Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sadece Isı ve Yağ Kullanarak Tavanızı Yapışmaz Tavaya Nasıl Dönüştürebilirsiniz?

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Sadece Isı ve Yağ Kullanarak Tavanızı Yapışmaz Tavaya Nasıl Dönüştürebilirsiniz?

Kimse yemeğinin tavaya yapışmasını istemez, ancak herkesin yapışmaz tavası yoktur.

Nonstick-Pans.jpg

Teflon, seramik veya diğer yapışmaz yüzeylerin güvenliği konusunda endişeleri olan tüketiciler için iyi haber şu ki, neredeyse her tavayı minimum çabayla yapışmaz tavaya dönüştürebilirsiniz.

Çoğu tava, yağ ve ısı ile yapışmaz hale getirilebilir. Ancak, kullanılan yöntem, sahip olduğunuz tava türüne bağlıdır. Latin mutfağında uzmanlaşmış bir şef ve Richard Sandoval Hospitality'nin kurucusu Richard Sandoval, tavanızın hangi malzemeden yapılmış olursa olsun, "Önemli olan tutarlılık ve sabırdır" diyor.

Çoğu tavayı yapışmaz hale getirmek sadece birkaç dakika ila bir saat sürer. Ancak Sandoval, doğru tekniği kullanmanın "çok büyük fark yarattığını" söylüyor.

Aşağıda, tavalarınızı yapışmaz hale nasıl getireceğinizi öğrenin.

Hangi tavalar yapışmaz hale getirmek için en kolayıdır?

Alüminyum, paslanmaz çelik, titanyum ve bakır tavalar, yapışmaz hale getirmek için en basit malzemelerdir.

Tavayı orta ateşte birkaç dakika ısıtarak başlayın. New Jersey'deki Maricel's Kitchen'ın sahibi şef Maricel Gentile, "Sıcak tava, yağın tavanın yüzeyini daha iyi kaplamasını sağlar ve proteinler eklendiğinde yapışmaz. Yiyecekler kızarır ve kahverengileşir, yapışmaz," diye açıkladı.

Sandoval, tavayı önceden ısıtırken doğru sıcaklığı kullanmanın önemini vurguladı; çok sıcaksa yiyecekler yapışır. Çok soğuksa ise düzgün kızarmaz.

Kuba Cabana'nın kurumsal şefi Jorge Mas, su damlaları "tavanın içinde dans ettiğinde veya yuvarlandığında" tavanın yağı eklemek için yeterince sıcak olduğunu anlayacağınızı söyledi. Bu genellikle 2-3 dakika sürer.

Tava önceden ısıtıldıktan sonra Gentile, "tavada ince bir tabaka oluşturacak kadar yağ" eklemenizi öneriyor.

Son olarak, yağ yemek pişirmek için kullanılabilecek kadar ısınana kadar tavayı ısıtmaya devam edin. Yağın yeterince sıcak olduğunu, parlamaya başladığında anlayacağınızı açıklıyor. Tavanız parlamaya başladığında yemek pişirmeye başlayabilirsiniz.

Bu yöntem tavanızı sonsuza dek yapışmaz yapmaz, bu yüzden tavanızı her sabun ve suyla yıkadıktan sonra bunu yapmanız gerekebilir.

Hangi malzemeler ek bir ön terbiye işlemi gerektirir?

Dökme demir ve karbon çelik tavalar, yapışmaz hale getirmek için ön terbiye adı verilen farklı bir yöntem gerektirir. Bu yöntem biraz daha fazla çaba gerektirir. Ancak, diğer tavalarda olduğu gibi, sadece ısı ve yağa ihtiyacınız vardır.

Mas, bu tavaları yağla kaplayarak başlamanızı söylüyor. Ardından, 190 derece fırında bir saat pişirin. Sandoval, daha yüksek ısı kullanmamanız veya tavayı fırında bir saatten fazla bırakmamanız konusunda uyarıyor. "Tuzlama sırasında aşırı ısıtmak... eşit olmayan yapışkanlığa neden olabilir," diye açıklıyor.

Tava, fırından yapışmaz bir yüzeyle çıkmalıdır. Önceden terbiye edilmiş tavalarınızın yapışmaz kalmasını sağlamak için, her kullanımdan sonra onlara biraz özen göstermeniz önemlidir. Mas, pişirmeyi bitirdikten sonra tavanın soğumasını bekleyin, sıcak suyla temizleyin ve tamamen kurulayın, dedi. Ardından tavaya ince bir kat yağ sürün. Tavayı kaldırmadan önce yağı yıkamayın, dedi.

Önceden baharatlanmış tavalar, baharatlanmamış olanlara göre yapışmazlık özelliklerini biraz daha uzun süre koruyabilir, ancak tavanızı sabun ve suyla her yıkadığınızda işlemi tekrarlamanız gerekebilir.

Ne tür yağ kullanabilirim?

Gentile, herhangi bir tavayı yapışmaz yapmak için kanola, avokado, rafine hindistancevizi yağı veya bitkisel yağ gibi yüksek dumanlanma noktasına sahip nötr yağ kullanılmasını öneriyor. Bu yağların genellikle 225 derece veya daha yüksek bir sıcaklığa ulaşana kadar yanmayacağını söyledi.

Zeytinyağı ve sızma hindistancevizi yağı gibi diğer yağlar lezzetli olsa da Gentile, tavaları yapışmaz yapmak için kullanılmamasını tavsiye ediyor çünkü genellikle 175 derece civarındaki düşük sıcaklıklarda dumanlanıyorlar. Tadı güzel olsa da, "baharatlama veya yüksek ısıda pişirme için uygun değiller" dedi.

Yemeklik spreyi kullanabilir miyim?

Yemeklik spreyleri kullanışlıdır, ancak tavaları yapışmaz hale getirmek için en iyi seçenek değildir. Gentile, genellikle yapışkan bir kalıntı bıraktıkları için yemeklik spreylerin kullanılmamasını tavsiye ediyor. Ayrıca, genellikle sağlıksız olabilecek veya pişirdiğiniz yemeğin tadını değiştirebilecek ek bileşenler içerdiklerini de ekliyor.

Sprey kullanmayı tercih ediyorsanız, Gentile kendi yağınızla doldurabileceğiniz bir el spreyi almanızı öneriyor. Bunları internette veya çoğu ev eşyası mağazasında bulmak kolaydır.

Tavayı nasıl temizlerim?

Sandoval, "Kaliteli pişirme kapları uzun vadeli bir yatırımdır. İster paslanmaz çelik, ister dökme demir veya karbon çelik olsun, tavalarınıza düzenli olarak baharat ve temizlik uygulayarak bakım yapmak, yapışmazlıklarını korumalarını ve karakterlerini geliştirmelerini sağlar," diyor. Tavalarınızın uzun ömürlü olması için bulaşık deterjanı kullanmaktan kaçınmanızı öneriyor. "Sadece sıcak su ve hafif bir ovma yeterli olacaktır," diyor.

Gentile, tavaları yapışmaz hale getirmenin başka yollarını düşünseniz bile, "tüm hilelerden kaçının" ve en iyi sonuçlar için bu denenmiş ve doğru yöntemi kullanın dedi.

Kaynak: HuffPost

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.