Gönderi tarihi: 11 saat önce11 saat Admin Çok Fazla Kişinin Yaptığı Bu Yaygın Soteleme Hatasından KaçınınSoteleme, en temel pişirme tekniklerinden biridir. Yüzeyde oldukça basittir: tavanızı ısıtın, malzemeleri ekleyin ve her şeyi yüksek ateşte cızırdatarak pişirin. İşte, tavanız sotelenmiş brokoli veya süper aromatik beyaz şaraplı sote mantarlarla dolu. Ancak son birkaç sote yemeğiniz istediğiniz gibi olmadıysa, bazı deneyimli ev aşçılarının bile yapabileceği bu yaygın hatayı yapıp yapmadığınızı kontrol edin: Soğuk bir tavada mı sote yapıyordunuz?Anlıyoruz. Hayat yoğun ve açken yapmak isteyeceğiniz son şey bir tavanın ısınmasını beklemektir. Ama beklemek aslında çok önemlidir: Malzemeleri gelişigüzel soğuk bir tavaya atarsanız, çok garip görünürler. Hemen güzelce mühürlemek yerine, tava yavaş yavaş ısınırken yemeğiniz kendi suyunda buharlaşır. Tava doğru sıcaklığa ulaştığında, yemeğiniz sırılsıklam ve fazla pişmiş olur.Bu baş ağrısıyla uğraşmak yerine, önce tavanın ısınmasını bekleyin. Yemeğinizi koymadan önce yağın hafifçe parlamasını bekleyin. Bunu yaptığınızda, malzemeler tavaya değdiği anda cızırdamaya başlamalıdır (eğer değilse, her şeyi çıkarıp tava iyice ısındığında tekrar deneyin). İnanın bize, bu birkaç dakika ekstra süre, yemeğin kalitesinde büyük fark yaratır.Soğuk Bir Tavada Sotelemek Çok Daha ZorHiç soğuk bir tavada yemek pişirmeyi denediniz mi? Denemediyseniz şanslısınız çünkü acı verici bir deneyimdir; tavaya koyduğunuz her şey tavaya yapışır. Soğuk bir tavada, yiyeceklerin karamelize olması ve yapışmaz bir kabuk oluşturması çok zordur, bu yüzden ısı arttıkça metal yüzeye yapışarak kelimenin tam anlamıyla erirler. Ve bu olduğunda, yapışan parçaları çıkarmaya çalışırsanız, parçalar kopar ve tavada kalır. Söylemeye gerek yok, sotelediğiniz eğrelti otları pek de lezzetli görünmeyecektir.Tavanın kendisi de, özellikle paslanmaz çelik veya karbon çelik tavalar gibi çıplak metal tencereler kullanıyorsanız, bunda biraz suçludur. Gözle pürüzsüz görünse de, metal bir tavanın tabanına mikroskopla baktığınızda, küçük çatlaklar ve yarıklarla kaplı olduğunu görürsünüz. Tava soğukken, bu küçük boşluklar sıkıca kapanır ve yemeğinize sıkıca yapışabilen, tutunabileceğiniz bir yüzey oluşturur. Ancak tavayı ısıttığınızda, metal genişleyerek bu küçük gözenekleri genişletir ve yemeğinize cızırdaması için daha pürüzsüz bir yüzey sağlar.Bu nedenle, soğuk bir tavayla yemek pişirmenin hem daha zor olduğunu hem de yemeğinizi mahvedebileceğini düşünürsek... bize sorarsanız, tavayı ısıtarak birkaç dakika kazanmanız kesinlikle değer!Kaynak: Tasting Table
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.