Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

On yıldır bilgisayarıma kötü amaçlı yazılım bulaşmadı. İşte 7 basit sırrım

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

On yıldır bilgisayarıma kötü amaçlı yazılım bulaşmadı. İşte 7 basit sırrım

spyloan-malware.jpg

Sizin kötü amaçlı yazılım sayınız nedir? Antivirüs ve kötü amaçlı yazılım önleme yazılımım tarafından engellenen çok sayıda kötü amaçlı yazılım oldu, ancak bilgisayarımı gerçekten enfekte edenlerin sayısı, gururla söyleyebilirim ki, kocaman bir çörek (sıfır). Dahası, bu durum 10 yıldan uzun süredir böyle.

Peki, sırrım ne? Kötü amaçlı yazılımların bilgisayarımı enfekte etmesini önlemek için neler yapıyorum?

1. Şüpheli web siteleri benim için uygun değil

Bilgisayar korsanları, insanların akın ettiği veya insanların ücretsiz program indirmek için gittiği web sitelerine bulaşma eğilimindedir. Bu nedenle, bazıları en kötü suçlular olan ve kötü amaçlı yazılımlarla dolu torrent sitelerinden, doğrulanmamış indirme sitelerinden ve yetişkinlere yönelik web sitelerinden uzak duruyorum.

Ayrıca, kapatamadığım bir banner veya reklam açılır penceresiyle karşılaşırsam, tıklamaya çalışmak yerine, yanlışlıkla kötü amaçlı yazılım indirmeme neden olabilecek bir şeyle karşılaşırsam, genellikle enfeksiyonu önlemek için tüm bilgisayarı kapatırım. Mümkünse, tarayıcınızdaki sekmeyi de kapatabilirsiniz; ancak bu her zaman mümkün olmayabilir. Potansiyel olarak kötü amaçlı reklamlarla etkileşime giren hiçbir şeye tıklamayın!

2. Her zaman güvenilir bir antivirüs ve kötü amaçlı yazılım önleme yazılımı kullanırım.

Her yıl güvenilir bir antivirüs ve kötü amaçlı yazılım önleme yazılımına yıllık abonelik satın alır ve programı bilgisayarımda arka planda çalıştırırım. Program, kötü amaçlı yazılımlar için düzenli olarak günlük taramalar yapar, ziyaret ettiğim tüm web sitelerini tarayan güvenli bir arama tarayıcısı sağlar ve ayrıca kötü amaçlı yazılımların bilgisayarıma ulaşmasını engellemek için indirdiğim her dosyayı kontrol eder.

PCWorld'ün tavsiyesi, kötü amaçlı yazılımlara ve internet dolandırıcılıklarına karşı güçlü koruma sağlarken bilgisayarınızın performansını neredeyse hiç etkilemeyen Norton 360 Deluxe'tür.

3. Windows Güvenlik Duvarım her zaman etkin

Windows Defender Güvenlik Duvarı her zaman etkin olduğundan, kötü niyetli kişilerin, kötü amaçlı yazılımların veya virüslerin ve kötü amaçlı yazılımların internet üzerinden bilgisayarıma veya ağıma erişmesini engelleyen güçlü bir savunma hattına sahip olduğumdan emin olabilirim.

4. Her şeyi güncel tutuyorum

Tüm yazılımlarımı her zaman yamalanmış ve güncel tutuyorum. Bu, tüm uygulamalarımı, Windows işletim sistemimi ve güvenlik yazılımlarımı da kapsıyor. Bu sayede bilgisayarım, herhangi bir zamanda dolaşan en son kötü amaçlı kodlarla başa çıkmak için en son virüs tanımları ve güvenlik istihbaratı güncellemeleriyle donatılmış oluyor. Bu aynı zamanda, geliştiriciler yazılımlarını yamalayıp güncelledikçe uygulamalardaki ve programlardaki tüm güvenlik açıklarını kapattığım anlamına da geliyor.

5. E-postaları şüpheci bir bakış açısıyla okuyorum

Aldığım e-postaların yüzde 90'ının spam olduğunu söyleyebilirim, bu da içeriklerine şüpheci bir bakış açısı getirmeyi kolaylaştırıyor. Ancak aynı tutumu, meşru görünen e-postaları okurken de sergileyeceğim. Bu, hiçbir bağlantıya tıklamadığım veya ekleri indirmediğim ve e-postaların kimlik avı girişimleri olduğunu gösteren hatalı yazım hataları gibi bariz uyarı işaretlerine dikkat ettiğim anlamına gelir. Bankanız veya başka bir kritik hesabınız size olası endişeler hakkında e-posta gönderirse, o hesabın web sitesine gidin, oturum açın ve durumunuzu kontrol edin; kritik hesaplardan geldiği iddia edilen e-postalardaki bağlantılara tıklamayın.

6. Ortak ağlardan kaçınıyorum ve VPN kullanıyorum.

Halka açık Wi-Fi, birçok bilgisayar korsanının kötü amaçlı yazılım yaymak için kullandığı favori bir yoldur. Bu nedenle çoğunlukla kullanmıyorum. Çoğunlukla diyorum çünkü seyahat ederken ve başka seçeneğim olmadığında çok nadiren kullanıyorum.

Kullanmam gerektiğinde, bilgisayarımın ağ görünürlüğü ve dosya paylaşımı gibi özellikleri kapatarak aynı ağdaki bilgisayar korsanlarının erişimini azaltmak için bir dizi Windows ayarı ince ayarıyla güvenliğimi sıkı bir şekilde sağlarım. Ayrıca, ağ trafiğimi şifreleyen ve bilgisayar korsanlarının erişimini engelleyen bir VPN (Sanal Özel Ağ) kullanmaya da çok dikkat ediyorum. Mevcut en iyi VPN'lere yönelik kapsamlı rehberimizde, Nord VPN en iyi seçenek olarak gösteriliyor ve ExpressVPN de ikinci sırada geliyor.

7. Güçlü parolalar ve çok faktörlü kimlik doğrulama kullanıyorum.

Mümkün olduğunca, hesaplarım için kısa, kolayca ele geçirilebilen parolalar yerine, özel karakterler içeren uzun parolalar kullanıyorum. Hesaplarımda çok faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmek, aynı zamanda hesaplarıma giriş yapmanın birden fazla doğrulama noktası gerektirdiği anlamına geliyor ve bu da bilgisayar korsanlarının erişim sağlamasını çok daha zorlaştırıyor.

Bu, bilgisayar korsanlarının dosyalarıma virüs bulaştırmasını veya kimlik avı veya kimlik hırsızlığı dolandırıcılıklarında kullanmak üzere verilerimi ya da kimlik bilgilerimi çalmasını engelliyor.

Kaynak: PCW

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.