Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2007 17 yıl Kimden: Aleviyatçı Yazar (Bay, 34) Kime: Grup: Alevi Uyan...Mehdî Geldi... Tarih: 2.11.2007 11:29 (GMT +2:00) Konu: Fatma Nur Serter'in üstüne yürüdüler? AKP'lilere, 'Semtlerde tarikat cemaatleri kol geziyor, buraları dini gettolara çevirdiniz” dedi. TBMM Genel Kurulu’nda CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter’in, “İstanbul’un bazı semtlerine girilmiyor. Tarikat cemaatleri kol geziyor, buraları dini gettolara çevirdiniz” sözleri AKP’lileri gerdi. TBMM Genel Kurulu’nda, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Hakkındaki Kanun tasarısı görüşülürken, AKP ve CHP’li milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı. CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter’in, “İstanbul tarikatların yaşadığı yer oldu. Bazı mahallerinde yürüyemezsiniz. Kökten dinci gettoların yaşadığı yer oldu. Bu gerçeği görmezden gelerek İstanbul sorununu gözardı edemezsiniz. Bazı semtlerde tarikat cemaatleri kol geziyor, bu semtlere dini gettolardan girilmiyor” sözlerine bazı AKP milletvekilleri oturdukları yerden tepki gösterdi. -SUSTURUN ŞUNU- AKP Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi ise, oturduğu yerden kalkarak kürsüye doğru yürümeye başladı. Çerçi, “Susturun şu kadını yoksa ben susturacağım. Bu ne biçim sözler, atma atma” daha sonra milletvekilleri araya girerek Çerçi’yi kulise çıkardı. (ANKA) - 02.11.2007 *** Alevi Haber Ajansı *** Alevilerin Gören Gözü, İşiten Kulağı, Söyleyen Dili *** Zikr-i Hakikatimizdir... ______________________ Baki Gerçekler Demine Hu Dost Allah Eyvallah... Gerçeğe Hu Mü'mine Ya Ali Ya Mehdi Sahib-i zaman... _______________________________________________________________ Kimden : Aleviyatçı Yazar (Bay, 34) Kime : Grup: Alevi Uyan...Mehdî Geldi... Tarih : 2.11.2007 11:42 (GMT +2:00) Konu : Alevilere hakaret etti... AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak,TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada Alevilere hakaret etti. Diyanet bütçesinden Alevilere pay ayrılmasına karşı çıkan Özbayrak’ın sözleri, Alevilere bakış açısının ne kadar çarpık olduğunu da ortaya koydu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi hakkında konuşan AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak, Aleviliğin son dönemlerde ayrı bir din gibi 'pazarlandığını' savundu. 'Alevilik Şia mezhebinin, Şiiliğin bir koludur' diyen Özbayrak, Aleviliğin birçok kolunun olduğunu söyledi. Alevilere Diyanet'ten pay ayrılmasına karşı çıkan Özbayrak, şöyle devam etti: 'Alevilere bir tahsisat yapılırsa, Aleviliğin diğer kolları da bize de tahsisat yapın derse ne olacak? Mecusiler, satanistler gibi gruplar da benzer taleplerle gelebilirler.' “O KAFAYA” SORULAR: • Türkiye’de en az 10 milyon Alevi yaşamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm vatandaşlarının vergilerinden oluşturulan Diyanet’in bütçesinden Alevilere pay verilmesi neden sizi rahatsız etmektedir. • “Alevilere, diyanetten pay verirsek diğer kolları da ister” gibi bir iddia tamamen gerçek dışıdır. Bu kafayla bakılırsa Suniliğin de bir dizi kolu vardır…Diyanetten tamamen Suni inancına hizmet verilmesi, sünniliğin çeşitli kolları arasında sorun mu yaratmaktadır? • Şimdiye kadar hiçbir satanist diyanet bütçesinden pay almak için başvurmuş mudur? Satanizm ile Aleviliğin en ufak bir ilişkisi yokken bu iki kavramı neden bir arada kullanıyorsunuz? • Bir tarafta 70 bin camii, binlerce İmam Hatip Okulu, İlahiyat Fakültesi, Diyanet İşleri Başkanlığı, Zorunlu Din dersi dururken, diğer tarafta milyonlarca insan, sayısı yüzleri bile bulmayan Cemevleri’ne Diyanetten pay isteyince neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz? Bu tabloya karşı vicdanınız rahat mı? • Alevilik, Sunilik gibi kavramları daha doğru dürüst bir cümle içinde kullanamıyorken, neden satanizm, Mecusilik gibi sofistike kavramları kumlanma çabası içine giriyorsunuz…Bu konularda konuşurken size şimdiye kadar en azından “cahil” diyen oldu mu? • Hayatınızın hiçbir döneminde Hacı Bektaş Veli, Pir Sultan, Nesimi, Şah Hatayi’den bir eser okunuz mu? • Sayın Mustafa Özbayrak, bu soruların yanıtlarını vermek isterseniz, internet sitemiz ve radyomuzun mikrofonları size açıktır… Satanizm: Satanizm kavramı Fransızca’dan Türkçe’ye girmiştir. Fransızca “satan” kelimesinin Türkçe’deki karşılığı 'şeytan''dır… Akım olarak satanizm ise şeytana ve kötülüğe gösterilen bağlılık ve onları yüceltme demektir.Hristyanlık dininin bazı kurallarının değiştirilmesini de amaçlayan Satanizm kavramı Tevrat’ta da geçmektedir…Ancak Tevrat ta “karşı çıkan” anlamında kullanılmaktadır. Mecus: Geniş bir anlamı olan Mecus ile kısaca ateşe tapanların bağlı oldukları din anlamına gelmektedir…Bu dine inananlara ise Mecusi denir.. 01.11.2007 - YÖN FM... *** Alevi Haber Ajansı *** Alevilerin Gören Gözü, İşiten Kulağı, Söyleyen Dili *** Zikr-i Hakikatimizdir... ______________________ Baki Gerçekler Demine Hu Dost Allah Eyvallah... Gerçeğe Hu Mü'mine Ya Ali Ya Mehdi Sahib-i zaman...
Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2007 17 yıl Aslinda bu olay AKP nin gercek yüzünü ve amacini ortaya koyan sayisiz örnek ve belgelerden biridir.Laiklige kin kusan bir AKP baskani ve Cankaya Fatihi ve Manisa aslani ex meclis baskani,AKP de tesadüfen bir araya gelmediler.Bunlar yillarca planlanan bir proje sonucu Akp yi kurdular,AB ve ABD den aldiklari destekle Türkiyeyi demontaj etmeye basladilar.Halkimizinda degerli katkilari ile AKP amacina ulasmis gibidir.AKP nin halihazirda belini büken Kürt ayrilikcilarin durumudur.PKK lilardan oy kapma ve tek basina diktatör olma ugruna bu ülkenin icine zehir akitip *Kürt sorunu*yaratti ve akittigi bu zehir simdi kendi basina sorunlar acti,acmasida iyi oldu Türk milleti dostunu düsmanini bir daha tanima firsatini buldu.Bunu degerlendirir degerlendirmez zaman gösterecektir.Laikligi kendi ideolojileri dogrultusunda yorumlayan AKP lilerin Alevilere dost olmalarida zaten imkan disidir. Evet Istanbul artik gettolasmistir ve hergecen gün dinci gettolar artmaktadir.Artik Istanbul Istanbul olmaktan cikarilip 1100 lerin sehri olma yoluna sokulmustur.Yani zamanimizdan 9 asir öncesini andirmaya baslamistir.Istanbulda faaliyet gösteren tarikat ve tekkeler yani huhu yuvalari dinden bilimden tamamen uzak dini carpitan dini insanlara yanlis yorumlayan birtakim meczuplarin elindedir.tarikatlara devam edenler Allahin kitabinin carpitilmasinada göz yumarak kendilerince bir tür müslümanlik olusturmaktadirlar.Ki bunun gercek Islamiyetle uzaktan yakindan hicbir ilgisi yoktur.Tamamen hurafelere ve yahudi adetlerine dayali bir din olusturmaktadirlar.AKP nin icindekilerin hemen hemen yüzde 99 u tarikatlara baglidirlar,Cankaya fatihide tarikatcidir.Yani Laiklik ve Atatürkcülük karsitidir.Zaten Cumhurbaskanligi icin verdikleri savas laiklige ve Atatürkcülüge karsi bir savasti ve maalesef kazandilar.Bunda ben Atatürkcü gecinenleri sucluyorum,Cankayayi fethedenleri degil.Atatürkcü gecinenlerin neler yaptiklari ise ayri bir tartisma konusudur,sirasi geldiginde onada deginecegim. AKP lileriN Nur Sertere saldirmalari cok dogaldir cünkü Sayin Serter AKP nin gercek yüzünü mecliste ortaya cikarmistir,AKP bunu hazmedemedigi icin saldirmistir.Bakin terör davasina Yeni Anayasa olayi sessiz ve derinden gide dönüstü.Kimse artik ilgilenmiyor anayasa ile,yarin damdan düser gibi meclise getirip kendi cogunluklari ile anayasayi kabul ettiklerinde simdi sus pus duranlar yine söylenmeye ve dögünmeye baslayacaklardir.Biz adam olurmuyuz olmazmiyiz sorusuna cevap vermeden önce oturup önce bunu iyice bi düsünelim. saygilarla
Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2007 17 yıl Arkadasim Alevilere olan saygisizlik ve haksizlik malesef sadece AKP iktidarina ve milletvekillerine ait degil Taaki Osmanlidan baslayan ve malesef Cumhuriyet ilede devam eden gelmis gecmis tüm iktidarlar ve siyasilerin tutumu farkli olmadi. Cumhuriyetin 100% savunuculari ve bekcileri olan Alevi insanlarimiz inanin bizim bu kafamizla daha coookkk bekleyecekler haklarini alabilmek icin. Bakiniz ben Almanya'da yasiyorum ve burada da müslümanlikta oldugu gibi mezhepler var. Ama hic bir sorun olmadan herkes mensubu oldugu mezhebin kilisesine vergisini ödüyor ve oradan da ihtiyaclarini karsiliyor. Bu okullardaki dindersleri icin de gecerli. Birde sunu söylemek istiyorum. Hicbir dine mensup olmayanlar da kilise vergisi falan vermiyor. Sayin milletvekilini söyledigi seyler sadece carpitmadir, yok efendim baskalarida hak istermiste falan da filan. Ben burada cok yazdim ama malesef anlasilamadim cogu arkadaslar tarafindan. Zaten Türkiye geneline bakildiginda milletvekilini söylemesi tesadüf degil, cünki halkinda büyük kesmi acikca ayni düsüncede. Ame gene söylüyorum biz Türkiye olarak malesef beziy anlislarimizi disarinin (AB) zorlamasiyla yapmaya calisiyoruz ve bu da tabiiki itibarimizi düsürüyor. Sonunda yok icislerimize karisiyorlar veya bizi bölmeye calisiyorlar gibi laflar etmeye basliyoruz. Birde sunu ifade edeyim, bazilarida aleviler bölücülerin yardimcisi olarak göstermeye celisiyorlar. Ve bunlar bizim ne kadar tahammüsüz oldugumuzun iyi bir isbatidir.
Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2007 17 yıl Osmanli dediginiz sey Selcuklunun ucbeyi Kara Osmanin kurdugu ve Türklere soykirim uygulamis olan bir emperyal güctür.Arastirin bütün belgeleri göreceksinizki okullardaki tarih kitaplarinda anlatilan Osmanli degildir gercek,gercek Osmanli okul kitaplarinda degilde sahifeleri sararmis kitapciklarda belgelenmistir.Rum kizi Horafirayi kacirip oglunun koynuna sokan adinida Nilüfer yapan Kara Osman 620 yil devam etmis olan bir imparatorluga ilk soysuzlugu sokmus olan adamdir ve Türk degil Acemdir.620 yil boyunca Türklere soykirim uygulanmis ama kanini döken yine Türkler olmustur bu imparatorluk icin.Kara Osmanin hanimi Bala hatun bir mogolun kizidir.Adı ALI (EDEPLI)olan bu mogol devsirme Osmanli tarihcileri tarafindan (Seyh Edepali)ye cevrilmis ve bununla Osmanli yüceltilmeye calisilmistir.Alevilere hakaret edilmesi yeni degildir,ta Osmanlidan beri vardir derken önce Osmanlinin ne oldugunu bilmekte yarar vardir diye düsünmüstüm. saygilarla
Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2007 17 yıl Osmanli dediginiz sey Selcuklunun ucbeyi Kara Osmanin kurdugu ve Türklere soykirim uygulamis olan bir emperyal güctür.Arastirin bütün belgeleri göreceksinizki okullardaki tarih kitaplarinda anlatilan Osmanli degildir gercek,gercek Osmanli okul kitaplarinda degilde sahifeleri sararmis kitapciklarda belgelenmistir.Rum kizi Horafirayi kacirip oglunun koynuna sokan adinida Nilüfer yapan Kara Osman 620 yil devam etmis olan bir imparatorluga ilk soysuzlugu sokmus olan adamdir ve Türk degil Acemdir.620 yil boyunca Türklere soykirim uygulanmis ama kanini döken yine Türkler olmustur bu imparatorluk icin.Kara Osmanin hanimi Bala hatun bir mogolun kizidir.Adı ALI (EDEPLI)olan bu mogol devsirme Osmanli tarihcileri tarafindan (Seyh Edepali)ye cevrilmis ve bununla Osmanli yüceltilmeye calisilmistir.Alevilere hakaret edilmesi yeni degildir,ta Osmanlidan beri vardir derken önce Osmanlinin ne oldugunu bilmekte yarar vardir diye düsünmüstüm. saygilarla Tesbit ve bilgileriniz icin tesekkür ederim. Ama bu bilgileriniz malesef alevilerin cektigi izdirabi azaltmaz.
Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2007 17 yıl Tesbit ve bilgileriniz icin tesekkür ederim. Ama bu bilgileriniz malesef alevilerin cektigi izdirabi azaltmaz. Sayin Isyanci insanlar bilinclendikce hep yeni ufuklara yönelirler,belki bizlerden sonra gelecek olan nesiller bu sorunlari daha saglikli olarak cözümleyebilirler.Bakin arastirdikca neler cikiyor ortaya,gerceklerin tamamen bize ögretilenlerden farkli oldugunu ögreniyoruz yeni yeni.Atatürk'ün neden bu kadar karsiti oldugunu bu ögrendiklerimizle daha iyi anlayabiliyoruz,maalesef onun bize tuttugu isiktan faydalanamadik,neden Türk ulusu yani Türkiye bu kadar geri kalmistir?Iste yeni bulgularin isiginda bunlarida ögreniyoruz yavas yavas,neden Atatürk'e yüklenildiginide daha iyi idrak edebiliyoruz.Eger Atatürkcülük gercek anlamda bu ülkede temel kurabilmis olsaydi bugün biz karanliklarda degil aydinliklarda olacaktik. Benim yarinlar icin ümidim var eminimki yarinlar cok daha güzel ve aydinlik olacak Türkiyede yasayanlar icin.Önemli olan bizler saglikli arastirmalarla gercekleri gün isigina cikartalim. saygilarla
Gönderi tarihi: 8 Kasım , 2007 17 yıl Sayin Isyanci insanlar bilinclendikce hep yeni ufuklara yönelirler,belki bizlerden sonra gelecek olan nesiller bu sorunlari daha saglikli olarak cözümleyebilirler.Bakin arastirdikca neler cikiyor ortaya,gerceklerin tamamen bize ögretilenlerden farkli oldugunu ögreniyoruz yeni yeni.Atatürk'ün neden bu kadar karsiti oldugunu bu ögrendiklerimizle daha iyi anlayabiliyoruz,maalesef onun bize tuttugu isiktan faydalanamadik,neden Türk ulusu yani Türkiye bu kadar geri kalmistir?Iste yeni bulgularin isiginda bunlarida ögreniyoruz yavas yavas,neden Atatürk'e yüklenildiginide daha iyi idrak edebiliyoruz.Eger Atatürkcülük gercek anlamda bu ülkede temel kurabilmis olsaydi bugün biz karanliklarda degil aydinliklarda olacaktik. Benim yarinlar icin ümidim var eminimki yarinlar cok daha güzel ve aydinlik olacak Türkiyede yasayanlar icin.Önemli olan bizler saglikli arastirmalarla gercekleri gün isigina cikartalim. saygilarla Acik söylüyorum sayin arkadasim, benbim sizin gibi büyük umudum yok. Yillardan beri ayni hikayelker bizlere anlatiliyor. Dedelerimi, babalarimiz, kendimiz, su an cocuklarimiz ve yarin torunlarimiz da ayni anlatimlarla yerinde sayacaklar. Insallah yanilirim, ama gözüken yanilmadigimi gösteriyor malesef. Daha alevilere bile hakaret ediliyorsa ve bunun üzerine gidilmiyorsa, ben daha ne diyeyim. Baska taraftan baska ülkeler bize bir yanlislik yaptigi zaman hepimiz bagirip cagiriyoruz, malesef yillardan beri ülkemizde olup bitenlerle muhattap bile olmuyoruz. Olsaydik biryerlere varirdik diye düsünüyorum. Sadece aleviler eziliyor demek yetmiyor, ayni esit haklara sahip olmalari icin onlarla ayni saflarda olmamiz gerek ve bu haklarin da onlara hic kosulsuz hemen verilmesi gerek. Korktugum, alevi vatandaslarimizda disarini Türkiye'ye zorlama yapmasiyla haklarini alacaklar gibi. Keske kendimiz bu haklarini baskalarinin zorlamasi olmadan verebilsek. Yok, yok, yok, 100 kere yok, olmuyor, yapamiyoruz.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.