Gönderi tarihi: 8 saat önce8 saat Admin Bu tek bir Wi-Fi ayarı, akıllı televizyonunuzun takılmasının nedeni olabilirAkıllı televizyonunuzun performansı düşükse ve sürekli olarak daha düşük kalitede yayınlar, sık sık takılmalar, kesintiler ve yavaş ağın diğer belirtileriyle karşılaşıyorsanız, televizyonunuzun yanlış ağa bağlı olma olasılığı yüksektir.Akıllı televizyonunuz neden yanlış Wi-Fi ağına bağlanıyor?Bilmiyorsanız, çoğu modern Wi-Fi yönlendirici ve akıllı televizyon "çift bantlı"dır; bu da veri gönderirken veya alırken iki farklı frekans bandı kullanabilecekleri anlamına gelir.Birincisi, duvarlardan ve diğer nesnelerden geçmek veya daha uzun mesafelerde iyi bir bağlantı sağlamak için harika olan 2,4 GHz'dir, ancak bant genişliği oldukça sınırlıdır. İkincisi, bol miktarda bant genişliğine sahip ancak kolayca engellenebilen ve çok fazla menzile sahip olmayan 5 GHz kanalıdır.Bunun yayın akışı için yarattığı sorunlarÇoğu durumda, yönlendiriciniz veya televizyonunuz, bağlantının daha kararlı olduğuna karar verirse 2,4 GHz'e geçecektir. Sorun şu ki, 2,4 GHz bandı radyo parazitine çok daha duyarlıdır ve en iyi koşullarda bile bant genişliği sınırlı olduğundan, yüksek kaliteli 4K içeriği yayınlamak zorlaşır. Sonuç olarak daha kötü görüntü kalitesi ve can sıkıcı kesintiler ortaya çıkar.Akıllı özellikler ve güncellemeleri nasıl etkiliyor?Akıllı televizyonlarımızı sadece yayın içeriği izlemek için kullanmıyoruz. İnsanlar internette gezinmek ve üretkenlik ve eğlence için çeşitli uygulamalar kullanmak için de kullanıyorlar. Bu nedenle, yavaş bir bağlantı, televizyonunuzda yaptığınız her şeyi etkileyebilir.İster bulut tabanlı bir resim slayt gösterisi görüntüleyen bir uygulama olsun, ister televizyonunuzun zaman zaman ihtiyaç duyduğu çeşitli sistem ve uygulama güncellemeleri olsun, yavaşlamalar, zaman aşımı veya indirme hataları yaşayabilirsiniz.Televizyonunuzu doğru banda nasıl kilitleyebilirsiniz?Televizyonunuzun yalnızca belirli bir bandı kullanmasını sağlamak, kullandığınız donanıma bağlı olarak karmaşık olabilir. Her iki ağı da ayrı SSID'ler kullanarak sunan bir Wi-Fi yönlendiriciniz varsa, bunlara farklı adlar vermek ve televizyonunuzun yalnızca 5 GHz ağının şifresini bilmesini sağlamak kadar basittir.Ancak daha modern Wi-Fi sistemleri bu şekilde çalışmaz. Örneğin, farklı bantlarda ayrı ağlar olarak görünmeyen bir TP-Link Deco mesh sistemi kullanıyorum. Tek bir ağ var ve çeşitli mesh üniteleri, bantları ve hangi cihazın mesh ağının hangi bölümüne bağlanacağını sorunsuz bir şekilde yönetiyor; üniteler arasında da bir arka bağlantı sistemi bulunuyor.Burada, mesh yönlendiricisinin uygulamasına girip ağdaki televizyonumu veya diğer cihazımı belirlemem ve ardından manuel olarak bir bandı veya diğerini kullanmaya zorlamam gerekiyor.Televizyonunuzun kendisi de size yalnızca belirli bir Wi-Fi bandını kullanma seçeneği sunabilir, ancak bu, cihazınızda bu seçenek varsa bile son çare olmalıdır.Televizyonunuzu 5 GHz'de tutacak ağ tarafı çözümleriTelevizyonunuzun doğru çalışması için yeterli sinyal gücüne sahip değilse, onu daha hızlı 5 GHz bandına kilitlemenin çok az anlamı vardır. Bu durumda, kilitleme işlemi işleri daha iyi değil, daha kötü hale getirecektir.Televizyonlarımızı genellikle sabit bir yere koyduğumuz için, daha iyi hızlar sağlamanın birkaç yolu vardır:Yönlendiricinizi televizyona daha yakına taşıyın veya engelleri ortadan kaldırın.Yönlendiricinizin ayarlarında iletim gücünü artırın.Bir mesh ağ sistemine geçin ve düğümleri en uygun şekilde konumlandırın.Diğer bir alternatif ise kablolu Ethernet bağlantısı kullanmaktır. Televizyonlar genellikle tek bir yerde sabit kaldığı için, televizyonunuzun Ethernet portundan yönlendiricinizin portlarından birine uzanan bir Ethernet kablosu döşemek mantıklıdır.Bu biraz zaman alabilir ve ne kadar gizlemek istediğinize bağlı olarak çatıya çıkmayı veya duvarları delmeyi gerektirebilir.Ayrıca, ağ verilerini doğrudan yönlendiricinizden akıllı televizyonunuza iletmek için bir powerline Ethernet adaptörü kullanmayı da düşünebilirsiniz. Bunu yıllarca yaptım ve harika çalıştı, ancak iyi kablolamaya sahip oldukça modern bir ev gerektiriyor.Şu anda hibrit bir yaklaşım kullanıyorum. Mesh ünitelerimin her birinde bir çift Ethernet portu var, bu yüzden birini televizyonlarımın hemen yanına yerleştiriyorum ve aralarına bir Ethernet kablosu çekiyorum. Bu, televizyonun yalnızca mesh ağının güçlü kablosuz arka bağlantısına güvendiği ve standart son mil Wi-Fi'ye bağlı olmadığı anlamına geliyor. Eğer televizyonunuz başka bir seçeneği desteklemediği için 2.4 GHz tek seçeneğiniz ise, yine de yönlendirici ayarlarınızı kullanarak bu bant içindeki daha az yoğun bir kanala geçerek durumu iyileştirebilirsiniz ve iletim gücünü artırmak da burada işe yarayacaktır. Akıllı televizyonunuz için performans veya görüntü kalitesinden ödün vermeden daha iyi ve daha güvenilir bir bağlantı elde etmenin birçok yolu var. Sadece birkaç şeyi denemeye istekli olmanız gerekiyor. Ayrıca, her zaman Apple TV gibi bir cihaz da satın alabilirsiniz!Kaynak: HowToGeek
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.