Gönderi tarihi: 7 saat önce7 saat Admin Fox News izleyicileri, yalan söylediği iddia edilen Donald Trump'a cephe almaya başladıBaşkan Donald Trump, gümrük vergilerini geri çekmenin ABD ekonomisine ciddi zarar vereceği konusunda uyardı ve ülkenin "trilyonlarca dolar" geri ödeme borcu olacağını iddia etti.Fox News'da canlı yayın sırasında Beyaz Saray brifing odasından kaydedilen röportaj, internette anında eleştirilere yol açtı ve kullanıcılar Trump'ı ticaret ekonomisini yanlış tanıtmakla suçladı.Yeni gümrük vergileri getirmeyi planlayıp planlamadığı sorulduğunda Trump, "Umarım kazanırız. Kimsenin ülkemize böyle bir yıkım getireceğini hayal edemiyorum. Biliyorsunuz, trilyonlarca doları geri ödemek zorunda kalırız." diye yanıt verdi. Bu haber, Başkan'ın son derece endişe verici bir televizyon konuşmasının ardından sağlık endişelerinin artmasıyla geldi.Trilyonlarca dolar aldık. Milyarlarca dolar almadık. Trilyonlarca dolar aldık. Bunlara dayanarak, örneğin Avrupa Birliği'ne 950 milyar dolar kazandıran ticaret anlaşmaları yaptık.""Japonya 650 milyar dolar. Güney Kore 350 milyar dolar. Bu olmadan, bu kadar paradan bahsetmiyoruz ve onlar da sorun yaşamıyorlar. Memnunlar.""Bizi seviyorlar. Ben yeni ayrıldım. Hepsi bizi seviyor, yani biz o kadar kötü insanlar değiliz ama ben gelene kadar bize aynısını yapıyorlardı."Eleştirmenler, gümrük vergilerinin yabancı hükümetler tarafından değil, ABD ithalatçıları tarafından ödendiğini ve maliyetlerin genellikle tüketicilere yansıtıldığını belirtti.Bir kullanıcı, "Trump'ın ortaya attığı rakamlar son derece yanıltıcı," diye yazdı.İkinci bir kullanıcı, "Evet, eminim ABD'li tüketiciler (gümrük vergilerini ödeyenler) TRUMP'IN ÇALDIĞI paralarını geri almaktan çok üzülürlerdi." diye yazdı.Bir diğeri ise, "Ulusal borç ve ticaret dengeleri, gelen ve giden fonların basit bir sayımı değildir ve bunu kişisel bir zafer gibi sunmak, küresel ekonominin karmaşıklığını göz ardı etmektir," diye ekledi.Dördüncüsü ise şöyle yazdı: "Yani diğer ülkelerden 'trilyonlarca dolar alıyor' ve şirketler bu maliyetleri Amerikan halkına yüklerken, hükümet sıradan Amerikalılara sağlanan sosyal yardımları kesiyor veya reddediyor ve milyarderlere muazzam vergi indirimleri sağlıyor, öyle mi? Ne büyük bir dalavere."Bir diğeri ise, "Bunların HİÇBİRİ doğru değil," diye yazdı. "Ya korkunç bir yalancı, ya bunama hastası, ya da her ikisi de."Kaynak: TDE
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.