Gönderi tarihi: 12 saat önce12 saat Admin 3 farklı cihazda fırında patates yaptım. Artık fırında asla yapmayacağım.Farklı pişirme yöntemlerini test etmek için mikrodalgada, fritözde ve fırında fırında patates yaptım.Mikrodalga en az güvenilir yöntem oldu ve fırın sonuçları da fena değildi.Genel olarak, fritözde fırında patates yapmak kazanan yöntem oldu.Mükemmel pişmiş bir fırında patates, nasıl süslediğinize bağlı olarak doyurucu bir garnitür veya hatta ana yemek olabilir.İdeal olarak, kabarık bir orta kısım ve güzelce baharatlanmış, çıtır çıtır bir dış kabuk istersiniz. Ancak bu sonuçları vermeyecek birçok pişirme yöntemi mevcut.Fırında patates pişirmenin en iyi yolunu bulmak için mikrodalga, fritöz ve fırın kullanarak üç farklı yöntem denedim. Her biri için temizlenmiş bir kızıl patates, yağ ve basit baharatlar kullandım.İlk olarak, patatesimi pişirmek için hızlı bir mikrodalga yöntemi kullandım.Mikrodalgayı kullanmak neredeyse hiç çaba gerektirmedi.Tek dezavantajı, pişmemiş patatesi çatalla delmek zorunda kalmamdı; bu çok kolay değildi ve beni biraz yavaşlattı.Ayrıca mikrodalgada patlamaması için yeterince deldiğimden emin olmak konusunda endişelenmek de hoşuma gitmedi.Patatese yaklaşık 10 kez deldikten sonra, mikrodalgada yüksek ayarda beş dakika pişirdim, ters çevirdim ve beş dakika daha pişirdim.Patates kuru ve neredeyse tebeşir gibi oldu.Patatesleri fazla pişirdim, bu da kuru ve iştah açıcı olmayan bir sonuçla sonuçlandı.Her mikrodalganın farklı ayarları ve ısı gücü olduğundan, eşit şekilde pişmiş bir fırın patatesi yapmak için doğru talimatları bulmak zordu.İkinci varyasyonumda patatesi hava fritözünde pişirdim.Hava fritözünü kullanmayı sevdim çünkü hava akışı için patatesi defalarca delmek zorunda kalmıyordum.Tek yaptığım, üzerine yemeklik yağ sıkıp sarımsaklı tuzla tatlandırdıktan sonra 200 derece fırında 45 dakika pişirmekti.Dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık oldu.Yanmadığından emin olmak için pişirme süresinin yarısında kontrol ettim ve eşit şekilde kızarması için patatesi maşayla çevirdim.45 dakika sonra kabuğu çıtır çıtırdı ve patates pişmişti.Patatesin içini açtığımda, ne kadar eşit şekilde piştiğine şaşırdım. Patates kolayca kabarıyordu ve kabuğunun dokusu ve tadı harika.Hızlı ipucu: Insider's Reviews ekibi hava fritözlerini test etti ve Philips Premium Dijital Hava Fritözünü genel olarak en iyi buldu. Test ettiğimiz en iyi hava fritözleri hakkında daha fazla bilgi edinin.Denediğim son yöntem, patatesi fırında pişirmekti.Çatal kullanarak patatesin her yerine 12 delik açtım, böylece pişerken nemi dışarı çıkabiliyordu.Çatalın patatese batırılıp çıkarılması, mikrodalga yönteminde olduğu kadar zahmetliydi, çünkü çatal sürekli takılıp kalıyordu.Fırına koymadan önce patatesi yağ ve tuzla kapladım. Sonra doğrudan fırın rafında 175°C'de bir saat pişirdim.Patates fena değildi, ancak hava fritözünde pişirilenin yerini tutamadı.Fırında bir saat bekledikten sonra patates pişmişti.İçi nispeten kabarık çıktı, ancak hava fritözündeki kadar eşit pişmemişti.Denediğim 3 cihaz arasında hava fritözü favorimdi.Hava fritözünde kızartılan patates mükemmel oldu.Eşit şekilde pişmişti - içi kabarık, dışı çıtır çıtırdı - bu da patatese harika bir şekil verdi. Kabuğunun çıtır çıtır olması, onu doyurucu malzemelerle doldurmak için de ideal hale getiriyor.Kaynak: BI
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.