Gönderi tarihi: 12 saat önce12 saat Admin 50 Yaşından Sonra Bu Dokuz Besini Tüketmeyi Bırakmanız Tavsiye EdildiGıda uzmanları, Amerikalıların sağlıklarını korumak için tüketmemeleri gereken dokuz gıdayı sıraladı. Belirli bir yaşa ulaştıktan sonra dengeli beslenmeyi ihmal etmek çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.50 yaşından sonra vücudumuz metabolizma, beslenme ihtiyaçları ve belirli yiyecekleri sindirme yeteneğinde önemli değişiklikler geçirir. Bu yaşam evresinde faydalı ve önceliklendirilmesi gereken yiyecekler olduğu gibi, sağlığımıza zararlı olabilecek yiyecekler de vardır.İçindekiler veya etkileri nedeniyle bunlardan bazılarından kaçınmak veya ölçülü tüketmek daha iyidir. Mundodeportivo web sitesine göre, bazı temel gıdalarla birlikte bazı suçluluk duygusu yaratan zevklerden de vazgeçmek gerekecektir.Mirror'ın haberine göre, 50 yaşına geldikten sonra günlük beslenmenizden sınırlamanız veya çıkarmanız gereken yiyecekler şunlardır.Kızartılmış YiyeceklerLezzetleri ve çıtır dokuları nedeniyle sevilseler de, yüksek kalorili ve trans yağ içerikleri onları sağlıksız bir seçim haline getiriyor. Fırında pişirme, buharda pişirme veya ızgara gibi pişirme yöntemlerini tercih etmek, kalp ve kilo için çok daha faydalı bir alternatiftir.İşlenmiş ve Ultra İşlenmiş GıdalarDondurulmuş pizzalar, ekmekli ürünler veya hazır yemekler gibi ürünler yüksek miktarda tuz, şeker ve doymuş yağ içerir, ancak çok az besin içerir. Bunları taze gıdalarla değiştirmek sağlıklı bir beslenmenin anahtarıdır.Rafine Şekerler ve UnlarBeyaz ekmek, makarna ve parlatılmış pirinç lif bakımından düşüktür ve kan şekeri seviyelerinde hızlı bir artışa neden olabilir. Tam tahıllı alternatifleri tercih etmek ve baklagil tüketiminizi artırmak, sindirim ve metabolik sağlığınızı destekleyebilir.Endüstriyel Hamur İşleri ve Şekerli Gazlı İçeceklerBu gıdalar boş kaloriler ve sağlıksız yağlarla doludur. Obezite ve yüksek trigliserit seviyeleri gibi sorunları önlemek için bunları azaltmak çok önemlidir.İşlenmiş EtlerSosisli sandviçler, chorizo ve diğer işlenmiş etler genellikle yüksek sodyum ve doymuş yağ içeriğine sahiptir. Kalp sorunlarını önlemek için tüketimlerini mümkün olduğunca sınırlamak en iyisidir.Alkollü İçeceklerAlkol, karaciğere zarar verebileceği ve diğer hastalık riskini artırabileceği için çok az tüketilmelidir. Ara sıra alkol tüketimi sorun değil, ancak düzenli bir alışkanlık haline gelmemelidir.Aşırı TuzTuz yerine kimyon, sarımsak veya karabiber gibi baharatlar kullanmak, sağlığımızı tehlikeye atmadan yemeklerimize lezzet katabilir.Kırmızı EtlerProtein açısından zengin olsalar da, kırmızı etler kolesterol seviyelerini etkileyebilecek doymuş yağlar da içerir. Bunları yalnızca ara sıra tüketmeniz ve yağsız et, balık veya bitki bazlı proteinleri tercih etmeniz önerilir.Tam Yağlı Süt ÜrünleriBunlar yüksek yağlıdır ve kilo alımına ve metabolik sorunlara yol açabilir. Yağsız versiyonlarını veya bitki bazlı alternatiflerini tercih etmek akıllıca bir seçimdir.Diyetinize neler eklemelisiniz?50 yaşına ulaştığınızda, tabağınızı meyve, sebze, baklagiller, kuruyemişler ve tam tahıllarla doldurmanız önemlidir. Beslenmenizde zeytinyağı ve avokado gibi sağlıklı yağların önemini göz ardı etmeyin. Somon gibi yağlı balıklar da kemik ve kalp sağlığı için hayati önem taşıyan omega-3 yağ asitleri ve D vitamini açısından zengin bir temel besin kaynağı olmalıdır.Öte yandan yeşil çay, bağışıklık sisteminizin dostudur ve yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olur. Anti-inflamatuar ve antioksidan özellikleriyle bilinen zerdeçal, kan şekeri seviyelerinin dengelenmesine yardımcı olur.Kaynak: TDE
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.