Gönderi tarihi: 4 saat önce4 saat Admin Şehirlerde dolaşmak için ezber bozan bu gizli Google Haritalar özelliğini yeni keşfettim.Günlük kullandığım ve paha biçilmez olduğu kanıtlanmış bir uygulama varsa, o da Google Haritalar'dır. Google Haritalar ile Apple Haritalar'ı karşılaştırmak için 1.600 kilometreden fazla yol kat ettiğimde Google Haritalar'ı neden tercih ettiğimi ve işe gidip gelmemi kolaylaştıran en sevdiğim 5 özelliği daha önce açıklamıştım.Ancak yakın zamanda, daha önce tesadüfen karşılaşmadığım bir özelliği keşfettim: Şehirdeki rota planlamamı daha iyi hale getiren Google Haritalar Sürükleyici Görünümü. Bir hafta denedikten sonra, New York ve çevresinde yeni bir yere gittiğimde Google Haritalar'a yüklediğim ilk şey bu.Daha değerli olduğunu düşündüğüm başka özellikler de var, ancak Google Haritalar Sürükleyici Görünümü, Meta Ray-Ban Ekran ve Rokid Gözlükleri gibi akıllı gözlüklerin geleceği için beni heyecanlandırıyor. İşte Sürükleyici Görünüm'ün en sevdiğim Google Haritalar özelliklerinden biri olmasının nedeni.Sokak Görünümü ve Canlı Görünümü BirleştiriyorGünün ilerleyen saatlerinde gideceğim bir mekanın adresini girdiğimde yanlışlıkla Sürükleyici Görünüm'ü keşfettim ve uygulamada daha önce görmediğim tuhaf bir önizleme düğmesi fark ettim. Üzerine dokunduğumda, görünüm varsayılan 2B haritadan şehrin 3B genel görünümüne ve sonunda varış noktamın sokak görünümüne geçti.Sürükleyici Görünüm, temelde Sokak Görünümü ve Canlı Görünüm'ü birleştiriyor ve rotanın dikkat etmem gereken önemli noktalar gibi ayrıntılarla dolu bir animasyonu var. Sürükleyici Görünüm'ü en iyi şekilde açıklayabildiğim şey, bir VR gözlüğü takıp rotanın gerçek zamanlı olarak nasıl ilerlediğini görmek gibi.Bir adresi arayıp Sokak Görünümü'nde görüntülediğinizde, yalnızca ilgili oklara dokunarak hareket edebilirsiniz. Sürükleyici Görünüm kadar kullanımı sezgisel değil. Canlı Görünüm, kameramın görünümü üzerindeki yön oklarını üst üste bindiren artırılmış gerçeklik görünümü gibi; bu yüzden Sürükleyici Görünüm bunları tek bir görünümde birleştiriyor.Hava modu bana kuşbakışı bir görünüm sağlıyor.Etkileyici Görünüm'ün etkililiği kısmen, uygulamanın sağ tarafında bir süper kahraman figürü simgesiyle gösterilen, etkinleştirebildiğim hava modundan da kaynaklanıyor. Bu mod, bana New York şehrini ve bazı önemli simge yapılarını gösteren, yol tariflerinin animasyonlu bir hava görünümünü sunuyor.Her gün 33. Cadde'den metroya binmem gerektiğinden, hava modunun uygulamada metro girişini doğru bir şekilde belirlemesini seviyorum. Akşam katılmam gereken bir etkinlikte bunu denedim ve bölgeyi daha önce hiç ziyaret etmediğimi düşünürsek, oraya varmadan önce konumun tam olarak nasıl göründüğünü bilmenin inanılmaz derecede faydalı olduğunu düşünüyorum.Google, havadan görünüme sokaktan geçen arabaların ve hatta gökyüzündeki kuşların 3B modelleri gibi küçük ayrıntılar ekleyerek görünümün etkileyiciliğini artırıyor.Yeni yerleri keşfetmekte harika, ama bir sorun var.Bu görünümün şehirdeki yeni yerlere ulaşmama nasıl yardımcı olduğuna şaşırdım ve başka bir yerde tatil yaparken kesinlikle faydasını görebiliyorum. Bunun nedeni, beni gerçekten orada olmadan o konuma ışınlaması. Daha önce de söylediğim gibi, Sürükleyici Görünüm, etrafımdaki her şeyi gerçek zamanlı olarak görebildiğim sanal bir dünyadaymışım gibi hissettiriyor.Son birkaç haftadır kullanmaya alıştığım bir özellik olsa da, yaşadığım yerin yakınındaki plajların yakınında yeni bir yere giderken hafta sonu deneyebileceğimi düşündüm. Çalışmadığını öğrenince şok oldum. Çünkü Google Haritalar Sürükleyici Görünümü belirli büyük şehirlerde destekleniyor. Bunlar arasında Amsterdam, Barselona, Dublin, Floransa, Las Vegas, Londra, Los Angeles, Miami, New York, Paris, San Francisco, San Jose, Seattle, Tokyo ve Venedik bulunuyor.Ancak sınırlı desteğe rağmen Google, Android XR ile Sürükleyici Görünüm özelliğini de sunuyor. Yani Samsung Galaxy XR gibi kulaklıkları kullanarak çok daha sürükleyici bir deneyim elde edebilirsiniz.Kaynak: TG
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.