Gönderi tarihi: 20 saat önce20 saat Admin Yapışmaz Tavanızı Ne Zaman Değiştirmeniz Gerektiğini Nasıl Anlarsınız?Yapışmaz tavalar adeta bir cennet lütfu. Sahanda yumurta yapmak için en iyi seçim olmasının yanı sıra, yapışmaz tava kullanmak yağ tasarrufu sağlar ve bol miktarda tüketildiğinde kalp hastalığı riskine yol açabilen fazla doymuş yağları azaltır. Ayrıca, paslanmaz çelikten daha kolay temizlendiği için mutfakta kullanışlı bir temel malzemedir çünkü içindeki parçacıklar kolayca kayar. Yemeğin türüne bağlı olarak, yapışmaz tavalar en iyi pişirme tavalarından biri olabilir. Ancak, tüm iyi şeyler gibi, yapışmaz tavalar da sonsuza kadar dayanacak şekilde tasarlanmamıştır.Genellikle kaliteli bir tava 3 ila 5 yıl dayanabilir, ancak ciddi çizikler, belirgin soyulmalar ve kömürleşmiş lekeler fark ettiğinizde attığınızdan emin olun. Bu değişiklikleri fark etmek, yapışmaz kaplamanın zaten hasar gördüğü anlamına gelir ve bu da sadece tavayı daha az etkili hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda tavayı güvenli olmayan bir hale de getirebilir. Yenilebilir olmayan kaplamayı yanlışlıkla tüketmeniz ve tavada istenmeyen mikropların üremesi ihtimali vardır.Eğrilme fark ederseniz, yeni bir tavaya geçmek isteyebilirsiniz. Sağlığınıza zararlı değildir, ancak sıcaklığı korumak daha zor olacaktır, bu da yemek pişirmeyi biraz daha zor hale getirir ve yapışmaz tavaların sağladığı rahatlığı ortadan kaldırır.Yapışmaz Tavaların Daha Uzun Ömürlü Olmasının SırrıYapışmaz tavalarınızı bir süre sonra değiştirmeniz gerekse de, bu, uzun ömürlü olmaları için ekstra önlemler alamayacağınız anlamına gelmez. Bir sonraki tavanızın daha uzun ömürlü olmasını istiyorsanız, bunu yapmanın en kolay yollarından biri yapışmaz tavanızı nasıl temizleyeceğinizi öğrenmektir. Birincisi, aşındırıcı etkileri olabileceği için bulaşık makinesine koymamak en iyisidir. Elde yıkama bu konuda en iyi yardımcınızdır. Kaplamanın çizilmesini önlemek için metal mutfak aletlerini değiştirmek ve ahşap gibi bir şey tercih etmek de önemlidir. Ancak bu, tavada tahta bir spatula ile yemeklerinizi karıştırırken istediğiniz kadar sert davranabileceğiniz anlamına gelmez. İyi bir kural, yapışmaz tavanıza, her zaman yeni gibi görünmesini istediğiniz parlak ve pahalı bir aletmiş gibi nazik davranmaktır.Yapışmaz tavaların çok fazla bakım gerektirdiğini düşünüyorsanız, iyi bakılırsa 10 yıldan fazla kullanabileceğiniz, tercihen kaplamasız paslanmaz çelik tavaları tercih edebilirsiniz. Temizlemesi daha zordur, elbette, ancak daha uzun ömürlü bir şey arıyorsanız, paranızın karşılığını en iyi şekilde alırsınız.Kaynak: Chowhound
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.