Gönderi tarihi: 3 saat önce3 saat Admin Neredeyse tüm Windows başlangıç uygulamalarını devre dışı bıraktım. Sadece bu ikisini tutmaya değerWindows başlangıç şişkinliği gerçektir ve bilgisayarınız olması gerekenden daha yavaş hissetmeye başlayana kadar fark etmediğiniz sorunlardan biridir. Diğer tüm uygulamalar başlangıç listenize sızıyor, arka planda sessizce çalışıyor ve sebepsiz yere kaynakları tüketiyor gibi görünüyor. Yıllar içinde neredeyse hepsini kapatma alışkanlığı edindim. Sistemimin hızlı çalışmasını sağlıyor ve dürüst olmak gerekirse, çoğu uygulamanın Windows yüklenir yüklenmez çalışmaya başlamasına gerek kalmıyor.Ancak başlangıçta gerçekten yerini hak eden birkaç nadir istisna var. Antivirüslerden veya açıkça oraya ait olan sistem araçlarından bahsetmiyorum. Masaüstü açılır açılmaz hemen işe yarar bir şeyler ekleyen uygulamalardan bahsediyorum. Kurulumlarım arasında yaptığım birçok deneme yanılma sonrasında, bu ikisinin de saklanmaya değer olduğu kanıtlandı. Windows'u kullanmayı kolaylaştırıyor, sorunları azaltıyor ve iş akışımı gerçekten iyileştiriyor.DisplayFusion başlangıçta neden yerini hak ediyor?DisplayFusion hakkında daha önce yazmıştım. Bir süredir kurulumumun bir parçasıydı çünkü Windows hala üç monitörlü bir çalışma alanıyla ne yapacağını tam olarak bilmiyor. Windows 11 geliştirmeleri ve PowerToys yüklü olsa bile, işler hızla karışabiliyor. Windows bazen pencerelerin nereye yerleştirilmesi gerektiğini unutuyor veya görev çubukları tutarlı davranmıyor. Tek bir monitörde fark etmeyebilirsiniz, ancak iş için üç ekranı bir arada kullandığınızda bu küçük tuhaflıklar üst üste geliyor.DisplayFusion'ın asıl fark yarattığı yer burası. Monitör profillerimi tam olarak istediğim gibi yüklüyor, düzenlerimi tutarlı tutuyor ve bana PowerToys ve Windows 11'in yerleşik araçlarının sunduğundan çok daha öte pencere hizalama ve konumlandırma kuralları sağlıyor. Çözünürlükleri değiştirdiğimde, bir ekranı döndürdüğümde veya bir monitörü yeniden bağladığımda, Windows'un doğaçlama yapmasına izin vermek yerine DisplayFusion bunu akıllıca hallediyor. İş akışınız birden fazla ekranın güvenilir bir şekilde çalışmasına bağlı olduğunda, olmazsa olmaz gibi görünen bir kontrol düzeyi sağlıyor.Bu durumda Windows ile başlatmak mantıklı. Masaüstüm belirdiği anda, monitörlerim yerlerine oturuyor, görev çubuklarım tam olması gereken yerde görünüyor ve tüm pencere ayarlarım zaten etkin. Onsuz her yeniden başlatma, her şeyi ait oldukları yere sürükleyip bırakmak, pencereleri yeniden boyutlandırmak ve Windows'un değiştirmeye karar verdiği düzeni düzeltmek gibi küçük ama can sıkıcı bir temizlik rutinine dönüşüyor. DisplayFusion beni tüm bu sorunlardan kurtarıyor ve monitör kurulumumun daha kararlı olmasını sağlıyor.PowerToys'u akıllı bir başlangıç seçeneği haline getiren Windows ayarlarıPowerToys, bilgisayarınızda yaptığınız her şeyi iyileştiren Windows eklentilerinden biri haline geldi. Microsoft, başlangıçta ileri düzey kullanıcılar için geliştirmişti ve bu açıkça görülüyor. Windows 11'in hala gideremediği birçok boşluğu dolduran küçük ama çok kullanışlı araçlardan oluşan bir koleksiyon. Daha iyi pencere yönetimi, daha hızlı yeniden adlandırma, daha kolay metin ayıklama ve hatta fare imlecinizi kaybettiğinizde vurgulama gibi basit yaşam kalitesi özellikleri gibi. Güvenmeye başlayana kadar tam olarak farkına varamayacağınız türden bir araç seti.PowerToys'u ilgi çekici kılan şey, neredeyse tüm Windows kullanıcılarına hitap etmesidir; muhtemelen bu yüzden hakkında yazmaya devam ediyoruz. FancyZones, Windows'un hantal pencere sabitleme sorununu çözmesi sayesinde tek başına büyük bir takipçi kitlesine sahip. Geçmişi Yapıştır, PowerRename, Renk Seçici ve Fare Yardımcı Programları gibi araçları da eklediğinizde, Windows'a en başından beri entegre edilmiş gibi hissettiren bir araç setine sahip olursunuz.PowerToys'un bir başlangıç uygulaması olarak mantıklı olmasının nedeni de budur. En iyi özelliklerinin çoğu, Windows yüklenir yüklenmez arka planda sessizce çalışıyorsa çalışır. Pencereleri sürüklemeye başlamadan önce FancyZones'un hazır olması gerekir. PowerRename ve pano araçları, zaten etkinken en iyi şekilde çalışır. Fare Yardımcı Programları, özellikle de Faremi Bul, onu aradıktan sonra değil, anında isteyeceğiniz şeylerden biridir. PowerToys'un Windows ile başlaması, tüm bu küçük ama anlamlı iyileştirmelerin herhangi bir ek düşünce veya kurulum gerektirmeden anında orada olması anlamına gelir.Bu başlangıç uygulamaları sistemimi yormuyor.DisplayFusion ve PowerToys, başlangıçta açılıyor, ancak şaşırtıcı derecede az kaynak tüketiyorlar. Hiçbir uygulama önyükleme süremi gözle görülür bir şekilde yavaşlatmıyor ve çalışmaya başladıktan sonra sistem kaynaklarımı neredeyse hiç etkilemiyor. Sadece arka planda sessizce durup Windows'u daha düzenli ve kullanılabilir hissettiriyorlar.Sonuç olarak, çoğu uygulama Windows yüklenir yüklenmez çalışmaya hak kazanmıyor. Ancak DisplayFusion ve PowerToys, masaüstü açılır açılmaz bilgisayar deneyimimi daha iyi hale getiriyor. Her şeyi düzenli tutuyor, küçük sıkıntıları azaltıyor ve çalıştıklarını fark etmemi engelleyecek kadar hafifler. Geri kalan gereksiz uygulamaları temizler ve yalnızca iş akışınızı gerçekten iyileştiren araçları kullanırsanız, Windows çok daha akıcı bir deneyim sunacaktır.Kaynak: HTG
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.