Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

'Ben bir şefim ve bir malzeme Patates Püresi Sosunun tadını daha da güzelleştiriyor - çok basit'

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

'Ben bir şefim ve bir malzeme Patates Püresi Sosunun tadını daha da güzelleştiriyor - çok basit'

gravy.jpg

Sos, sevilen bir rosto yemeğinin en önemli birleştiricisi olarak öne çıkar ve çıtır patatesleri, sulu eti ve bir sürü sebzeyi birbirine bağlayan kadifemsi bir bağlayıcı görevi görür.

Kusursuz bir şekilde pişirildiğinde, tabağınızdaki her lokmanın lezzetini artırır.

Ancak sulu, iri parçalı veya tatsız olduğunda, ziyafetiniz hayal kırıklığı yaratacak kadar eksik kalır.

İyi tarafı mı? Mükemmel bir şekilde pişirmek için profesyonel ekipmana ihtiyacınız yok.

Sadece birkaç akıllıca, basit bileşen ve kusursuz bir teknik, bir tava dolusu sosu, her şeyin üzerine gezdirmek isteyeceğiniz sıvı altına dönüştürebilir.

Ülke çapındaki mutfak uzmanlarına danıştıktan sonra, oybirliğiyle şu karara vardılar: hazır tozları bir kenara bırakın ve gerçek malzemelerle çalışın.

Michelin yıldızlı şef Mark Poynton, tava damlalarını ve kızartma sıvılarını kesinlikle olmazsa olmaz olarak görüyor ve "iyi et suyu ve kızartma suları sosu her zaman lezzetli kılar" diyor.

ROAM'ın baş şefi Sean Blood da sabrın erdemini aynı şekilde savunuyor: "Lezzette hile yapamazsınız. Sosun yavaşça azaltılması gerekir," diyor. Zaman ve kolajenin, o doğal parlak kıvamla birlikte "derinlik, zenginlik ve karmaşıklık" geliştirmesine izin vererek.

Kızgın bir fırın tepsisiyle başlayın, karamelize olmuş her lokmayı kazıyın ve lezzeti gerçekten artıran gizli silahı sunmadan önce, temelin koyulaşmasını bekleyin.

Birçok şef, bu sihirli malzemenin, birçok kiler malzemesinden temin edebileceğiniz umami olduğu konusunda hemfikir.

Şef Jack Stein, klasik bir sos için "bir tutam soya sosu ve marmite, elma sirkesi ve mirin"den oluşan çağdaş bir kiler dörtlüsünü savunuyor. Jack, bunu herhangi bir akşam yemeğini zenginleştirebilecek dinamik bir lezzet ikilisi olarak tanımlıyor ve "sosis ve patates püresiyle mükemmel uyum sağlar" diyor.

Aynı lezzetin doruk noktasını arayanlar için, mutfak ustası ve Cranborne'daki La Fosse'un sahibi Mark Hearthstone, av eti, sığır eti ve mantar soslarına anında orman zemini özü katan "kurutulmuş mantarlara" bayılıyor.

Umaminin özü, monosodyum glutamat (MSG) gibi glutamatlardan kaynaklanan zengin ve etli bir lezzet profilidir; mantarlar da doğal bir kaynaktır. Kurutulmuş mantar mı yok?

Anahtar sizin kilerinizde olabilir.

Great Central Pub'dan Matt Fletcher, Worcestershire sosunu gizli silah olarak savunuyor ve "mutlaka olması gerektiğini... lezzetleri gerçekten açıyor ve dolgun bir lezzet katıyor," diyor; sadece bir dokunuşla lezzet ve karmaşıklık katmak yeterli.

Ancak bazıları, yüksek fruktozlu mısır şurubu gibi bileşenler nedeniyle onu aşırı işlenmiş bir suçlu olarak nitelendiriyor ve bu, tam tahıllı gıdalarla besleniyorsanız sos hedeflerinizle uyuşmayabilir.

O çok arzulanan umami zengini sosu elde ettikten sonra, biraz asidite eklemeyi düşünün. Mutfak uzmanları bir miktar balzamik sirke, elma sirkesi veya beyaz şarap öneriyor, ancak sosun bütünlüğünü korumak için aşırıya kaçmamaya dikkat çekiyor.

Harper Fine Dining'den Dean Harper, son dokunuş konusunda yorum yaparak, "ipeksi pürüzsüz bir doku ve lezzetli bir tereyağlı tat" için son anda çırpılmış "bir parça tereyağı" öneriyor.

Bu teknik, tereyağındaki süt katıları parlaklık katarken, yağları da lezzeti artırdığı için, sosun yoğun lezzetini maskelemeden zenginleştirir.

Tereyağı kremamsılığı kesinlikle artırabilirken, aşırıya kaçmak aşırı yağlı ve yağlı bir sosa yol açabilir. Mükemmel parlaklık için ihtiyacınız olan tek şey az miktarda tereyağı.

Kaynak: TDE

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.