Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Son zamanlarda Google Haritalar'ın bu gizli özelliğini keşfettim ve artık her gün kullanıyorum.

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Son zamanlarda Google Haritalar'ın bu gizli özelliğini keşfettim ve artık her gün kullanıyorum.

maps-4237764.jpg

Bir yıl daha sona ermek üzere ve hala en çok güvendiğim uygulamaların bir listesini hazırlamadım. Ama eğer bir gün hazırlarsam, Google Haritalar kesinlikle o listede, belki de ilk beşte yer alacak.

Son zamanlarda gizli yakınlaştırma özelliğini keşfettim ve bu, Google Haritalar'ı kullanma şeklimi değiştirdi. Bu özellik Google Haritalar'da gözümün önünde saklıydı ve uygulamayı yıllarca kullandıktan sonra buldum.

Bunu bulduğuma sevindim çünkü bu özellik artık günlük navigasyon rutinimin ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ayrıca Google Haritalar'ı yanlış kullandığımı da fark etmemi sağladı.

İşte bu yüzden her gün kullanıyorum.

Google Haritalar'da farkında olmadığım tek parmakla yakınlaştırma özelliği var

Google Haritalar'ın tek parmakla yakınlaştırma özelliğini tesadüfen keşfettim ve bu şimdiye kadar oyun değiştirici oldu.

Gizli tek parmak hareketini bulduktan sonra, sıkıştırma hareketleriyle yakınlaştırmanın ne kadar sakıncalı olduğunu fark ettim.

Özellikle araba kullanırken sıkıştırma hareketlerini kullanmak riskliydi. Ayrıca, Google Haritalar'da tek elle yakınlaştırma yaparken o zamanki favori 6,67 inçlik OnePlus 7 Pro telefonumu düşürdüğümü de hatırlıyorum.

Kavisli ekranı ve büyük boyutu nedeniyle tek elle kullanım sırasında elden kaymaya daha yatkındı.

OnePlus 7 Pro'mun ekranını bu şekilde kırdım ve sigortam olmadığı için tamir ettirmek ucuz değildi.

O zamandan beri iki kat daha dikkatli oldum ve telefonumu tek elle tutarken sıkıştırma hareketlerini kullanmayı bıraktım.

Bunun yerine, yürümeyi bıraktım ve iki elimi kullandım: birini telefonu düzgünce tutmak için, diğerini ise yakınlaştırmak veya uzaklaştırmak için sıkıştırma hareketleri yapmak için.

Tüm bunlar, Google Haritalar uygulamasındaki tek parmakla yakınlaştırma özelliği sayesinde artık geçmişte kaldı.

Başparmak ve işaret parmağını kullanarak sıkıştırma hareketleri yapmak yerine, ekrana iki kez dokunuyorum, ikinci dokunuşta başparmağımı ekranda tutuyorum, ardından uzaklaştırmak için yukarı kaydırıyorum ve yakınlaştırmak için aşağı kaydırıyorum.

Tek parmakla yakınlaştırma özelliğinin sevdiğim bir diğer yanı ise Android ile sınırlı olmaması. iPhone'da Google'ın navigasyon uygulamasını kullanmanın en az birkaç dezavantajı olsa da, iPhone 16e'mde Google Haritalar'ın yakınlaştırma özelliğini Android telefonumda kullandığım gibi kullanıyorum.

Google Haritalar'ın tek parmakla yakınlaştırma özelliğini neden her gün kullanıyorum?

Kelimenin tam anlamıyla her gün kullandığımı söylemek istemiyorum, çünkü her gün dışarı çıkmıyorum. Ama keşfettiğimden beri ihtiyaç duyduğum her an tek parmakla yakınlaştırma özelliğini kullanıyorum.

Google Haritalar'ın tek parmakla yakınlaştırma özelliğini havalı göründüğü için değil, hareket halindeyken şeritleri görmem gerektiği durumlarda çok işe yaradığı için kullanıyorum.

Alışmak kolay olmadı, çünkü dürüst olmak gerekirse, hareket etmediğiniz veya kalabalık bir yerde olmadığınız zamanlarda sıkıştırma hareketleri kadar basit ve kullanımı kolay olduğunu düşünmüyorum.

Sıkıştırma hareketlerinin daha kolay kullanıldığı durumlar olsa da, düşük risk-ödül oranı nedeniyle onlara geri dönmeyeceğim.

Tek parmakla yakınlaştırma özelliği, daha büyük bir "Pro" telefonda navigasyon kullanırken de işime yarayacak.

Bu yüzden, benim için bu, bir sonraki adıma hazırlanmak için sağlam bir kas hafızası geliştirmek meselesi, çünkü gelecek yıl bir "Pro" amiral gemisi telefon almayı planlıyorum. Umarım yapay zeka patlaması onları satın alınamayacak kadar pahalı hale getirmez.

Google Haritalar hayatınızı kolaylaştırabilir, ancak yalnızca nasıl kullanacağınızı biliyorsanız

Google Haritalar çalışıyor, ancak nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız, tüm potansiyelinden yararlanamazsınız.

Tek parmakla yakınlaştırma veya uzaklaştırma özelliği sadece bir örnek. Hayatınızı kolaylaştırabilecek birçok başka kullanışlı özellik de içeriyor.

Ancak, bunların hepsine ihtiyacım yok çünkü yeni yerler keşfetmek günlük rutinim değil, ki bu çoğu insan için de geçerli.

Ayrıca, Google Haritalar'dan en iyi şekilde yararlanmak için en iyi uygulamaları takip ediyorum. Bunlar, Google'ın uygulamaya getirdiği değişikliklere bağlı olarak zamanla değişebilir.

Google'ın Google Haritalar'a eklediği yeni özelliklerden haberdar olmamamın bedelini uzun süre ağır bir şekilde ödedim. Bu yüzden, Google Haritalar navigasyonunu hızlandırmak için eski alışkanlıklarımı bıraktım.

Ancak son zamanlarda kullanım alışkanlıklarımdaki tüm değişiklikler arasında, tek parmakla yakınlaştırma özelliği beni en çok etkileyen oldu. Bunun kas hafızasına dönüşmesinin uzun sürmemesine sevindim. Yakınlaştırmak veya uzaklaştırmak için sağ baş parmağımı kullanıyorum.

Kaynak: AP

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.