Gönderi tarihi: 10 saat önce10 saat Admin Bir Şefe Göre Yapışmaz Tavada Asla Pişirmemeniz Gereken 4 YiyecekBu tavayı hassas yemekler için kullanın; her yemek veya pişirme yöntemi için uygun değildir.Yapışmaz tavalar ve sahanlar, mutfak aletlerinizde bulundurmanız gereken harika araçlardır. Çırpılmış yumurta, ince balık filetoları ve krep gibi hassas yiyeceklerin yanı sıra peynirli yemekler veya krep gibi yapışmaya meyilli yiyecekleri pişirmek için en iyi seçimimizdir. Ancak her şey için doğru araç olmayabilirler. Bazı yiyecekler ve aşırı sıcaklıklar, zamanla yapışmaz kaplamanın genel kalitesini etkileyebilir, bu nedenle bazı malzemeler ve pişirme teknikleri asla yapışmaz tavada pişirilmemelidir. Bir şef ve yemek öğretmeninden açıklama istedik.Yapışmaz Tava KullanımıYapışmaz bir tavanın dayanıklılığı genellikle üreticiye ve üretim sürecine bağlıdır. Çoğu yapışmaz tava yaklaşık 200 santigrat dereceye kadar ısıtılabilir. Mutfak Eğitimi Enstitüsü'nde çevrimiçi mutfak sanatları ve gıda operasyonları baş şefi ve eğitmeni olan Shawn Matijevich, bunun oldukça yüksek bir sıcaklık gibi görünse de, doğrudan alev üzerinde ısıtılan boş bir tavada çok daha fazla sıcaklık oluşabileceğini belirtiyor. Yapışmaz bir tavada aşırı ısı, kaplamayı hızla aşındırabilir ve potansiyel olarak tavadan toksik gazların salınmasına neden olabilir ve bundan kaçınılmalıdır.Yapışmaz Tavada Asla Pişirmemeniz GerekenlerKendi güvenliğiniz ve sağlığınız için, bu dört yiyeceği yapışmaz tavada pişirmekten kaçının.Asitli YiyeceklerMatijevich, yapışmaz tavaları, ihtiyaç duyduğunda kullanmak üzere iyi durumda bulundurmayı sevdiği özel bir ekipman olarak görüyor; bu, onu tasarlanmadığı şeyler için kullanmadığı anlamına geliyor. Bunlardan biri de, özellikle uzun süre pişen, yüksek asitli yiyeceklerdir. Sotelenmiş sebzeleri biraz limon suyuyla veya spagetti için domates sosunu ısıtarak bitirmek sorun olmasa da, tavada birkaç dakikadan fazla kalacaklarsa asidik yiyecekleri yapışmaz tavada ısıtmaktan kaçının."Asitli yiyecekleri ara sıra pişirmek yapışmaz tavanıza zarar vermez, ancak hiçbir yapışmaz kaplamanın sonsuza kadar dayanmadığını unutmamak önemlidir," diyor. Çok asitli yiyecekler kaplamanın ömrünü kısaltır ve alttaki tava alüminyumdan yapılmışsa ve kaplaması çizilmişse, asidik yiyecekler alüminyumla reaksiyona girer. Matijevich'e göre bu, metalik tatlara ve renk bozulmasına neden olur.Sıvı Et ve SebzelerTeknik olarak yapışmaz bir tavada bir şeyin mühürlenmesi mümkün olsa da, Matijevich bunun alet için güvenli bir sıcaklıkta olmayacağını söylüyor. Balık, karides veya sebzeleri hızlıca sotelemek sorun değil, ancak tavayı çok ısıtmanız gerekiyorsa farklı bir tava kullanmanızı öneriyor. Aynı şey, yapışmaz tavanızın aşırı ısınacağı diğer tüm kullanımlar için de geçerlidir; yapışmaz kaplama hızla işe yaramaz hale gelir ve ihtiyacınız olduğunda kullanamazsınız, diyor.Matijevich, biftek, domuz pirzolası veya tavuk göğsünde güzel bir mühürleme elde etmek için paslanmaz çelik veya dökme demir bir tava kullanmanızı öneriyor. Doğru kullanıldığında, paslanmaz çelik veya dökme demir bir tava, yapışmaz bir tavayla aynı faydaları sağlayabilir ve PTFE (politetrafloroetilen), toksik gaz veya tava deformasyonu konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.Çok Karıştırılması Gereken YiyeceklerYapışmaz bir tavada sürekli kazıma ve karıştırma, sonunda tavanın yüzeyini bozar. Bu nedenle Matijevich, risotto gibi sert karıştırma gerektiren yiyecekleri yapışmaz tavada pişirmekten neredeyse her zaman kaçınır. Doğru aletleri kullansanız bile, yapışmaz kaplamanın zamanla mikroskobik miktarlarda aşındığını belirtiyor.Söndürülmesi Gereken Her ŞeySöndürme, sıcak bir tavaya sıvı ekleyerek tabandaki fond (kızarmış parçalar) çıkarılması ve pişirme işleminin lezzetini alması için eritilmesi işlemidir. Matijevich, yapışmaz bir tavada yiyeceklerin kızarmasını önlemek için tasarlandığından, size iyi bir taban aroması vermeyeceğini belirtiyor. Tava sosları ve güveçler için yapışmaz tavalar yerine paslanmaz çelik ve dökme demir kullanılmasını öneriyor.Kaynak: MS
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.