Gönderi tarihi: 3 saat önce3 saat Admin Kumar Siteleri ve Kumarhaneler Sınır Tanımıyor? Şimdi de Restoranlara Dadandılar..!Bir Çin restoranının havasında tanıdık yağ, sarımsak ve zencefil kokusu ağır basar. Kendinizi sevdiğiniz birinin yanında hayal edin. Karnınız dolarken sohbet akıp gidiyor ve lokmalar arasında gülümsüyorsunuz. İkiniz de bir fal kurabiyesine uzanıyorsunuz."Önünüzde heyecan verici bir fırsat var" veya "yeni bir başlangıç bekleyin" denmesini bekleyerek kurabiyeyi açtığınızda, bunun yerine bir reklamla karşılaşıyorsunuz.Böyle bir reklam yöntemi kulağa ne kadar hicivsel gelse de, günümüzün gerçekliği bu. Bir Reddit kullanıcısı, kapitalist servetine şaşırmış ve kurabiyesini r/mildlyinteresting alt dizininde paylaşmış.Fotoğrafa "İçinde kumar reklamı olan fal kurabiyem" yazmış.Çerezden gerçekten de bir çevrimiçi kumarhane reklamı çıkarılmış. Bir yorumcu, fal kurabiyelerinin içine reklam yerleştiren bir şirket olan OpenFortune'un web sitesine bir bağlantı paylaşmış."Garip bir şekilde 1 Nisan'da bu işi yapan şirketle karşılaştım" demişler. "Bunun bir 1 Nisan şakası olduğunu sanıyordum - ama gerçek."Deniz seviyelerinin yükseldiği, ekinlerin azaldığı ve değerli hayvanların neslinin tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bir gezegende, kendimizi sermaye kazancı ve tüketime takıntılı buluyoruz.Tüketimcilik, aşırı tüketimin iklim değişikliğine yol açması nedeniyle gezegenimizin sağlığına zararlıdır. Journal of Industrial Ecology'de yayınlanan 2015 tarihli bir araştırmaya göre, ev eşyalarının üretimi kirli enerji kirliliğinin %60'ından sorumludur.Bunu telafi etmek için tüketiciler, aşırı satın alınan gereksiz malların tüketimini azaltabilirler. Ancak, nereye gidersek gidelim reklamlar yüzümüze çarptığında, çevreyi doğru bir şekilde değerlendirmek ve satın almayı bırakmak zor olabilir.Böylece, aşırı tüketim döngüsünü sürdürüyoruz. Bu da aşırı üretime yol açıyor. Mal üretimi havaya kirletici maddeler salıyor ve çok fazla mal hem satın alındığında hem de üretildiğinde, bunlar çöplüklerimize gidiyor. RoadRunner'a göre, çöplüklerimiz zaten dolup taşıyor.Biz tüketiciler, yaşamımızı sürdürebilmemiz için bazı ürünler satın almak zorunda olsak da, her zaman yenisini almak zorunda değiliz. Örneğin, tasarruflu alışveriş, ürünlerin çöplüklere gitmesini engelleyebilir, onlara ikinci bir hayat verebilir ve yeni üretilen ürünlere olan ihtiyacı azaltabilir.Kurumsal açgözlülüğü beslemeyen alışverişler yapmak hem gezegene hem de bu süreçte para tasarrufu sağlayan tüketiciye fayda sağlar.Reddit gönderisine yorum yapanların hepsi aynı fikirdeydi: Bu tür bir reklamcılık iğrenç.Biri, "Bunun yasa dışı olması gerektiğini düşünüyorum," dedi.Başka bir kullanıcı ise, "İşte bu, kapitalizmin son aşaması." yorumunu yaptı.Kaynak: TCD
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.