Gönderi tarihi: Dün 00:031 gün Admin Adam bir ay boyunca tüm Google ekosistemini Microsoft uygulamalarıyla değiştirmiş ve işte öğrendikleriGoogle, Android'de arama ve e-postadan bulut depolamaya ve görev yönetimine kadar her şeyi sunuyor. Çoğu kullanıcı için varsayılan seçenek bu.Bir ay boyunca, bu varsayılan uygulamaların hepsini Microsoft'un rakipleri olan Outlook, OneDrive, Edge ve tüm Office paketiyle değiştirdim.Microsoft'un Android deneyiminin masaüstü sürümü kadar özellik zengini ve kusursuz olup olmadığını ve Android'de Google ekosisteminin yerini alabilecek uygun bir yol sunup sunmadığını bilmek istiyordum.Microsoft uygulamaları Android'de daha fazla özellik içeriyor.Microsoft'un Android uygulamaları, Google'daki benzerlerinden daha fazla özellik içeriyor. Google'ın gücü entegrasyon ve basitlik olsa da, Microsoft ham ve profesyonel işlevselliğiyle öne çıkıyor.Örneğin Outlook'u ele alalım. Gmail, temiz ve arama odaklı bir gelen kutusu için harika olsa da, Outlook günlük verimliliği artıran üstün yönetim özellikleri sunuyor.Odaklanmış Gelen Kutusu, en önemli e-postalarımı normal e-postalarımdan (promosyonlar, bültenler, sosyal medya ve daha fazlası) akıllıca ayıran Outlook'un en önemli özelliği.Ayrıca, Takvim ve Kişiler'i farklı uygulamalara ayıran Gmail'in aksine, Outlook her şeyi tek bir mobil uygulamada sunuyor.Ve bir de OneNote ile Google Keep karşılaştırması var. Microsoft'un not alma uygulaması, özel bir Ana Menü, Yapışkan Notlar entegrasyonu, çizim araçları, parola korumalı bölümler ve daha fazlasıyla güçlü bir performans sergiliyor.Hatta bir rakip bile değil.Aynı durum, Google Görevler'den çok daha iyi bir seçenek olan Microsoft Yapılacaklar için de geçerli. Günüm görünümü, önemli görevleri takip etmek için mükemmel ve hızlı görevler eklemek için doğal dili de destekliyor.İnternette gezinme söz konusu olduğunda bile, Chrome yerine Microsoft Edge'i tercih ediyorum. Edge'in özelleştirilebilir bir ana sayfası var, notları ve sekmeleri bir profesyonel gibi yönetmek için Koleksiyonlar sunuyor ve Windows masaüstümle daha sıkı bir entegrasyona sahip.Microsoft ayrıca, hayati önem taşıyan mükemmel bir widget yelpazesi sunuyor. Microsoft Yapılacaklar'ın Günüm, Outlook Takvim ve OneNote'un hızlı yakalama özelliği için widget'lar kullandım ve ana ekranımı Google'ın hizmetleri yerine Microsoft'un hizmetleriyle doldurdum.Genel olarak, Microsoft Android'de üretkenliğin kralı olmaya devam ediyor. Özelliklerden ödün vermek istemiyorsanız, sundukları seçeneklerden şaşmamalısınız.Bir aylık deneme süresince Word, PowerPoint veya Excel'i pek denemedim. Bu uygulamalar masaüstünde en iyi şekilde sunuluyor ve Google'ın web tabanlı tekliflerini kolayca geride bırakıyorlar.İş birliği deneyimi tam bir ıskalama.Android'deki Microsoft ekosistemine derinlemesine bir bakış attığımda, beni gerçekten şaşırtan OneDrive oldu.Öne çıkan özellik Kişisel Kasa. OneDrive depolama alanımda, kilidini açmak için ikinci bir kimlik doğrulama katmanı (parmak izi veya PIN gibi) gerektiren son derece güvenli bir klasör.Kişisel Kasa'yı pasaportum, kredi kartım, vergi belgelerim, banka belgelerim ve daha fazlası gibi hassas dosyalarım için kullanıyorum.Ayrıca, fotoğraflarımı ve videolarımı ön plana çıkaran Galeri odaklı medya sekmesi de beni hoş bir şekilde şaşırttı. Albümler oluşturabiliyor, yapay zeka destekli arama yapabiliyor ve hatta geçen yıldan belirli anlara göz atabiliyorum.Google Fotoğraflar kadar özellik açısından zengin olmasa da OneDrive, sürekli büyüyen medya koleksiyonumla başa çıkarken işimi görüyor.İş birliği deneyimi de güvenli. Hassas medya veya belgeleri paylaşırken bir son kullanma tarihi belirleyebiliyor ve belirli bir süreden sonra devre dışı kalmasını sağlayabiliyorum.Bununla birlikte, herkesin bir Google Kimliği olduğu için Google Drive daha iyi bir iş birliği deneyimi sunuyor.Bir proje için ortak yazılmış bir belgeyi paylaşmam gerektiğinde, tanıdığım hemen hemen herkese anında bir Google Drive bağlantısı gönderebiliyordum; dosyayı görüntülemek veya düzenlemek için çalışan bir Google hesapları olduğundan emin olabiliyordum.Doğrudan ve güvenli bir OneDrive bağlantısı gönderdiğimde, bazen alıcının bir Microsoft hesabı olmadığı veya tek bir dosyayı görüntülemek için hesap oluşturma zahmetine girmek istemediği bir çıkmazla karşılaşıyorum.Dolayısıyla, OneDrive teknik olarak özellik seti açısından üstün olsa da, Google Drive sorunsuz paylaşımın sosyal avantajını koruyor.Google uygulamaları daha iyi bir kullanıcı arayüzüne ve kullanım kolaylığına sahipMicrosoft, Android'deki kullanıcı arayüzünde sağlam bir iş çıkarmış olsa da, Google'ın sunduğu çözümlerin cilasından hâlâ yoksun.Google'ın artık Material 3 Expressive'e dönüşen tasarım dili, mobil cihazlar ve Android estetiği için çok daha uygun.Gmail, Keep Notes, Görevler, Dokümanlar veya Drive olsun, bu uygulamalar temiz, renkli ve bilinçli olarak minimal.Google uygulamaları, eğlenceli tasarımları ve hızlı sadelikleriyle daha hafif, daha hızlı ve daha doğal bir şekilde entegre hissettiriyor.Microsoft uygulamalarının gelecekteki güncellemelerde Material Expressive bir görünüme kavuşmasını çok isterim.Microsoft DevralımıBu bir aylık deneyimden çıkarılacak en önemli ders, ekosistemler arasındaki mücadelenin gerçekten değiştiği.Bir Android telefonu Google altyapısından tamamen ayırmak imkansız olsa da (sonuçta mobil yedeklemeler için Play Store, Haritalar ve hatta Drive'ın yerini kim alabilir ki?), Microsoft yetenekli ve uyumlu bir platform oluşturdu.Outlook ve OneNote gibi uygulamalar, özellikle Windows PC kullananlar için Google'daki benzerlerinden daha fazla özellik sunan bir deneyim sunuyor.Microsoft bazı alanlarda özellik savaşını kazansa da, Google Android'de gerçek zamanlı iş birliği ve kullanım kolaylığı konusunda hâlâ lider konumda.Birkaç ödün vermeyi göze alanlar için, Android telefonda Microsoft merkezli bir yaşam sadece mümkün olmakla kalmıyor, aynı zamanda şaşırtıcı derecede üretken.Kaynak: AP
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.