Gönderi tarihi: 5 saat önce5 saat Admin Adam Chrome'u bırakıp ChatGPT Atlas'a geçmiş sonra Google Chrome'a geri dönmüş ve Nedenlerini açıklıyorAdam neden Chrome'a geri döndüğünü şöyle açılıyor:OpenAI'nin yeni tarayıcısı ChatGPT Atlas, yapay zekayı doğrudan günlük web rutininize getiriyor. Ancak benim gibi masaüstü bilgisayarını nadiren kullanan ve internette gezinmek için sürekli desteğe ihtiyaç duymayan biri için Atlas, aslında hiç istemediğim bir yardımcı pilot gibi hissettiriyor.Yanlış anlamayın, Atlas gerçekten etkileyici. Özünde ChatGPT'yi entegre etmiş bir tarayıcı; hatta tıpkı ChatGPT gibi görünüyor ve çalışıyor. Hızlı sayfa özetleri, kişiselleştirilmiş bağlam ve hafızaya duyarlı önerilerle, kullandığım en akıllı tarayıcı.Ama mesele şu ki, birkaç komutla denedikten sonra aslında buna ihtiyacım olmadığını fark ettim. Yetenekli bir tarayıcıyım. Yapay zeka olmadan nasıl arama yapacağımı, göz gezdireceğimi, tıklayacağımı ve geri döneceğimi biliyorum. Kayıtlara geçmesi için, Comet'i de denedim ve o da hoşuma gitmedi. Chrome, kullanışlı hissettiren tek tarayıcı. İşte nedeni.Genellikle masaüstümden değil, telefonumdan geziniyorum.Masaüstüm çalışmak için. Tıpkı masamda oturup telefonumdan Instagram'da gezinmediğim gibi, masaüstümde oturup internette de arama yapmıyorum. Bir şeyin doğruluğunu kontrol etmem gerekirse, genellikle doğrudan bağlantıya giderim. Oraya nasıl gideceğimi bana göstermesi için ChatGPT Atlas'a kesinlikle ihtiyacım yok.Başka bir deyişle, kurulum bile Atlas'ı benim için biraz uyumsuz kılıyor. Tüm deneyim şimdilik yalnızca masaüstünde ve bu alanda iyi çalışsa da, gezinmemin çoğu orada gerçekleşmiyor. Mobilde, okul servisinde beklerken veya Starbucks'ta sıramı beklerken bağlantılara hızlıca göz atıyorum. Bu nedenle, Atlas mobile gelene kadar kullanmayacağım.ChatGPT'yi kesintiye uğratmak daha zor — ama cevaplar önemli olduğunda kapsamlı.Chrome veya Google kullanıyorsam, bağlantılar yüklenmeden önce vites değiştirebiliyorum. ChatGPT Atlas ile bazen (aşırıya kaçarak!) yanıt veriyor. Takip sorusu da benim için bir hayal kırıklığı. Sorguyu yarıda kesmek için siyah kareye basabilirim, ancak bu bile Google'da yeni bir şey yazmak kadar kolay değil.Tek söyleyeceğim şey, takip soruları için ChatGPT'nin mevcut olmasının faydalı olduğu. Örneğin, yatakta kitap okumak için ışık aradım ve ChatGPT en iyi fırsatı bulmama yardımcı olmak için hemen oradaydı. Bunu yapmak, Google'da arama yapmaktan çok daha kolaydı ve yanıt çok daha kişiselleştirilmiş hissettirdi.Ayrıca, Google'ın yapay zeka genel bakışlarının aksine, sohbette alıntılar görmekten de hoşlanıyorum. Çünkü yapay zeka genellikle "sözüme güvenin" diyormuş gibi hissettiriyor.Yine de internette gezinirken bu kadar yardıma ihtiyacım yok.İtiraf etmekten nefret ediyorum ama internetten daha yaşlıyım. Google'da aradığım ilk şeyi hâlâ hatırlıyorum. Her yeni sayfa açtığımda bir rehbere ihtiyacım yok. Anladığım terimlerin tanımlarına veya okuduğum makalelerin özetlerine ihtiyacım yok. Okumayı seviyorum, makalelere tıklamamın asıl sebebi bu; bu arada, bunu telefonumdan yapmayı tercih ediyorum.Bazı insanlar için Atlas bir rüya; öğrenciler, araştırmacılar veya bilgi yoğunluğuyla uğraşan herkes için. Ancak, iyi bir okuma anlayışına ve ne aradığınızı net bir şekilde anlayabilen, kendine güvenen bir tarayıcıysanız, bu size aşırı gelebilir.Atlas'ın iyi yaptığı (Chrome'un iyi yapmadığı) şeylerAtlas'ın sunduğu gerçekten kullanışlı araçlar şunlardır:Konu belleği, birden fazla aramayı veya tavşan deliğini sekmeler arasında düzenli tutmanıza olanak tanır.Bağlam farkında sohbet, ne okuduğunuzu bilir ve daha derinlemesine araştırma yapmanıza yardımcı olur.Tarayıcı içi yazma araçları, e-posta taslakları hazırlamayı, belgeleri özetlemeyi ve beyin fırtınası yapmayı sorunsuz hale getirir.İş akışınız zaten yapay zeka ile entegreyse, bunlar ezber bozan özelliklerdir. Yapay zekayı ne kadar çok kullansam da, bu özellikler tarayıcımda gerekli değil. Bunların ayrı olmasını seviyorum.Sonuç olarakChatGPT Atlas, gördüğüm en güçlü yapay zeka ve tarama füzyonlarından biri. İleri düzey kullanıcılar, araştırmacılar veya okuma ve yazma akışlarına derinlemesine entegre bir yapay zeka asistanı isteyen herkes için ezber bozan bir özellik. Ancak benim gibi sıradan, mobil öncelikli kullanıcılar için akıllı, yetenekli... sadece gerekli değil. Ancak OpenAI bunu mobile getirene kadar, benim için pek bir faydası yok; şimdilik Chrome'da kalacağım.Kaynak: Tom's Guide
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.