Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gece misafirlerim gittikten sonra çarşafları asla yıkamıyorum - işte nedeni

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Gece misafirlerim gittikten sonra çarşafları asla yıkamıyorum - işte nedeni

queen-bed.jpg

Evimde yarı özel bir misafir odası olduğu için şanslıyım. Teknik olarak, burası kocamın ofisi, ama aynı zamanda gece kalan misafirlerimizin de uyuduğu yer - kraliçe boy yatak için yeterli alana sahip rahat bir mekan. Sık sık arkadaşlarımız ve ailemiz bizde kaldığı için, hazırlık rutinimi mükemmelleştirdim. Zamanla, misafirler gittikten hemen sonra çarşafları yıkamamanın misafir ağırlamayı kolaylaştırdığını fark ettim. Garip (hatta biraz iğrenç) gelebilir, ancak bu hemen çamaşır yıkama adımını atlamak, en sevdiğim misafir ağırlama alışkanlıklarından biri haline geldi. İşte nedeni.

Düzenli Bir Oda, Misafir Ağırladıktan Sonra Kendimi Toparlamama Yardımcı Oluyor

Misafir ağırlamayı seviyorum, ancak misafir ağırlamak her zaman normal ritmimizi bozuyor (iyi anlamda). Herkes eve gittikten sonra, önce ortak alanları düzenlemeye odaklanıyorum. Bu arada, yatak takımlarını henüz yıkamamış olsam bile, misafir odasının düzenli görünmesini istiyorum. Yıkanmamış çarşaflarla bile olsa, yeni yapılmış bir yatak, odayı anında sakin ve düzenli hissettiriyor. Çamaşırları daha sonra halledeceğim, ancak görsel olarak, buruşuk çarşaflardan oluşan bir yığın yerine düzenli, yapılmış bir yatağı tercih ediyorum.

Köpeklerimiz Misafir Yatağını Çok Seviyor

Kocamı ve ofisini çok seven iki Rhodesian Ridgeback cinsi köpeğimiz var. Bu da onların sık sık misafir yatağına yayılıp yattıkları anlamına geliyor (benim üzüntüme rağmen). Köpek tüyleri ve o belirgin "köpek kokusu" nedeniyle, yatak takımlarının birileri kalmadan önce mutlaka temizlenmesi gerekiyor. Temizlik rutinim oldukça kapsamlı: Battaniyeleri düzenli olarak yıkıyorum ve koku giderici kullanıyorum, hava temizleyici ve difüzör çalıştırıyorum ve sık sık süpürüyorum. Ancak evcil hayvan kokularını ve tüylerini tamamen ortadan kaldırmak için, misafirler gelmeden hemen önce çarşafları yıkıyorum veya temiz bir setle değiştiriyorum (ve sonrasında köpekleri dışarıda tutuyorum).

Çarşafların Temiz Olup Olmadığını Asla Merak Etmiyorum

İşte kilit nokta: Bu sadece tutarlı olduğum için işe yarıyor. Misafirler gittikten hemen sonra çarşafları yıkamadığım için, bir dahaki sefere birisi geldiğinde, o çarşafların yıkanması veya temiz bir setle değiştirilmesi gerektiğini her zaman biliyorum. Bu küçük bir zihniyet değişikliği, ancak yatak takımlarının taze olup olmadığını ikinci kez düşünmeme gerek kalmamasını sağlıyor ve misafirlerim her zaman temiz çarşaflarla karşılanıyor. Yeni Yapılmış Bir Yatak Daha Davetkar Hissediyor

Benim için yatağı güzelce hazırlamak, misafirperverlik ritüelinin bir parçası. Temiz çarşafların yanı sıra, yatak takımının ekstra pürüzsüz ve kabarık görünmesini sağlamayı seviyorum. Hem alt hem de üst çarşafın üst üçte birlik kısmına su püskürtüyorum, ardından kırışıklıkları gidermek için elimle düzeltiyorum (ütülemeye gerek yok). Ayrıca her şeyin taze ve davetkar görünmesi için yorganı kurutma makinesinden çıkar çıkmaz kabartıyorum.

Hemen çamaşır yıkama adımını atlamak, misafirler gittikten sonra bana zaman kazandırırken, her misafirin taze yıkanmış, mükemmel şekilde hazırlanmış yatak takımlarıyla karşılanmasını da sağlıyor. Evimiz için bu, her iki dünyanın da en iyisi: şimdi düzenli bir misafir odası ve daha sonra gerçekten davetkar bir oda.

Kaynak: TK

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.