Zıplanacak içerik

DEMOKRASİYİ, HUKUK DEVLETİNİ, İNSAN HAKLARINI SAVUNMAK (NEDEN) AKP’YE (Mİ) DÜŞTÜ?

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Demokrasiyi, hukuk devletini, insan haklarını savunmak bugün kendilerini muhafazakar demokrat olarak tanımlayanlara neden düşmüştür?

Yada sol/cu olarak kendini adlandıran aydınlar, partiler neden devletçi (büyük nebzede muhafazakar) zihniyetle hareket ediyorlar.

-Takiyye diye geçip gitmeyin lütfen. Konu önemli ve bunun takiyye gibi basit bir cevabı olmamalı. AKP veya yandaşları demokrasi, hukuk devleti ve insan haklarını savunarak aslında yapmak istediklerine kılıf arıyorlar diyemiyorum. Zira bu insanlar yaşadıkları 28 Şubat sürecinden sonra bayağı bayağı insan haklarını, özgürlükleri benimsediler. Kurtuluş Savaşından sonra başlayan devrimler belki en fazla onları etkiledi. Kısıtlılıklarının ortadan kaldırılmasının tek yolunun insan haklarının bu ülkede en üst seviyeye çıkartılmasıyla olabileceğini fark ettiler.

Söylediklerimin paradoksal olduğunu söylemeyin lütfen. Bu belirttiğim durum takiyye ye mesnet değildir. Zira adamlar artık demokrasinin ve insan haklarının nelere kapı açacağını öğrenmişlerdir ve demokrasiyi istiyorlardır.

Bu benim kanaatim, ancak ben solun veya solcuların Türkiye deki devletçi refleksif tavırlarına bir anlam verememekteyim. Anadolu solu tabiri sanırım Avrupadaki soldan Türk solunun uzak olduğunu belirtmek için ortaya atılmış. :D Nevi şahsına münhasır bir solla mı karşı karşıyayız yoksa. Demokrasimizin, Hukuk Devleti anlaşıyımızın özelliği/özerkliği gibi.

Muhafazakarların (saçma sapan bir şekilde İslamcıların bir kısmı da bu kategoriye girmektedir yada kendilerini öyle tanımlamaktadırlar bugün) demokrasi, insan haklarını, ve özgürlükleri isteyerek kendi geleneksel görüşlerini yaşama imkanlarını ayakta tutmaya çalışıyorlar. Peki sol/cu/lar ne yapmaya çalışıyor. Halka rağmen, halka karşı, devletçi bir zihniyetle. Ya da abuk ve zor bir soru daha sorayım. Devletçi sol olur mu?

Diğer konu başlıklarından birinde arkadaşlar sol hakkında hayli teferruatlı bilgiler vermişler, ancak benim burada merak ettiğim karşılıklı bir kıyaslama şeklinde sağ ve solun neden birbirlerinin jargonunu kullanması.

Asıl takiyyeyi AKP mi yapıyor, solcular mı yapıyor, muhafazakarlar mı yapıyor, yoksa ben mi yapıyorum!?

Ben ne mi demek istiyorum, derdim mi ne, bir kaç cevap yazarsanız açıklayacağım. İnşaallah..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.