Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

İnsanlar Herkesin Bilmesi Gereken En Büyük Hayat Tüyosunu Paylaşıyor

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

İnsanlar Herkesin Bilmesi Gereken En Büyük Hayat Tüyosunu Paylaşıyor

Hayat daha akıllıca çalışmakla ilgilidir. Ve ara sıra, "Ha, bunu neden ben düşünmedim?" diye düşündüren bir numara duyarsınız. Reddit kullanıcısı That_Is_Bryce, "Başkalarının bunu yapmadığına inanamıyorum" taktiğin nedir?" diye sordu. İşte insanların sürekli kullandığı, oyunun kurallarını değiştiren numaralardan bazıları.

1. "A noktasından B noktasına taşımak için sürekli bir alete uzanıyorsanız, B noktası için ikinci bir alet edinin. Örneğin, makas koyabileceğiniz bir kesici alet çekmecesi olması harika, ancak masanızdayken sürekli makas arıyorsanız, masanızda bulundurmak için ikinci bir çift edinin..."

scissors-1986602.jpg

2. "Duşumda sabunla doldurduğum bulaşık temizleme çubuklarından birini bulunduruyorum. Dawn sabunu ve sirkeyle dolu. Her iki duşta bir, duşta olduğum süre boyunca duş duvarlarımı ve küvetimi ovalıyorum. 2 dakikadan az sürüyor ve bunun dışında küvetimi/duşumu temizlemek zorunda kalmıyorum. Yılda yaklaşık iki kez Comet küvet temizleme fırçası kullanıyorum ama farkı göremiyorum bile. Çoğunlukla sadece iç huzuru için."

3. "Muffinleri ters çevirin çünkü dağılmaz ve o güzel muffin üstü en sona kalır."

4. "Mürekkep lekelerini çıkarmak için el dezenfektanı kullanabilirsiniz."

5. "Her yıl neşeli anların bir listesini tutarım. Tarihi ve anı takip ederim. Bunlar büyük veya küçük olabilir: harika bir tatil veya bir arkadaşınızın size bir şey anlattığında nasıl baktığı ve savunmasız olsa da size güvendiği. Eskiden her şeyi hatırlayabileceğimi düşünürdüm ama şimdi 41 yaşındayım ve bu listeleri tekrar okumak beni her zaman neşelendirir."

6. "Çok basit ama çoğu kişi Control/Command + Shift + T tuşlarının Chrome'da veya başka bir yerde yanlışlıkla kapattığınız sekmeyi geri getirdiğini bilmiyor. Hatta yanlışlıkla her şeyi kapatırsanız tüm pencereleri geri getirir."

—PowerofMoses

7. "Telefonumda (telefon ve kılıfının arasında) acil durumlar için 20 dolar bulundururum. Cüzdanımı unuttuğumda veya sadece nakit kabul eden bir yere gittiğimde birçok kez işe yarar."

8. "Küçük çocuğuma, dizi karakterlerinin tatile gittiğini, böylece onları izlemeye ara verebildiğimizi söylüyorum."

9. "Ev için bir Google hesabım var. Hatırlamam gereken şeyleri e-postayla gönderiyorum. Mülkün etrafındaki çeşitli şeylerin fotoğrafları var (bitkiler de dahil çünkü neyin ot neyin bitki olduğunu hep unutuyorum). Drive'da tüm boya renklerini, tadilatlarla ilgili belgeleri ve ev planlarını vb. kaydettim. Evi satarsak, yeni sahiplerinin şifresini değiştirebilirim ve böylece bir ev kullanım kılavuzuna sahip olurlar."

—Allthehamsandbros

10. "Başka bir ülkedenmiş gibi görünmek için bir VPN kullanarak uçuş rezervasyonu yapın. Bu genellikle daha ucuz bir uçuş anlamına gelir. Ve hayır, sormadan önce söyleyeyim, başka bir ülkeden uçuş rezervasyonu yapmak için gideceğiniz ülkeden olmanız veya rezervasyon yaptırmanız gerekmez. Bu sayede ABD'den Avustralya'ya bir uçuşta 1600 dolar tasarruf ettim."

11. "Belirli yerlere gittiğinizde ihtiyacınız olan şeyleri düzenlemek için çantalar hazırlayın. Bir spor çantam, bir iş çantam, bir paten çantam, bir dans çantam var, anladınız işte. İkinci el mağazalarından ucuz çantalar alıyorum. Belirlediğim aktivite için çantayı alıyorum. Bu, eşyaları toplayıp hepsini hatırlamayı ummak anlamına gelmiyor. Çantayı alıp gidiyorum."

12. "Noel'den sonra, sadece ucuzken hediye paketi kağıdı almakla kalmıyorum, aynı zamanda arka plan rengine göre de alıyorum. Kırmızı, beyaz, yeşil, mavi. (Sizin için uygun olan herhangi bir renk planını kullanabilirsiniz.) Hediye aldığımda onları kutuluyorum, sarıyorum ve sararken de nereye gideceklerini gösteren bir renge sarıyorum..."

13. "Evimin dört bir yanındaki çöp kutularını birkaç plastik çöp poşetiyle dolduruyorum. Biri dolduğunda, onu çıkarıp yenisini yerleştiriyorum. Bu, akşam çöpler toplanmadan önce oradan oraya koşturmamı engelliyor."

—bravecomet89

14."Dilimlenmiş karpuz ve diğer doğranmış meyveleri saklamak için salata kurutma makinesi kullanıyorum. Elek, meyveyi suyundan ayırıyor ve çok daha uzun süre taze kalmasını sağlıyor."

15."Eşim ve ben haftalık olarak belirli bir miktar nakit çıkarıyoruz. Diyelim ki kişi başı 125 dolar, yani toplamda 250 dolar çıkarıyoruz. Bu, her hafta kişisel harcama paramız. Örneğin, birimiz öğle yemeği isterse, bu haftalık nakit ödeneğimizden karşılanıyor. Aynı şey internetten alışverişler için de geçerli. Haftanın sonunda, artan tüm parayı bir kavanoza koyuyoruz ve bu bizim ortak fonumuz oluyor. Bunu market alışverişi, dışarıda akşam yemekleri, tatiller vb. için kullanıyoruz... Bu, her hafta harcamalarımızı muazzam bir şekilde azaltmamıza yardımcı oldu."

—ApprehensiveSwimmer_

16."Bir üst-alt kat sepeti bulundurun ve bunu merdivenlerin en altına veya en üstüne koyun. Yukarı veya aşağı inmeleri gerektiğini fark ettiğinizde sepete ekleyin. Merdivenlerden çıkan bir sonraki kişi sepeti taşır."

17."Promosyon kodları Google'da veya Reddit'te arama yaparak bulunabilir. Hatta şirketlere Groupon'un sunduğu fiyatı kabul edip etmeyeceklerini sordum ve çoğu kabul ediyor!"

—StephieEss

18."Çin yemeği sipariş edip kızarmış bir şey aldığınızda (General Tso'nun tavuğu veya portakallı dana eti gibi), sosu yanında sipariş edin. Böylece, siparişinizi eve getirttiğinizde veya kendiniz aldığınızda, kızarmış kısım sosun içinde çok uzun süre kalıp ıslanmadığı için çıtır çıtır olur."

19."Çoraplarımı tek seferde alıyorum ve hepsi aynı. Çoraba ihtiyacım olduğunda, hepsi aynı olduğu için herhangi iki tane alıyorum. Birinde delik çıkarsa, bir çiftini değil, sadece birini atıyorum. Azalmaya başladığında hepsini atıp baştan başlıyorum. İnsanların çorapları ayırmak, eşleştirmek ve katlamak için zaman harcaması fikri bana çılgınlık gibi geliyor."

20. "Marulun üzerine taco ve burrito yiyorum. İçindekilerin bir kısmı döküldüğünde güzel bir salata oluyor."

Kaynak: BuzzFeed

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.