Gönderi tarihi: 3 saat önce3 saat Admin Apple'ın 230 dolarlık iPhone kılıfı internette tartışmaya yol açtı. Yeni ürünü görünApple'ın en yeni ürünü, sade tasarımı ve yüksek fiyat etiketiyle dikkat çekiyor.Teknoloji devi, 11 Kasım'da iPhone Pocket'ı tanıttı. 3 boyutlu örgülü telefon kılıfı, 150 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Kılıf, Japon moda evi Issey Miyake ile iş birliği içinde üretildi. NPR'ye göre, merhum Miyake, Steve Jobs'un ikonik siyah balıkçı yaka kazaklarını tasarlayan kişi.iPhone Pocket, esnek naylon ve polyesterden üretilmiş ve Issey Miyake'nin ünlü Pleats Please tasarımını yansıtan pilelere sahip. Apple'ın bir haber bültenine göre, bir "kumaş parçasından" ilham alan kılıf, çapraz çanta gibi takılabilir, elde tutulabilir veya başka bir çantaya bağlanabilir. Her boyutta iPhone ve birkaç başka cepte taşınabilen eşyaya sığabilir.iPhone Pocket'ın piyasaya sürülmesi, Apple'ın iPhone 17 serisini ve 5,6 milimetre inceliğindeki iPhone Air'ı duyurmasından yaklaşık bir ay sonra gerçekleşti.İçerik üreticisi Varun Mayya, Instagram Reel'de "Yıllarca gezegendeki en gelişmiş telefonlardan birini (iPhone Air) geliştirdikten sonra, Apple'ın en son ürünü, iPhone'unuzu taşımanıza olanak tanıyan bir aksesuar. Bu biraz ironik ve Apple'ın neredeyse her şeyi satabilecek kadar güçlü bir markaya sahip olduğunu kanıtlıyor," dedi.iPhone Pocket'ın fiyatı ne kadar?iPhone Pocket iki boyutta satışa sunulacak. Kısa kılıf 150 dolar, uzun kılıf ise 230 dolar.iPhone Pocket hangi renklerde mevcut?Kısa iPhone Pocket, limon, mandalina, mor, pembe, tavus kuşu (turkuaz), safir, tarçın ve siyah renk seçenekleriyle sunuluyor. Uzun kılıf ise safir, tarçın ve siyah renk seçenekleriyle sunuluyor.iPhone Pocket nasıl satın alınır?iPhone Pocket, 14 Kasım Cuma günü Apple web sitesinde ve Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Fransa, İtalya, Japonya, Singapur, Güney Kore ve Birleşik Krallık'taki belirli Apple perakendecilerinde satışa sunulacak.Modern iPod Sock mu? İnternet, iPhone Pocket'a KatılıyoriPhone Pocket, çoğunlukla fiyatı nedeniyle internette bazı tepkiler aldı. Ancak bazıları tasarımını ve kullanışlılığını övdü.Bazıları yeni telefon kılıfını, 2004 yılında piyasaya sürülen ve iPad'i korumak için tasarlanmış, benzer renkte ve esnek kılıflardan oluşan iPod Sock ile karşılaştırıyor. İki ürünü birbirinden ayıran nokta ise fiyatı. Ünlü iPod Sock'un altılı paketi 30 dolara satıldı.Yazılım mühendisi Andrew Yaros, LinkedIn'de paylaştığı bir gönderide, "Apple'ın kendini lüks bir marka olarak konumlandırmak için böyle şeyler yaptığını biliyorum ve bir hissedar olarak, bu tür numaraların şirket için en iyisi olduğu fikrine hâlâ inanmıyorum," dedi. "En iyi ihtimalle, hedef kitlenin küçük bir kesimi bunu, Apple'ın itibarına daha fazla zarar verme pahasına bir merak olarak görecektir. Apple'ın ürün gamına biraz eğlence ve tuhaflık katmasını ilk karşılayan ben olacağım ve bunu yapmanın yolu bu değil."İçerik üreticisi Jasmine Darya, bir TikTok videosunda iPhone Pocket'ın kendisine yenilikçi gelmediğini söyledi.Videoda, "Esasında bir çanta. Zaten var olan bir şey," dedi. "Bunu kimin satın alacağını gerçekten anlamıyorum."Ancak herkes olumsuz düşünmüyor.Bir Reddit kullanıcısı telefon kılıflarıyla ilgili bir başlıkta, "Reddit'in buna nasıl tepki vereceğinden emin değilim ama şunu söylemeliyim ki bu tarz tuhaf ve güzel şeyleri seviyorum," diye yorum yaptı. "iPod Socks'ı da çok sevdim. En pratik ürün değil ve kesinlikle pahalı, ama her kullandığımda beni gülümsetiyordu."Başka bir Reddit kullanıcısı ise, "Bu gerçekten çok mantıklı. Miyake her zaman temiz çizgiler ve biraz gösterişli pratik tasarımlar peşinde olmuştur ve Apple'ın genel havası minimalist kullanışlılıktır," diye yorum yaptı. "iPhone Pocket, sıradan bir pahalı aksesuar olmaktan çıkıp daha düşünceli bir tasarıma dönüşürse, ilgi göreceğini tahmin ediyorum. Ama bu Apple ve moda iş birliği, yani gerçekçi olalım, muhtemelen kira parası gerektirecek."Kaynak: USA TODAY
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.