Gönderi tarihi: 5 saat önce5 saat Admin Sağlık Editörlerimize Göre Ruh Sağlığınızı Güçlendirmenin 7 Kolay YoluRuh sağlığınızı desteklemek önemlidir ve onu güçlendirmenin yollarını arıyor olabilirsiniz. Editörlerimizden ruh sağlıklarını en çok iyileştiren bir alışkanlığı seçmelerini istedik. İşte onlar için işe yarayan ve sizin için de işe yarayabilecek alışkanlıklar.1. Mesajlara Hemen Yanıt VermemekTepkim sert, düşüncesizce veya ne söyleyeceğimi bilmediğim zamanlarda mesajlara hemen yanıt vermeyi bıraktım. İster işte ister özel hayatımda olsun, zor bir şeye yanıt vermek için biraz zaman ayırdığımda kendimi daha iyi ve daha nazik hissettiğimi öğrendim.2. Yoga YapmakKlasik ruh sağlığı tavsiyelerinden nefret ediyorum: "Yogayı dene." Sonra yogayı denedim. Vay canına, ben kötümser miydim? Yoga sadece vücudum için harika olmakla kalmıyor, aynı zamanda ruh sağlığım için de harikalar yaratıyor. Bazen kendimi o anda buluyorum ve farkına varmadan iki saat geçiyor. Zen'imi bulmak, bugüne kadar geliştirdiğim en iyi sağlık alışkanlıklarından biri oldu.3. Sabah YürüyüşüSabah yürüyüşü yapmak bana kendime zaman ayırma fırsatı veriyor ki bu paha biçilmez. Sabahları dışarıda yürümek zihnimi temizliyor ve genellikle daha sakin hissetmemi sağlıyor. Sanırım bunun sebebi günün erken saatlerindeki sessizlik. Hatta havanın daha ferah koktuğunu hissediyorum (belki de yolda daha az araba olduğu için egzoz kokusu da azalıyor?). Sadece temiz hava almak bile beni anında mutlu ediyor. Sabah yürüyüşlerine çıkmayı çok meditatif buluyorum.4. Öğle Yürüyüşüİş günü boyunca günlük bir (veya iki!) yürüyüşe zaman ayırmak beynimi ve bedenimi gerçekten tazelemeye yardımcı oldu. Gün boyunca 30-45 dakika ayırmaya çalışıyorum, ancak mahallede kısa bir 10 dakikalık gezinti bile faydalı bir "yenilenme" sağlıyor. Her saat başı bir mini mola vermeden önce başka bir işe dalmaya hazır bir şekilde geri dönüyorum.5. Gün Boyunca Birden Fazla Kısa Yürüyüşe ÇıkmakGün boyunca dışarıda düzenli olarak kısa yürüyüşler yapmak. Bu mini yürüyüşler ruh halimi tamamen değiştirdi; temiz hava, hareket ve zihinsel mola (ister podcast dinlemek ister bir arkadaşımla sohbet etmek olsun) büyük fark yaratıyor.6. Nefes Egzersizleri YapmakNefes egzersizleri, anksiyete için harika bir hayat kurtarıcı gibi geliyor. Ben kutu nefesi kullanıyorum; dört saniye nefes al, dört saniye tut, dört saniye nefes ver, dört saniye tut. Bu, vücudunuzu yavaşlatıyor ve fiziksel olarak sakinleştiriyor. Bir anksiyete nöbetinin arttığını hissedersem, kutuyu birkaç kez veya rahatlayana kadar tamamlıyorum. Gerçekten işe yarıyor.7. EgzersizHer şey olabilir; spor salonu, yoga, yürüyüş. Sadece vücudumu hareket ettirmek bile beni anksiyete sarmalından çıkarıp günün geri kalanında ruh halimi iyileştirebilir. Egzersiz sırasında ailemle veya arkadaşlarımla telefonda görüşebilirsem ekstra puan kazanırım.Hangi Alışkanlık Ruh Sağlığınıza Yardımcı Olabilir?Ruh sağlığınıza yardımcı olabilecek pek çok aktivite ve uygulama var. Önemli olan, sizin için en uygun olanı (veya olanları!) bulmak. Belki editörlerimizin alışkanlıklarından biri size uygun olabilir. Ya da belki dengeli beslenmek, bol su içmek, yeterince dinlenmek veya bağlantıda kalmak sizin için en faydalı olanı olabilir. Alışkanlık ne olursa olsun, stresle başa çıkmanıza ve ruh sağlığınızı iyileştirmenize yardımcı olabilir.Kaynak: Health
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.