Gönderi tarihi: 5 saat önce5 saat Admin Protein ve Omega-3 Dolu En Sağlıklı 13 Konserve BalıkKonserve balık (veya konserve balık), besin açısından zengin, bütçe dostu ve hızlı yemekler veya atıştırmalıklar için mükemmeldir. Bu uzun raf ömürlü ürünler, yüksek kaliteli protein, omega-3 yağ asitleri ve temel vitamin ve mineraller içerir.En önemli besin takviyesini arıyorsanız, işte deneyebileceğiniz 13 konserve kabuklu deniz ürünleri ve balık seçeneği.1. SardalyaNeden harikalar:İltihaplanmayı azaltmaya ve kalp ve beyin sağlığını desteklemeye yardımcı olan omega-3 yağ asitleri açısından zengindirGüçlü kemikleri destekleyen kalsiyum açısından zengindir3,75 onsluk (oz) kutuda 22,6 gram protein içerirD ve B12 vitaminleri açısından zengindir2. Ringa BalığıNeden harika:İltihapla savaşırken beyin fonksiyonlarını ve kalp sağlığını destekleyen sağlıklı yağlar içerirTiroid hormonu üretimi, DNA sentezi ve oksidatif hasara karşı koruma için gerekli olan selenyum gibi antioksidanlar açısından zengindirD ve B12 vitaminleri içerirİyi bir protein kaynağıdır3. Kıymalı Ringa Balığı (Tütsülenmiş Ringa Balığı)Neden harikalar:Sade konserve ringa balığına benzer sağlık yararları sunarOmega-3 yağ asitleri açısından zengindirİyi bir D vitamini kaynağıdır85 gr'lık porsiyon başına 21 gr protein içerir4. SomonNeden harika:3,25 onsluk kutuda 19 gr protein içerirPorsiyon başına 13,8 mikrogram (mcg) D vitamini içerir; bu da günlük değerin (DV) neredeyse %100'üdürMükemmel bir omega-3 kaynağıdır5. Morina BalığıNeden harika:Yağsız protein kaynağı (85 gr'lık kutuda 9 gr protein ve 89 kalori)Yüksek proteinli bir diyetin parçası olarak sürdürülebilir kilo kaybını destekleyebilir6. Mavi Yüzgeçli Ton BalığıNeden harika:Diğer balık türlerine göre daha yüksek protein içerirBağışıklık sistemini güçlendirici ve antidepresan özelliklere sahip fenilalanin ve triptofan amino asitleri içerir7. Gökkuşağı AlabalığıNeden harika:85 gr'lık porsiyonunda 17 gr protein ve 100 kalori içerirAntioksidan, kanser karşıtı ve antibakteriyel özelliklere sahiptirSağlıklı yağların iyi bir kaynağıdırTemel vitamin ve mineraller açısından zengindir8. UskumruNeden harika:D vitamini ve B12 vitamini açısından zenginKan basıncını, serum trigliseridini (kan yağı) ve kolesterol seviyelerini iyileştirebilen kalp dostu omega-3 yağ asitleri içerirYüksek kaliteli protein kaynağıSelenyum açısından zengin9. HamsiNeden harikalar:Omega-3 açısından zenginİyi bir kalsiyum kaynağı50 gramlık kutu başına günlük demir ihtiyacınızın %25'ini içerir10. İstiridyeNeden harikalar:Omega-3 açısından zenginDemir, selenyum ve çinko gibi temel mineraller açısından zenginBağışıklık sistemini, kalp sağlığını ve enerji üretimini destekleyebilir11. KalamarNeden harika:85 gr'lık porsiyonunda 13 gr protein ve 78 kaloriSodyum, potasyum, magnezyum, fosfor ve çinko açısından zenginDüşük yağlıİyi bir omega-3 kaynağı, özellikle DHA ve EPA12. MidyeNeden harikalar:Kırmızı kan hücresi üretimine yardımcı olan ve sağlıklı bir metabolizmayı destekleyen B vitaminleri açısından zenginİyi bir protein ve omega-3 kaynağıKardiyovasküler sağlığı desteklerEnerji seviyelerini iyileştirirBağışıklığı güçlendirir13. Yengeç EtiNeden harika:85 gr'lık porsiyon başına 15 gr protein ve 1 gr'dan az yağ içerirVitamin ve mineral açısından zengindirPorsiyon başına günlük selenyum ihtiyacının %50'sinden fazlasını içerirKonserve Balık Yerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?Konserve balık besleyici olsa da, akılda tutulması gereken birkaç sağlık sorunu vardır.Civa - MerkürKılıç balığı, uskumru ve ton balığı gibi balık ve kabuklu deniz ürünleri cıva içerebilir. Yüksek cıva seviyelerine maruz kalmak şunlara neden olabilir:Beyin gelişimi ve fonksiyonunda bozulmaKardiyovasküler hastalıkFetal büyümede bozulmaHamileler ve küçük çocuklar aşırı cıva alımından kaçınmalıdır.SodyumKonserve balıklar tuzlu olabilir. Aşırı sodyum alımının olumsuz etkilerinden kaçınmak için, düşük sodyumlu seçeneklerin etiketlerini kontrol edin ve porsiyon boyutlarına dikkat edin.Nelere Dikkat Etmelisiniz?Konserve balık veya kabuklu deniz ürünleri satın alırken en iyisi şunları satın almaktır:Sardalya, somon ve alabalık gibi düşük cıvalı seçeneklerDüşük sodyumlu seçenekler (ilave tuz olmadığından emin olmak için etiketi okuyun)Deniz Yönetim Konseyi veya sürdürülebilir balıkçılık standartlarını belirleyen diğer kuruluşlar tarafından onaylanmış sürdürülebilir üretim seçenekleri gibiKaynak: Health
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.