha düzenli yaparak bakım masraflarından tasarruf edersiniz.

Böyle bir şey yüzünden yeni bir bulaşık makinesi almak zorunda kalmak istemezsiniz.

Bulaşıkları bulaşık makinesine koymadan önce tamamen temizlemeniz gerekmiyor olsa da, filtrenizi tıkayabilecek daha büyük parçaları temizlemeniz önemlidir. Tabaklarınızda ve kaselerinizde biraz kir kalması iyidir, çünkü bulaşık makinesinin sensörleri daha iyi bir temizlik için tetiklenecektir.

Filtreye gelince, her ay veya iki ayda bir birkaç dakikanızı ayırmak, potansiyel olarak felaket sonuçları önleyebilir. Sadece bulaşıklar daha iyi temizlenmekle kalmaz, aynı zamanda biriken yiyecek kalıntıları da kötü kokuya neden olabilir. Yiyecekler püskürtme kolunun deliklerini tıkayarak etkinliğini azaltabilir.

Filtre ne kadar kirliyse, tıkanma olasılığı o kadar yüksektir. Tıkanma olursa, bulaşık makinenizin drenajına zarar verebilir ve potansiyel olarak sızıntıya neden olabilir. Bir sızıntının onarımı, özellikle evinizin içinde bir yerde sızıntı varsa, size çok pahalıya mal olabilir. Bu sorunu zamanında çözmek akıllıca bir karardır, çünkü mutfağınızın daha temiz görünmesini sağlarsınız.

Bulaşık makinesi filtresini temizlemek para tasarrufu sağlar.

Bulaşık makinenizin filtresini düzenli olarak durulayarak büyük bir faturadan kaçının. Bunu yaparak, bulaşık makinenizin içinde birikebilecek ve her türlü soruna neden olabilecek potansiyel olarak zararlı yiyecek atıklarından kurtulursunuz. Filtreyi söküp temizlemek uzun sürmez ve bulaşık makineniz için daha iyidir. İhmalkar olmayın, daha iyi durumda olacaksınız.

Kaynak: MUO

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.