Gönderi tarihi: 3 saat önce3 saat Admin iPhone veya Android Telefonlarına USB-C termal kamerayla gece görüşü ekleyebilirsiniz ve karanlıkta görebilirsinizGeçtiğimiz yıl sadece birkaç termal kamera test ettim. Evimin etrafındaki potansiyel tehlikeleri tespit etmekten, bir telefonun ne kadar aşırı ısındığını görmeye kadar birçok pratik uygulama mevcut. Tek sorun, hiçbirinin iPhone'u desteklememesi; sadece Android telefonlarda çalışıyorlardı.Ta ki Thermal Master P3'ü elime alana kadar. Şirketin iPhone'u destekleyen ve hemen hemen her telefona gece görüşü eklemek için devam eden Android desteğine ek olarak piyasaya sürdüğü ilk kamera. Test ettiğim diğer tüm termal kameralar gibi, Thermal Master P3 de USB-C üzerinden bağlanıyor ve kendi güç kaynağına ihtiyaç duymuyor.Yanımda her zaman bir iPhone taşıdığım için, bu aksesuara sahip olmak sonunda iPhone'uma gece görüşü ekleyebileceğim anlamına geliyor. Şu anda Thermal Master P3'ü 50$ indirimle satın alabilir ve fiyatını 299$'a düşürebilirsiniz. İşte kullandığım tüm yöntemler.Artık iPhone'u da destekleyen Thermal Master P3 ile her telefona gece görüşü kazandırın. Bu taşınabilir termal kamera, USB-C aracılığıyla bağlanarak ısı imzalarını görmenizi sağlayan termal görüş sağlar. Ev projelerinden detaylı kıyaslama testlerine kadar her türlü şey için kullanılabilir.Dahili termal kameraya sahip telefonlar olsa da, bunlarla birlikte gelen kameralar genellikle kötüdür. Yumuşak, aşırı grenli ve düşük ışık koşullarında berbat olan fotoğraflardan bahsediyorum. iPhone 16 Pro Max gibi piyasadaki en iyi kameralı telefonlardan birini alıp üzerine bir de gece görüş kamerası eklemeyi tercih ederim.Bu, iPhone veya Android telefonuma USB-C aracılığıyla bağlanan Thermal Master P3'ün arkasındaki temel düşünce. iPhone desteğine ek olarak, P3'ün odak noktasını çok yakın veya uzak mesafedeki nesneleri görüntülemek için ayarlayabilme özelliğini de çok beğeniyorum. Test ettiğim diğer termal kameraların sabit odaklaması var, bu da doğru mesafede değilsem görüntünün bulanık olabileceği anlamına geliyor.Ancak bu araçla, termal kamerayı makro kalitede görüntüleme için çok yakına yerleştirebiliyorum; tıpkı yukarıdaki dizüstü bilgisayardan ne kadar ısı yayıldığını ölçmek için kullandığım gibi. Predator Vision'a sahip olmak gibi, ama iPhone'umda. Hatta o noktaya kızılötesi bir termometre tutarak sıcaklıkları ne kadar doğru ölçtüğünü test ettim ve yaklaşık 98 derece olarak kaydetti. Thermal Master P3 ise biraz daha yüksek, 101 dereceydi.Evimde, yeni döşediğim bir su borusunun sızıntı yapıp yapmadığını ve çevreye su döküp dökmediğini görmek için Thermal Master P3'ü kullandım. Arka bahçemde bir gece astrofotoğrafçılık yapmak için dışarı çıktığımda, teleskopuma yaklaşmadan önce dışarıda herhangi bir canlı olmadığından emin olmak için Thermal Master P3'ü iPhone'umda tutuyorum.Hafta sonu bahçede çalışırken aldığım bir böcek ısırığını koklamak için bir keresinde kendimde bile kullandım. Beni neyin ısırdığından emin değilim ama o bölgede bir şişlik olduğunu anlayabiliyordum, bu yüzden termal kamerayı tam üzerine tuttum. Ortaya çıkardığı şey, cildimin yüzeyinde gözle görülür bir sıcak noktaydı ve bunun bağışıklık sistemimin tehdide karşı verdiği bir savaş alanı olduğundan şüpheleniyorum.Ayrıca kamerayı iki kedime de tuttum çünkü ne göstereceğini merak ediyordum. İlginç olan, kürklerinin vücut ısılarını nasıl düzenlemeye yardımcı olduğunu göstermesiydi. Tüyleri yüzünden dokunulduğunda sıcak olacaklarını hep düşünmüştüm ama tam tersi.Bunlar, Thermal Master P3'ü kullanmamın birçok yolundan sadece birkaçı. Böyle takılabilir bir cihazın bu kadar çok kullanım alanına sahip olmasını çok seviyorum.Kaynak: TG
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.