Gönderi tarihi: 21 saat önce21 saat Admin Televizyonuma bir sabit disk bağladım ve işte sizin de neden bağlamanız gerektiğiSabit Disk Takmanın Şaşırtıcı Faydalarıİlk başta televizyonuma bir sabit disk takmak teknik bir deney gibi görünse de artık onu kullanmamayı hayal bile edemiyorum. Eğlence, depolama ve rahatlık için bir sürü yeni olanak sunuyor.USB bağlantı noktasına sahip akıllı bir televizyonunuz varsa, inanın bana, keşfedilmemiş bir potansiyele sahipsiniz. Basit, verimli ve gerçekten de değeri bilinmeyen bir teknoloji.Dijital Hayatınızı Yanınızda Taşımanın Akıllı Bir YoluHarici sabit diskler sadece iş dosyaları veya yedeklemeler için değil; medya arşivinizi gittiğiniz her yere taşımanın kolay bir yoludur. Geniş depolama seçenekleriyle, içine filmler, diziler, müzikler ve daha fazlasını yükleyebilirsiniz.Doğru format ve bölüm şemasıyla bağladığınızda, her şey hazır olur. Ancak biçimlendirmeniz veya ayarları düzenlemeniz gerekebilir. Her televizyonda her zaman tam anlamıyla tak-çalıştır özelliği bulunmaz.Film Koleksiyonumu İzlemek Daha KolayEn sevdiğim filmleri ve dizileri sürücüye aktararak başladım ve bu tamamen ezber bozan bir gelişmeydi. DVD'ler arasında gezinmek veya uygulamalar arasında arama yapmak yerine, cihazı takıp koltuğumdan göz atıyorum.Hızlı, düzenli ve her zaman işe yarıyor; televizyonunuzu kişisel bir sinema salonuna dönüştürüyormuş gibi. Özellikle de yayınlanmayan klasikler için harika.4K ve Dizi Gibi Büyük Dosyalar İçin Geniş Depolama Alanıİster bir dizinin tüm sezonu, ister kameramdan 4K videolar olsun, harici sürücüler büyük dosyaları kolayca işler. Çoğu 500 GB ile 5 TB arasında depolama alanı sunar; bu da izlenmeye değer içerikler için mükemmeldir.Bir tane satın almadan önce ne kadar depolama alanına ihtiyacım olduğunu kontrol ettim ve dürüst olmak gerekirse, alan düşündüğünüzden daha hızlı doluyor. Mümkünse büyük düşünün.Televizyonunuzun USB Girişi Olduğundan Emin OlunBaşlamadan önce, akıllı televizyonunuzun USB girişini gerçekten desteklediğinden emin olmalısınız, çünkü tüm modeller desteklemiyor. Yeni televizyonların çoğunda USB bağlantı noktası bulunur, ancak hangi dosya sistemlerinin desteklendiğini öğrenmek için kullanım kılavuzunuza bakmalısınız, çünkü bu, sürücünüzün okunabilir olup olmadığını belirler.Bu sayede, izleme zamanı geldiğinde sürpriz yaşamazsınız. Bağlandıktan sonra USB girişine geçmek çok kolay.Dosyaları İstediğiniz Gibi DüzenleyebilirsinizSevdiğim şeylerden biri, filmleri bir klasörde, müzikleri başka bir klasörde ve aile videolarını ayrı ayrı sıralamak gibi şeyleri düzenli tutmanın ne kadar kolay olduğuydu. Televizyonunuz genellikle klasörleri tanır ve tıpkı bir bilgisayardaymış gibi gezinmenize olanak tanır.Bu tür bir kontrol, her şeyin kişiselleştirilmiş ve stressiz hissettirmesini sağlar. Eğlence sisteminizin patronu sizsiniz.DVD Raflarına Sağlam Bir AlternatifDVD'ler yer kaplar ve doğru olanı bulmak her zaman olması gerekenden daha zor görünür. Her şeyi bir sabit diske taşıyarak raf alanından tasarruf ettim ve erişimi kolaylaştırdım.En sevdikleri içerikleri el altında tutarken aynı zamanda dağınıklığı azaltmak isteyenler için mükemmel. Artık çizik diskler konusunda endişelenmenize gerek yok.Ondan da Müzik ÇalabilirsinizMüzik dosyalarımı televizyondan çalabildiğimi keşfettiğimde, toplantılara bambaşka bir hava kattı. İster çalma listeleri, ister film müzikleri, ister kişisel parçalar olsun, hepsi sürücüden sorunsuz bir şekilde çalınıyor.Dosya türleri uyumlu olduğu sürece çoğu televizyon oynatmayı destekler. Ekstra ekipman kullanmadan odayı sesle doldurmanın harika bir yolu.Müzisyenler ve Yaratıcılar İçin İdealSergilemek istediğiniz özgün müzik veya video içerikleriniz varsa, bu kurulum onlar için de harika. Etkinliklerde video düzenlemeleri ve özel müzikler paylaşmak için kullandım ve son derece profesyonel hissettirdi.Bir odaya girip sürücünüzü takıp oynat tuşuna basmak gerçekten harika. Basit, etkili ve tamamen taşınabilir.Oyun Kütüphanenizi de KaydedebilirTelevizyonunuz oyunları doğrudan sürücüden çalıştırmasa da, sürücüyü bir konsol veya PC için depolama alanı olarak kullanabilir, böylece televizyona bağlı oyun cihazınız aracılığıyla büyük oyun dosyalarını aktarmayı ve erişmeyi kolaylaştırabilirsiniz.Bu sayede tüm kütüphaneme anında erişebildim ve sistemler arasında aktarım çok daha kolay hale geldi. Oyuncular bu esnekliği çok sevecek.Raspberry Pi ile Harika Bir ÇözümEğer kurcalamayı seviyorsanız, Raspberry Pi'yi harici sabit sürücünüzle birlikte kullanarak televizyonunuzu mini bir oyun istasyonuna bile dönüştürebilirsiniz. Bu kurulum, retro oyunları ve bağımsız yapımları büyük ekranda oynamamı sağladı.Biraz bilgi birikimi gerektiriyor, ancak bir kez çalıştığında çok eğlenceli. Biraz yaratıcılığınız varsa konsola ihtiyacınız yok.TV Programlarını Kaydetmek İçin KullanınBu kısım beni çok şaşırttı. Bazı akıllı TV'ler DVR/PVR veya zaman kaydırma özelliği içerir ve bağlı bir sürücüye canlı yayın kaydetmenize olanak tanır, ancak bu büyük ölçüde TV modelinize, donanım yazılımınıza ve sürücüyü tanıyıp tanımadığına (bazen yeniden biçimlendirmeye zorlayabilir) bağlıdır.Eski tip bir DVR gibi çalışıyor, ancak çok daha akıllı. Kayıtları duraklatabiliyor, geri sarabiliyor ve hatta programlayabiliyorum.TV'nizden İçerik YedeklemeTelevizyonunuz, sürücüye kopyalayabileceğiniz medya dosyaları, fotoğraflar, kayıtlar veya indirilmiş klipler depolayabilir. (Not: Birçok televizyon, dahili uygulama ayarlarının veya verilerin yedeklenmesine izin vermez.)Ben televizyonumu önemli olan her şeyi yedeklemek için kullandım, yani televizyonum sıfırlansa bile güvencem altındayım. Dijital yaşamınız için bir sigorta gibi ve televizyonunuzu yanlışlıkla bir şeyler silen aileniz veya oda arkadaşlarınızla paylaşıyorsanız çok faydalı.İnternet Yok mu? Hiç Sorun DeğilTelevizyonunuzla sabit disk kullanmanın en iyi yanı, Wi-Fi veya veriye bağlı olmamasıdır. İnternetim kesildiğinde bile, başvurabileceğim dolu bir dizi ve film arşivim vardı.Çevrimdışı erişim, özellikle seyahat ediyorsanız, kırsal kesimde yaşıyorsanız veya bağlantı sorunlarıyla uğraşıyorsanız çok önemli. Eğlenceniz her zaman hazır.Gerçekten Sahip Olduğunuz İçerikler İçin HarikaYayın hizmetleri harika, ancak her şeyi sonsuza dek saklamıyorlar. Sadece lisans değişiklikleri nedeniyle sevdiğim dizilere erişimimi kaybettim.Gerçekten sahip olduğum medyayı sabit diskte tutarak kontrolü elimde tutuyorum. Sürpriz kaldırma yok, sadece sevdiğim şeyler, güvenle saklanıyor ve istediğim zaman oynatmaya hazır.Kablosuz daha iyi bir sinyal ve daha fazla kanal istiyorsanız, bu en iyi iç mekan TV antenlerine göz atmaya değer.Siz de Neden Denemelisiniz?Bir sabit diski televizyonuma bağlamak, eğlenceyi beklediğimden daha kişisel, taşınabilir ve pratik hale getirdi. Filmlerden müziğe ve yedek dosyalara kadar, televizyonumu önemsediğim her şeyin merkezi haline getirdi.Etrafınızda bir harici sürücü varsa, deneyin. Onunla neler yapabileceğinize şaşırabilirsiniz. İşte televizyon deneyiminizde önemli bir fark yaratabilecek bazı HDMI ayarları.Bu gönderiyi beğendiyseniz, beğenmeyi veya yorum bırakmayı unutmayın.Kaynak: AYL
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.