Gönderi tarihi: 3 saat önce3 saat Admin Bu 11 Cümleyi Söylemeyi Bırakamayan Kadınlar Çevrelerindeki Herkesi YıpratıyorÖzgüvenli olmak zor olabilir. Hayatım boyunca özgüvensizlikle mücadele ettiğimi biliyorum. Bir kadın özgüven eksikliği yaşadığında, çevresindekilerden onay almak için belirli ifadeler kullanabilir. Ancak bu yorumlar bunaltıcı hale gelebilir. Belki de özgüven eksikliği yaşamıyordur, aksine konuşmaya hazır olmadığı bir şey yaşıyordur. Mücadele ettiğini görebilirsiniz, ancak önemli ama zor bir konuşma yapmak yerine sadece bu ince ifadeleri kullanır.Kadınlar genellikle şefkatlidir. Çoğu zaman, sinirlerimizi bozan ince ifadeler kullanan hayatımızdaki insanlar için sabır gösterebiliriz. Zamanla, tekrar tekrar söylenen aynı cümleler yorucu hale gelebilir. Duygularını önemsemediğimizden değil, kesinlikle önemsiyoruz. Sadece durumlarını değiştirmek için herhangi bir çaba göstermeden aynı ifadeleri sık sık duymak yorucu olabilir. İster aynı adamdan şikayet ediyor olsunlar, ister nasıl oldukları konusunda dürüst olmasınlar, ister onay arıyor olsunlar, arkadaşlarımızın yanında olmak istiyoruz. Ancak aynı ifadeleri tekrar tekrar tekrarladıklarında bu kolay olmuyor.1. "İyiyim"Hepimiz bunu yaşadık. Derinlerde iyi olmadığım halde iyi olduğumu iddia ettiğim için kendimi suçlu hissediyorum. Yakın olduğunuz kişilerle bile savunmasız olmak zor olabilir. Davranışlarım her şeyin iyi olmaktan çok uzak olduğunu gösteriyordu, ancak ayrıntılara girmek istemedim, bu yüzden yalan söyledim. Ne yazık ki, bu birçok insanın yaptığı bir şey ve çevresindeki herkes için yorucu hale gelebiliyor.Kadınlar doğal olarak birbirlerine yardım etmek isterler. Yakın bir arkadaş açıkça bir şey hakkında duygusal olarak etkilenmişken, her şey yolundaymış gibi davranmaya çalıştığında, sevdikleri endişelenir. Bir noktada, onun açılmasını sağlamak için yapabilecekleri hiçbir şey olmadığını fark edeceklerdir. Çevresindeki herkes yorulana ve ona sempati göstermeyi bırakana kadar "İyiyim" demeye devam edecektir.2. "Bugün kendimi çirkin hissediyorum"Dinleyin, hepimiz böyle hissettik. Özgüven bulmak her zaman kolay değildir. Birisi görünüşü hakkında kötü hissettiğinde, karşısındaki kişinin "Hayır, harika görünüyorsun" demesini umarak bu tür yorumlar yapabilir. En iyi kız arkadaş bile, arkadaşlarına sürekli bu desteği sağlamakta zorlanabilir. Bu, özellikle onların ne kadar güzel olduklarını neden göremediklerini anlamadığınızda, yorucu olabilir.Ne yazık ki, Dove tarafından yapılan araştırmaya göre kadınların %95'i kendilerini güzel hissetmiyor. Birisi sürekli bu onayı aradığında, gerçekten buna ihtiyaç duyduğunu düşünüyor. Arkadaşınızın özgüvenini her fırsatta artırmak isteseniz de, onun ana onay kaynağı olmak, en ilgili kişiler için bile yorucu hale gelebilir.3. "Ne istersen"İyi bir arkadaş olmak, her etkinliğin ve konuşmanın eşit şartlarda olmasını istemek anlamına gelir. Bu, her seferinde istediğiniz her şeyi elde etmek istediğiniz bir yarışma değildir. Bir kadın sürekli "Ne istersen" dediğinde bunu başarmak zor olabilir. Açıkça bir fikri veya tercihi vardır, ancak karar vermekten kaçınmak için bu ifadeyi kullanır.Bu ifade yorucu hale gelir çünkü tüm kararları tek bir kişinin vermesi dayanılmaz olabilir. Sinir bozucu çünkü gelecekte bu kişinin karar vermemesini ona karşı kullanabilirler. Sağlam bir fikir vermek istemeyen bir kadınla ilişkiyi sürdürmek zordur. Tamamen yorucu hale gelir.4. "Bilmiyorum"Hepimizin bu durumda olduğunu biliyorum. Biriyle takılıyoruz ve ona bir soru soruyoruz. Sadece "Bilmiyorum" diye cevap veriyor ve orada bırakıyor. Böyle bir konuşma yapmaya çalışmak ne kadar sinir bozucu? Katılmak istemeyen birini dahil etmeye çalışmak yorucu. Biliyorlar, sadece fırsat verildiğinde bile kendilerini ifade edemiyorlar. Karar vermekten korktukları için bu cevabı tekrar tekrar verebilirler, bu da etraflarındaki herkes için zor olabilir. “Karar vermek zor. İki yol arasında seçim yapmak zor ve özellikle de mümkün olduğunca uzun süre erteledikten sonra seçtiğiniz yola güvenmek daha da zor,” diyor Chelsea Latimer, Elite Daily için. “‘Bilmiyorum’ güvenli bir seçenek. Tıpkı artık size pek uymadığını bildiğiniz halde giymeye devam ettiğiniz eski kot pantolonunuz gibi (üstelik tamamen modası geçmiş olsa bile). ‘Bilmiyorum’ size saygı duymuyor, ama işe yarıyor. Kolay. Cesaret bizi terk ettiğinde söylemeyi seçtiğimiz şey ‘Bilmiyorum’.”5. ‘Umurumda değil’Birisi “Umurumda değil” dediğinde, bu hayal kırıklığı yaratabilir. Birine değer veriyorsanız ve o kişi size aynı şekilde karşılık vermiyorsa, bu yorucu olabilir. Bu, sizinle veya arkadaşlığınızla ilgilenmedikleri anlamına gelmez, daha ziyade ilişkiye yeterince enerji harcamak istemedikleri anlamına gelir. Onların sizi tekrar tekrar geçiştirmesini duymak cesaret kırıcıdır.Sürekli "Umurumda değil" demeleri, işleri daha iyi hale getirmek veya faydalı bir sonuca ulaşmak için enerji harcamanın onlar için önemli olmadığını kanıtlıyor. Durumları iyileştirme konusundaki motivasyon eksikliklerini dinlemek yorucu. Bu ifade, karar verme konusunda zorlanırken de söylenebilir. Nedeni ne olursa olsun, yine de yorucu.6. "Sadece söylüyorum"Birinin bunu söylediğini duymak ne kadar yorucu, değil mi? Her zaman pasif-agresif ve incitici bir yorumu takip eder. Sadece dürüst olduklarını iddia etmeye çalışabilirler. Ancak yine de incitici ve bu şeyleri söylemenin daha nazik yolları var. Bir kadın bu ifadeye başvurduğunda, etrafındaki herkesi sadece yormakla kalmaz, aynı zamanda rahatsız da eder. Kaba bir izlenim bırakır.Jenna Fletcher, "Cambridge Sözlüğü, 'sadece söylüyorum' ifadesinin, bir kişiyi şikayet ederken veya eleştirirken, bunu daha az kırıcı hale getirmek amacıyla kullanıldığını söylüyor" diyor. "Buradaki önemli nokta, 'sadece söylüyorum' ifadesinin, bir kişinin duygularını görmezden gelmenin ve konuşmacıyı incitici sözlerinden dolayı herhangi bir suçlamadan kurtarmanın bir yolu olmasıdır. Bu, o kişinin, sözlerinin konuştuğu kişiyi nasıl etkileyeceğini tam olarak kabul etmeden, temelde istediği her şeyi söylemesine 'izin verir'."7. "Benden hoşlanmıyor"Tüm özgüvenlerini erkeklerle olan ilişkilerine bağlayan kadınlarla arkadaş olmak zor olabilir. Birisi aşkı bulmaya çok fazla odaklandığında, hayatın sunduğu diğer şeyleri kaçırır. Bir kadın sürekli "Benden hoşlanmıyor" gibi şeyler söylediğinde, sizden onay arıyor demektir. Başka birinin "Hoşlanıyor!" gibi şeyler söylemesiyle özgüvenlerini artırmaya ihtiyaç duyarlar.Arkadaşlarınızın yanında olmak ve ihtiyaç duyduklarında onları desteklemek istersiniz. Ancak, çıktıkları erkeğin onlardan hoşlandığına ikna etmeye çalışan kişi olmak haksızlık gibi görünüyor. Bu ifadeyle sadece arkadaşları uğraşmıyor. Muhtemelen sürekli olarak erkeğe de kendisinden hoşlanıp hoşlanmadığını soruyor. Bu sinir bozucu ve yıpratıcı. Kimse, ilişkilerinin güvenli olduğuna başkalarını ikna etmek zorunda kalmak istemez.8. "Herkes bana karşı komplo kuruyor"Bazen öyle hissettirse de, evren kimseye karşı komplo kurmuyor. Birisi kurban zihniyetine sahip olduğunda, onunla vakit geçirmek zor olabilir. Sürekli herkesin ona karşı komplo kurduğunu iddia eden bir kadın, çevresindekilerden güvenceye ihtiyaç duyar. Bunu sağlamak kolay değildir, çünkü dünyanın ona karşı komplo kurmadığını biliyorsunuz. Bunu ona nasıl açıklayacaksınız? Bu ifade sürekli tekrarlanır çünkü ne kadar güvence vermeye çalışsanız da asla yeterince güvende hissetmez.Bu, güven sorununa kadar inebilir. "İnsanlara karşı şüphe duyduğumuzda ve her zaman tetikte olmamız gerektiğini hissettiğimizde, güvensizlikten kaynaklanan bir yerden yaşıyoruz. Güven, en erken ilişkilerimizde oluşur veya oluşmaz. Çünkü çocuklar olarak en savunmasız halimizdeyiz. Çocukken neredeyse tamamen yetişkinlere bağımlıyız ve başka bir alternatifimiz olmadığı için güvenimizi onların ellerine bırakıyoruz," diyor My Online Therapy.9. 'Neden bu benim başıma geliyor?'Hayat zor, bunu inkar etmek mümkün değil. Hepimiz üstesinden gelemeyeceğimizi düşündüğümüz zorluklarla karşılaşıyoruz. Kendimizi toparlamak için çok çalışmalıyız. Bir kadın sürekli "Neden bu benim başıma geliyor?" diyorsa, hayatında olup biten her şeyin başkalarının yaşadığı her şeyden daha kötü olduğuna inanmıştır. Bunun böyle olmadığını biliyoruz, bu yüzden onun için her şey ters gittiğinde bu ifadeyi duymak yorucu olabilir.Elbette, değer verdiğiniz biri zor bir dönemden geçerken, onun yanında olmak istersiniz. Zor durumda olan bir kadına destek olmak önemlidir. Ancak her şeyin dünyanın sonu olduğunu düşündüklerinde, sevdiklerinden daha fazla çaba gerektireceklerdir. İster partneri, ister en yakın arkadaşı, ister ebeveyni olsun, bu ifadeyi duymaktan yorulacaklardır. Yardım etmek istiyorlar, ancak bu tür şeyler söylemelerini duymak cesaret kırıcı olabilir. Ayrıca, yaşadıkları sorunlar için kendileri dışındaki herkesi suçlamalarını duymak da moral bozucu. Sorumluluk almamak, birini kötü bir arkadaş veya partner yapabilir.10. "Kusura bakma"Hepimiz birinin tamamen kırıcı bir şey söylediğini, ancak gerçek niyetlerini gizlemek umuduyla sonuna "kusura bakma" eklediğini duymuşuzdur. Elbette, gerçek niyetlerinin kırıcı olmak olduğunu biliyoruz. Bu ifadeyi sona eklemek, sözlerinin ardındaki acıyı ortadan kaldırmaz. Eğer değer verdiğiniz biri sürekli olarak kırıcı şeyler söylüyor ve bunu sanki niyeti bu değilmiş gibi geçiştiriyorsa, ondan yorulursunuz. Bu tür şeyler söyleyen bir kadının yanında olmak yorucudur."Bu tür ön ifadeler, neredeyse her yorumu daha da acımasız hale getiriyor. Birinin alaycı yorumunun sertliğiyle karşılaştığımızda, neredeyse herkesin gününü mahvediyorlar. Kelime dağarcığımızdan bir şeyi çıkarmak zor, zahmetli ve çok iş gerektiriyor," diyor Phillipian yazarı Langan Garrett. "Ancak herkesin özgüveni ve başkalarıyla ilişkilerimizi sürdürmek için, birbirimizle dürüstçe konuşmanın başka yollarını bulmalıyız. Zararlı olmayan yollar ve ardından bu görüşlerin nedenini açıklayan açıklamalar."11. "Anlamazsın"Bir kadın zor bir dönemden geçerken, kimsenin yaşadıklarını anlamayacağına kendini ikna edebilir. Hayatındaki insanlar onun yanında olmak isterler. Sürekli olarak "Anlamazsın" diyerek onları geri çevirdiğinde, bu durum yorucu hale gelir.Muhtemelen, sevdikleri onu anlıyorlar, ancak geri çevriliyorlar. Anlamasalar bile, yine de onun için orada olmak istiyorlar. Kimsenin yaşadıklarını anlamayacağını iddia eden bir kadın, en sadık arkadaşlarını ve ailesini bile kendisinden uzaklaştıracaktır."Anlamazsın" ifadesi, bir kadının sürekli tekrarlaması için yorucu bir ifadedir çünkü sanki en kötü durumdan geçiyormuş gibi görünmesine neden olur. Herkes zorluklarla karşılaşır. Birini gerçekten önemsediğinizde, kendinizi onun yerine koyabilir ve ona karşı empati duyabilirsiniz. Anladığınız halde anlamadığınızın söylenmesi yorucudur ve anlamasanız bile yine de çaba gösterirsiniz.Kaynak: YT
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.