Gönderi tarihi: 18 saat önce18 saat Admin Bu 5 besin, takviyelerden daha fazla prebiyotik içeriyor.Prebiyotik takviyeleri almak, bağırsak sağlığını iyileştirmenin bir yoludur ve genellikle etkili olabilirler.Ancak uzmanlar, binlerce bağırsak bakterisi türünü mutlu ve sağlıklı tutmanın yolunun prebiyotik açısından zengin besinler olduğunu söylüyor.Harvard Tıp Fakültesi, "Bunun nedeni, vitamin ve minerallerin yiyeceklerden alındığında en etkili olmasıdır..." diye açıklıyor. "Ayrıca, besinler takviyelerden daha lezzetlidir ve genellikle daha ucuzdur."Neyse ki, prebiyotikler meyve ve sebzelerden kuruyemişlere, tahıllara ve baharatlara kadar birçok yiyecekte bulunur.Brown Üniversitesi Sağlık, "Ve bu kadar çok prebiyotik açısından zengin besin seçeneğiyle, sizin ve sindiriminiz için en iyi kaynakları bulabilirsiniz. Bağırsaklarınız ve tüm vücudunuz size teşekkür edecek," diye tavsiyede bulunuyor.MuzAşina olabileceğiniz sarı muz, Cavendish muzudur. 27 gram karbonhidratının büyük kısmı prebiyotikken, bazı takviyelerde sadece 2,5 gram bulunur.Teksas Lubbock Gastroenteroloji Merkezi'ne göre, günde sadece üç ila beş gram prebiyotik almanın bağırsak sağlığınız için faydalı olduğu gösterilmiştir.Muz, prebiyotik bir lif olan inülin içerir. Healthline'daki diyetisyenlere göre, muzlar prebiyotik etkileri olan dirençli nişasta açısından da zengindir.Ulaşanlar, 1.000'den fazla çeşidi bulunan muzun "türünden bağımsız olarak" durumun böyle olduğunu söylüyor.KuşkonmazKuşkonmaz, sağlıklı bir bağırsağı destekleyen inülin ve diğer lif formlarını içerir.Colorado Eyalet Üniversitesi'ne göre, çeyrek pound kuşkonmaz en az beş gram lif içerir.Lisanslı diyetisyen Carly Sedlacek, Cleveland Clinic'e verdiği demeçte, "Bol miktarda lif ve faydalı besin içeriyor" dedi.ElmalarElmalardaki 4 gramdan fazla lifin büyük kısmı prebiyotiktir.Meyve, iltihabı iyileştirmeye ve kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olan pektin adı verilen bir prebiyotik lif içerir.Lisanslı diyetisyen Dr. Emily Leeming, Vogue dergisine verdiği demeçte, "Ayrıca bağırsak mikrobiyomu üzerinde prebiyotik etkisi olan bol miktarda polifenol içerir" dedi.SarımsakSarımsak, listedeki diğer meyve ve sebzelere göre daha az lif içerir. Ancak bilim insanlarına göre, gram gıda başına birkaç yüz miligram prebiyotik lif içerir."Yaklaşık %17'si Sarımsakta bulunan lifler prebiyotiktir. Mikrobiyom şirketi BIOHM Health'e göre, bu prebiyotikler arasında inülin (yaklaşık %11) ve FOS (yaklaşık %6) bulunur.Önceki araştırmalara göre, faydalı bakterilerin büyümesini desteklemeye ve zararlı bakterilerle savaşmaya da yardımcı olur.YulafYulaf, fincan başına yaklaşık sekiz gram lif içerir - bunun önemli bir kısmı prebiyotiktir - ve mikroorganizmalarımız için besin görevi gören dirençli nişasta kaynağıdır.Cleveland Clinic'e göre, dirençli nişastalar parçalandığında, genellikle bağışıklık sistemine ve hidrasyona yardımcı olan bir yağ asidi olan bütirat üretirler.Kayıtlı diyetisyen Dr. Gail Cresci, "Bütirat üretimine yardımcı olan yiyecekler yiyorsanız ve bağırsağınızda doğru bakteriler varsa, bütirat seviyeleriniz daha yüksek olacaktır ve bunun tüm bu faydalı etkilere sahip olduğu gösterilmiştir," diyor.The Independent, bağımsız düşünenler için küresel haberler, yorumlar ve analizler sunan dünyanın en özgür düşünceli haber markasıdır. Bağımsız Güvenilir sesimize ve olumlu değişime olan bağlılığımıza değer veren, düşünceli bireyler. Değişimi hayata geçirme misyonumuz, hiçbir zaman bugün olduğu kadar önemli olmamıştı.Kaynak: TI
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.