Gönderi tarihi: 8 saat önce8 saat Admin Adam sonunda kablosuz şarja geçmiş ve bu, onun telefonunu kullanma şeklini değiştirmişKablolardan nefret eden biri olarak, şarj etme fikri beni hep hayal kırıklığına uğrattı. Bir yıl boyunca kablosuz şarjı denedim ama sonunda kablolu şarja geri döndüm.Ancak, gelişmiş kablosuz şarj özelliğine ve teknolojideki gelişmelere sahip yeni bir telefon almak, telefonuma bir şans daha vermemi sağladı. Sonunda kablosuz şarja geçtim ve bu, telefonumu kullanma şeklimi değiştirdi.Şarj etmek bir angarya olmaktan çıkıp sonradan akla gelen bir şey haline geldi.Telefonunuzu şarj etmeyi bir daha asla unutmayın.En büyük değişiklik, şarj etme konusundaki düşüncelerimde oldu. Eskiden şarj etmek için telefonumu masamdaki standa koyarken prize takmam gerekiyordu. Telefonumu prize takmayı unutursam, ki bu sık sık olurdu, şansım yaver gitmiyordu.Güçle ikili bir ilişkim vardı: ya telefonum şarj oluyordu ya da olmuyordu. Kablosuz şarj bunu tamamen değiştirdi.İki kablosuz şarj standım var; biri masamda, diğeri komodinimin üzerinde. Artık takılacak kablo yok, telefonumu olması gereken yere koyuyorum ve anında şarj olmaya başlıyor.Bu sayede pilim %20'ye düşene kadar beklemek ve 40 dakika boyunca prize bağlı kalmak yerine, telefonum artık masamda olduğum her seferinde sürekli olarak küçük güç artışları alıyor.Şarj "seanslarından" gün boyunca küçük güç artışlarına geçiş yapma yaklaşımım, telefonumu şarj etmeyi artık sonradan aklıma gelen bir şey haline getirdi. Artık telefonumu şarj etme konusunda endişelenmeme gerek yok; elime aldığımda her zaman şarj oluyor.Elbette bu, telefonunuzu nasıl kullandığınıza ve diğer alışkanlıklarınıza göre değişebilir. Ben eşyalarımı belirli yerlere koyma konusunda çok titizim, bu da telefonumun masamda zaten belirli bir yeri olduğu anlamına geliyor. Telefonunuzu koyduğunuz yeri sürekli değiştiriyorsanız, kablosuz şarj cihazı yerleştirmek ilk başta kısıtlayıcı gelebilir. Ancak, alıştığınızda, bu alışkanlıktan memnun kalacaksınız.Anlaşıldığı üzere, bu aynı zamanda telefonunuzun pili için de daha iyi. Pilinizi daha az sıklıkta tam kapasiteye kadar şarj etmek ve tamamen bitmesine izin vermemek, ömrünü bir nebze uzatabilir. Kablosuz şarja geçtiğinizde, telefonunuz her bıraktığınızda sürekli şarj olduğu için pilin bitmesine neredeyse hiç izin vermezsiniz. Ayrıca, arada sırada telefonunuzu kullanmak için elinize alacağınız için tam şarja ulaşma olasılığınız da azalır.Dayanıklılık ve estetik avantajlar elde edersinizDaha temiz bir masayı kim sevmez ki?Kablosuz şarj, kablolardan kaçınmanıza yardımcı olmaktan çok daha fazlasını yapar. Günlük hayatınızdaki kabloları ve bunlarla ilişkili sürtünmeyi ortadan kaldırır.Telefonunuzu kabloyla şarj ediyorsanız, onu elinizin altında ve görünür bir yerde tutmanız da gerekir. Tamamen kablosuz teknoloji kullanıyorum ve kablolardan nefret ediyorum; bu da temiz kablosuz kurulumumda, telefonumu şarj etmediğim zamanlarda ortalıkta duran, yönetimi zor bir şarj kablosu olduğu anlamına geliyor.Bu size yüzeysel gelebilir ama çalışma alanım için daha temiz ve kablosuz bir ortam olmasını çok tercih ederim. Her şey aynı göründüğünde doğru şarj kablosunu aramanıza gerek yok, kablo yönetimiyle ilgili sıkıntılar yok; sadece tüm cihazlarım için özel bölmeleri olan temiz bir masam var.Ayrıca telefonunuzun USB-C veya Lightning portu daha az yıpranır. Telefonunuzu her taktığınızda, şarj portu biraz yıpranır. Kabloyu takmak için birkaç deneme yapmanız gerekirse, bu, portunuzun zamanla gevşemesine neden olacak ekstra bir yıpranmadır.Bu durum, portların kırılmasına, arızalara ve daha sonra birçok başka soruna yol açar. Bir portu tamir ettirmek büyük bir onarım değildir ve çoğu tamirhane bunu birkaç saat içinde nispeten ucuza halleder. Ancak, kablosuza geçtiğinizde tamamen ortadan kalkan bir zahmettir.Kablosuz şarjın kusursuz doğası psikolojik olarak tatmin edicidir. Hâlâ eskimeyen bir şekilde fütüristik hissettirir. Telefonumu bırakıp anında şarj olmaya başladığını görmek, telefonumu şarj etmeyi unutacağım endişesini ortadan kaldırıyor.Görünüşe göre kablosuz şarj harika ama mükemmel değil.Şarj kablolarını hemen atmayın.Kablosuz şarjla ikinci deneyimimden ne kadar keyif almış olsam da, başlangıçta kablosuza geçmememin sebepleri hâlâ ortada. Kablosuz şarjdan en iyi şekilde yararlanmak için hem güvenilir bir şekilde birlikte çalışabilen bir telefona hem de bir kablosuz şarj cihazına ihtiyacınız var ve bu biraz yatırım gerektirebilir.Eski Pixel 7a'm kablosuz şarjı destekliyordu, ancak yalnızca 7,5 W'a kadar destekliyordu ve neredeyse tüm şarj cihazlarında 5 W'a düşüyordu. Kullanmaya devam etmeye çalıştım, ancak kullandığım kablosuz şarj cihazı telefonumu güvenilir bir şekilde şarj etmiyor ve çok fazla ısı üretiyordu. Sonunda, kablosuz şarjın pratik olması için çok yavaş şarj olan, sıcak bir telefonla baş başa kaldım.Yeni Pixel 9a'mda ise aynı kablosuz şarj cihazını kullanarak kablosuz şarj 7,5 W'ta kalıyor. Ancak burada önemli olan şarj hızındaki fark değil, şarj güvenilirliği ve ısı üretimi arasındaki fark. 9a çok daha güvenilir bir şekilde şarj oluyor ve kablosuz şarj standımda tüm gün serin kalıyor.Bir iPhone'unuz varsa durum biraz daha iyi. Genellikle kablosuz şarj konusunda daha güvenilirler ve MagSafe, telefonunuzun şarj cihazıyla mükemmel bir şekilde hizalanmasını sağlar. Android telefonlara MagSafe eklemek için çıkartmalar kullanabilirsiniz, ancak sonuçlar telefondan telefona farklılık gösterebilir. Ancak Qi2 standardının Android telefonlara gelmesiyle birlikte, bundan sonra buna gerek kalmayacak.Genel olarak, kablosuz şarj cihazına güvenilir bir şekilde bağlanabilen bir telefona ve onunla birlikte kullanılabilen bir kablosuz şarj cihazına ihtiyacınız olacak. Bu iki ürün de, özellikle de kablosuz şarj cihazı, biraz yatırım gerektirecek. Bir telefonun kablosuz şarjı desteklemesi, onunla ilgili deneyiminizin iyi olacağı anlamına gelmez.Ancak, kablosuz şarj cihazlarıyla iyi çalışan bir telefon aldığınızda, kablo takmaktan çok daha iyi bir deneyim bulacaksınız. Elbette, telefonunuzun şarj olması biraz daha uzun sürüyor, ancak bu rahatlık buna değer. Ayrıca, telefonunuzu hızlı bir şekilde şarj etmeniz gerektiğinde her zaman prize takabilirsiniz.Kablosuz şarja tamamen geçmek hayatınızı kökten değiştirmeyecek, ancak farkında bile olmadığınız birçok küçük günlük sorunu ortadan kaldıracaktır. Kablosuz şarjın asıl faydası, teknolojinin kendisi değil; hayatınıza ne kadar sorunsuz entegre olduğudur.Kaynak: MUO
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.