Gönderi tarihi: 6 EkimEki 6 Admin Taylor Swift, 12. albümüyle Dünyadaki Bütün Rekorları Bir Bir Kırıyor (The Life of a Showgirl - Bir Şov Kızının Hayatı)Taylor Swift, 12. albümü "The Life of a Showgirl - Bir Şov Kızının Hayatı" ile birçok rekora imza atarak 100 milyon RIAA Sertifikalı Albüm Birimlerini aşan ilk kadın sanatçı oldu ve hem albüm hem de çıkış single'ıyla Spotify gibi platformlarda tek günlük dinlenme rekorları kırdı. Ayrıca, 2 milyar doların üzerinde bilet satışı elde eden "Eras Tour" adlı konser turnesi ile tüm zamanların en yüksek hasılatlı konser turnesi rekorunu elinde tutuyor.The Life of a Showgirl ile Kırılan RekorlarEn Çok RIAA Sertifikalı Albüm Birimleri: Swift, 100 milyon RIAA Sertifikalı Albüm Birimlerini aşan ilk ve tek kadın sanatçı oldu.Spotify'da Tek Günde En Çok Dinlenen Albüm (2025): "The Life of a Showgirl" albümü, bu rekoru 3 Ekim 2025'te kırdı.Spotify'da Tek Günde En Çok Dinlenen Şarkı (Tüm Zamanlar): "The Life of a Showgirl"ün çıkış single'ı "The Fate of Ophelia", tek günde en çok dinlenen albüm rekorunu kırdı.Tek Haftada En Çok Plak Satışı: Albüm aynı zamanda tek bir haftada en çok satılan plak albümü rekorunu da kırdı.Spotify'da Bir Albüm İçin En Çok Ön Kayıt: "The Life of a Showgirl" aynı zamanda Spotify tarihinde bir albüm için en çok ön kayıt rekorunu kırdı.Diğer Önemli RekorlarEn Çok Hasılat Yapan Konser Turnesi: "Eras Turnesi", yaklaşık 2,1 milyar dolarlık bilet satışıyla tüm zamanların en çok hasılat yapan konser turnesi oldu.Yılın Albümü dalında en çok Grammy Ödülü: Swift, Yılın Albümü ödülünü dört kez kazanan tek sanatçıdır.Billboard Hot 100'de En Çok İlk 10'a Giren Sanatçı: Midnights albümüyle, Billboard Hot 100'deki on sıranın hepsini birden alan ilk sanatçı oldu.Kaynak: Gemini
Gönderi tarihi: 4 saat önce4 saat Yazar Admin Taylor Swift, Kanserle Mücadele Eden Genç Hayranına Yüz Bin Dolar Bağışladı: "En Büyük Kucaklaşmayı Gönderiyorum"17 Ekim Cuma günü, müzisyen GoFundMe üzerinden beyin kanseri olan bir çocuğun ailesine 100.000 dolar bağışladı.BİLMENİZ GEREKENLERTaylor Swift, 4. evre kanser teşhisi konulan Lilah adlı 2 yaşındaki bir kızın ailesine sessizce bağışta bulundu.Müzisyen, annesinin Swift'e olan sevgisini gösterdiği bir TikTok paylaşımının ardından 17 Ekim'de GoFundMe üzerinden Lilah'a 100.000 dolar bağışladı.Swift, GoFundMe bağışının altına "Arkadaşım Lilah'a en büyük kucaklaşmayı gönderiyorum!" yazdı.Taylor Swift, ihtiyacı olan genç bir hayranına yardım ediyor.35 yaşındaki pop yıldızı, 17 Ekim Cuma günü, henüz 18 aylıkken geçirdiği nöbetin ardından 4. evre kanser teşhisi konulan Lilah adlı 2 yaşındaki bir kızın ailesine sessiz bir bağışta bulundu.Lilah'ın annesi Katelynn Smoot, kızının hikayesini aylardır sosyal medyada paylaşıyor ve küçük kızın ailesi Mart ayından bu yana GoFundMe aracılığıyla tedavisi için bağış topluyor.Swift, geçen hafta Katelynn'in TikTok hesabında paylaştığı "Stand with Lilah" adlı videoyla gündeme geldi. Videoda, 2 yaşındaki kızının iPad'inde Swift'in bir videosunu izlerken "Life of a Showgirl" şarkıcısına "arkadaşım" dediği görülüyordu.Katelynn, 8 Ekim tarihli videonun altında "Bu benim hatam olabilir" diye şaka yaptı. Videoda, Swift'in Eras Turnesi'ne katılırken Lilah'a hamile olduğu anlar da yer alıyordu."Lilah'ın adı aslında Willow olacaktı," diye devam etti gururlu anne, Swift'in 2020 tarihli aynı adlı şarkısına atıfta bulunarak. "Hamileliğim boyunca bu isimde karar kıldık ama sonunda Lilah'ta karar kıldık.""Hamileliğim boyunca Taylor dinledim ve ardından mini bir Swiftie dünyaya getirdim. Lilah, Taylor'ın müziğini çok seviyor ve kanser tedavisi sırasında bundan her zaman keyif aldı," diye devam etti Katelynn. "Umarım Lilah bu teşhisi atlatır ve bir gün bizzat bir Taylor Swift konserine gidebilir. Çok seveceğinden eminim."GoFundMe sayfasına göre, Lilah'ın beyin kanseri türü son derece nadir ve agresif; geçen yıl ABD'de yalnızca 58 bilinen vaka belgelenmiş.Küçük çocuğun beyninden bir kitle çıkarılmış ve ameliyattan iyi bir şekilde çıkmış olmasına rağmen, Lilah'ın tedavisi hala üç ay kemoterapi, üç ay kök hücre tedavisi ve bir miktar proton radyasyonunu içeriyor. Bu tedavi, Lilah'ın her seferinde dört hafta hastanede kalmasını ve birkaç saat uzaklıktaki bir çocuk hastanesine gitmesini gerektirecek.Bir haftadan biraz fazla bir süre sonra, Katelynn'in yürekten videosu Swift'e ulaştı ve müzisyen, 17 Ekim Cuma günü GoFundMe üzerinden 100.000 dolarlık bağışta bulundu."Arkadaşım Lilah'a en içten sarılışlarımı gönderiyorum!" diye yazdı bağışının altına. "Sevgilerimle, Taylor."Katelynn, Lilah ve ailenin geri kalanı, bağışın 100.000 dolarlık bağış toplama hedeflerine yaklaşık 60.000 dolar eklemesiyle anında sevinçten havalara uçtu.Cuma günü paylaştığı bir videoda Katelynn, bağışın "sadece kızımızla burada olmaya odaklanmamızı" sağlayacağını yazdı.Kendisi ve Lilah'ın Swift'in yeni şarkısı "The Fate of Ophelia" eşliğinde dans ettiği içten videoya "Bu gerçek hayat mı?" diye yazdı."Çok çok teşekkür ederim @taylorswift. Şoktayım," diye devam etti Katelynn. "Bu bizim için çok şey ifade ediyor. Ne kadar minnettar olduğumuzu kelimelerle ifade edemem. Tyler [Lilah'ın babası] ve ben sadece kızımıza ve bir aile olarak birlikte olmaya odaklanabiliriz."Sevimli videoda ayrıca Lilah'ın pop yıldızına teşekkür ettiği ve ona bir kez daha "arkadaşım" dediği de yer aldı."Ağlamayı kesemiyorum. Bize çok güzel bir hediye verdin," diye ekledi Katelynn. "Teşekkür ederim."Kaynak: Poeple
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.