Gönderi tarihi: 4 saat önce4 saat Admin Makarnanızı Lavaboda Süzmek Neden Büyük Bir Hata?Makarnanızı hiç düşünmeden doğrudan lavaboya süzen aşçılardansanız, yalnız değilsiniz. Peki, altın gibi bir sıvının akıp gitmesine izin verdiğinizi biliyor muydunuz? Evet, döktüğünüz bulanık su, göründüğünden çok daha değerli. Makarna suyu nişasta doludur ve sosunuzu düz ve sulu bir kıvamdan ipeksi ve restoran kalitesinde bir kıvama dönüştürebilir, bu yüzden mutfak cephaneliğinizdeki gizli bir silahtır.Makarna pişerken, kaynar suya nişasta salar. Bu nişastalı su koyu ve bulanık bir kıvama gelir; bu hoş görünmeyebilir, ancak sosunuzun tam da ihtiyacı olan şeydir. Doğal bir emülgatör görevi görerek tereyağı, zeytinyağı, domates ve peynir gibi yağ ve su bazlı malzemelerin birbirine bağlanmasına yardımcı olur. Bu, sosunuza un, krema veya kıvam arttırıcılar eklemenize gerek kalmadan lüks bir doku kazandırır. Kısacası, bir dizi malzemeyi tek bir tutarlı, kadifemsi sosa dönüştürür. Bu nedenle, çorba ve güveçlerde daha iyi fasulyeler için makarna suyu da kullanabilirsiniz.Makarna suyu, dokusunun yanı sıra, lezzetinin erişteye tutunmasına da yardımcı olur. Hiç makarna sosu akıp kasenin dibinde biriktiği oldu mu? Bunun nedeni genellikle her şeyi bir arada tutacak bir bağlayıcı olmamasıdır. Sosunuza biraz nişastalı su eklemek, spagettiden penne'ye kadar her erişteye yapışmasını sağlar. Bu, sade makarnayı sosla yemek ile her lokmasının lezzetle dolu olduğu gerçek bir İtalyan yemeği arasındaki farktır.Makarna Suyunu Bir Uzman Gibi Nasıl Kullanırsınız?Makarna suyundan en iyi şekilde yararlanmak için, tencerenizi boşaltmadan önce bir veya iki su bardağı ayırmalısınız. Isıya dayanıklı bir ölçü kabı veya kupa, erişteler tamamen pişmeden hemen önce suyu almak için idealdir. Ardından, makarnayı sosunuzla karıştırmaya hazır olduğunuzda - ister özel bir İtalyan Pazar sosu, ister kremalı bir Alfredo sosu, isterse sadece sarımsaklı zeytinyağı olsun - biraz su ekleyin ve kuvvetlice karıştırın. Nişasta, eriştelerin sosun zengin aromasını emmesini sağlayacaktır. Sadece bir sıçrama ile başlayın ve sos ipeksi ve pürüzsüz olana kadar gerektiği kadar ekleyin.Birkaç yemek kaşığı makarna suyu bile koyu bir sosu yumuşatabilir veya lezzetini kaybetmeden tavadaki sosu yumuşatmaya yardımcı olabilir. Makarnayı sosla tavada karıştırıyorsanız, orta ateşte suyu azar azar ekleyin ve istediğiniz kıvama gelene kadar karıştırın. Nişastalı su aynı zamanda baharatları da dengeler - hafif tuzlu ve lezzetli olduğu için, ekstra tuz veya katkı maddesi gerektirmeden yemeğinizi zenginleştirebilir.Tecrübeli aşçılar, fazla makarna suyunu bir iki gün buzdolabında saklar veya ileride kullanmak üzere küçük porsiyonlar halinde dondururlar. Artan makarnaları canlandırmak, çorbalara derinlik katmak veya risotto ve sosları zenginleştirmek için harika. Makarna suyunu ev yapımı ekmek pişirmek için bile kullanabilirsiniz. Öyleyse, lavabonun üzerine süzgeç koyma alışkanlığınızı bırakın ve nişastalı suyu ait olduğu yerde, yani mutfak gereçlerinizde saklayın, lavaboya değil.Kaynak: TT
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.