Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Microsoft Edge'in bu özelliğini tesadüfen keşfettim ve şimdi kullanmayı bırakamıyorum

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Microsoft Edge'in bu özelliğini tesadüfen keşfettim ve şimdi kullanmayı bırakamıyorum

edge-microsoft.jpg

Microsoft Edge'de en çok hayran kaldığım şey, hayatınızı kolaylaştırabilecek küçük özelliklerle dolu olması. Örneğin, temel düzenlemeler için yerleşik bir PDF düzenleyicisine, sekmeleri düzenlemek için çalışma alanlarına ve hatta gezinirken fikirleri kaydetmek için Koleksiyonlar gibi araçlara sahip. Ama geç keşfettiğime pişman olduğum bir özellik varsa, o da Drop özelliği.

Bu, kendi cihazlarınız arasında dosya paylaşmanıza olanak tanıyan basit bir özellik. Bu, Edge tarayıcısından çıkmadan metin, fotoğraf, video ve belgeleri diğer cihazlarınıza gönderebileceğiniz anlamına geliyor.

Microsoft Edge'deki Drop özelliği nedir?

Cihazlarınız arasında dosya aktarmanın daha akıllı bir yolu

Edge'deki Drop özelliği basit bir amaca hizmet ediyor. Kendi cihazlarınız arasında dosya paylaşımını zahmetsiz hale getiriyor. Dosyaları PC'nizden Android, iPhone veya başka bir PC'ye ve tam tersine paylaşmak için kullanabilirsiniz.

Dosyaları, resimleri ve hatta metinleri gönderebileceğiniz kişisel bir alan oluşturur. Bu sayede, tek bir fotoğraf göndermek istediğinizde her seferinde kendinize e-posta göndermenize veya dosya paylaşım araçlarını açmanıza gerek kalmaz.

Drop özelliği Edge tarayıcısının içinde bulunur ve gönderdiğiniz dosyaları depolamak için OneDrive hesabınızı kullanır. Bu nedenle yapmanız gereken tek şey, tüm cihazlarınızda Edge'i kullanmak ve tarayıcınızdan çıkmadan dosya paylaşabilmek. Ayrıca, paylaştığınız dosyalar tarayıcıyı kapattıktan sonra bile OneDrive'ınızda kalır.

Drop özelliğini kullanmak çok kolay

Dosyaları, resimleri ve bağlantıları paylaşın

Drop'u kullanmak son derece basit. PC'de, sağ üst köşedeki üç nokta simgesine tıklayın ve Daha fazla araç > Drop'u seçin. Bu, ekranınızın sağ tarafında Drop kenar çubuğunu açar. Metin, bağlantı, resim, video ve belge gönderebileceğiniz sohbet benzeri bir arayüz göreceksiniz.

Gezinirken faydalı bir şey görürseniz, Drop panelinin sol alt köşesinde bir ekran görüntüsü düğmesi de bulunur. Buna tıklayın ve görüntülediğiniz şeyi yakalayıp cihazlarınıza gönderebilirsiniz.

Drop, sürükle ve bırak özelliğini desteklediği için düğmeleri tamamen atlayabilirsiniz. Yani Edge'de bir resimle karşılaşırsanız, onu kenar çubuğuna sürükleyip bırakabilirsiniz. Benzer şekilde, dosyaları doğrudan Dosya Gezgini'nden sürükleyip bırakarak da gönderebilirsiniz.

Dosya gönderildikten sonra, başka bir telefonda veya bilgisayarda Drop kenar çubuğunu açabilirsiniz ve dosya anında orada görünecektir. Varsayılan olarak, Drop aldığınız her dosyayı indirmek üzere yapılandırılmıştır, ancak bunu ayarlarından değiştirebilirsiniz.

Zaten OneDrive kullanıyorsanız daha da iyi oluyor

Bulut depolama alanınızdan en iyi şekilde yararlanın

Zaten OneDrive kullanıyorsanız Drop daha da kullanışlı hale geliyor. Drop ile gönderdiğiniz her şey doğrudan özel bir OneDrive klasörüne gittiği için, dosyaları buluta kaydetmenin kolay bir yolunu sunuyor.

Bu aynı zamanda Edge kullanan cihazlarla sınırlı olmadığınız anlamına da geliyor. Daha sonra tabletinizi kullanmaya karar verirseniz, OneDrive'a erişebilirsiniz ve gönderdiğiniz tüm dosyalar orada olacaktır.

Tüm bunlar harika olsa da, Drop özelliğiyle bulut depolama alanınızın daha hızlı dolmasını bekleyebilirsiniz. Bu nedenle, OneDrive'ın ücretsiz planındaysanız, bu sizi ancak bir yere kadar götürecektir. Sık sık OneDrive'daki Microsoft Edge Drop Dosyaları klasörüne gidip yer açmak için dosyaları manuel olarak silmeniz gerekecektir. Ancak Microsoft 365'iniz varsa, 1 TB'lık depolama alanını avantajınıza kullanabilirsiniz.

Drop özelliğini nasıl kullanıyorum

Neden benim için vazgeçilmez olduğunu düşünüyorum

Drop metinleri de işlediği için, masaüstümde bir paragrafı kopyalayıp telefonuma yapıştırmak için sürekli kullanıyorum. Bu şekilde, telefonum ve bilgisayarım arasında panoyu senkronize etmek için Telefon Bağlantısı veya SwiftKey'e güvenmeme gerek kalmıyor.

Drop'u geçici notlar için bir alan olarak da kullanıyorum. Buradaki anahtar kelime "geçici" çünkü Drop'ta arama özelliği yok, bu nedenle bir hafta önce paylaştığım bir şeyi bulmak zor olabilir. Ayrıca, paylaştığım metin OneDrive'da saklanmıyor, bu da eski metin parçalarını geri almayı biraz zorlaştırıyor.

Son olarak, Drop hızlı dosya transferleri için harika bir özellik. İşlerim gereği birçok ekran görüntüsü almam ve bunları cihazlar arasında aktarmam gerekiyor. Drop özelliğini kullanarak, uygulamalar arasında geçiş yapmadan anında paylaşabiliyorum.

Özel dosya paylaşım aracınızın yerini tutmaz

Drop'un sağladığı tüm kolaylıklara rağmen, tam teşekküllü bir dosya paylaşım hizmetinin yerini tutmaz. Büyük klasörleri taşımak veya OneDrive depolama alanınızı doldurmadan dosya göndermek istediğinizde, bu iş için tasarlanmış araçlara yine de ihtiyacınız olacaktır. LocalSend ve PairDrop gibi uygulamalar, büyük dosyaları paylaşmak, toplu transferler yapmak ve herhangi bir bulut depolama hizmeti kullanmadan başkalarına dosya göndermek için mükemmeldir.

Kaynak: MUO

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.