Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Bu 5 Şeyi Evde Yapmaya Başladım ve Ayda 8 bin liradan Fazla Tasarruf Ettim

Iced-Coffee-vs-Cold-Brew.jpg

Yoğun bir ebeveyn olarak, genellikle bir şeyleri satın almak, evde yapmaktan daha kolaydır. 8 yaşından küçük üç çocuğum varken, sıfırdan bir şeyler yapmak için zamanım veya enerjim olmadığı için kendimi birçok kez dışarıdan sipariş vermek veya markete koşmak zorunda buldum. Ancak, listemizdeki pahalı ürünlerden bazılarını evde yaparak ailemizin ne kadar tasarruf edebileceğini de fark ettim.

Evde basit şeyler yapmayı öğrenmek (özellikle de ailemin bir iki günde tükettiği şeyler) bize her ay yüzlerce dolar kazandırdı.

Bu tariflerden bazılarını evde yapmanın maliyetini hesaplamak için bir tarif maliyet hesaplayıcısı kullandık ve farklı malzemeleri girdik. Malzemelerin, özellikle de un, yulaf ve yağ gibi temel gıdaların maliyeti, bölgemizdeki Costco'daki fiyatlara dayanmaktadır. Farklı malzemelerin belirli maliyetleri konuma göre değişiklik gösterebilir.

İster evde küçük çocuklarınız olsun ister bütçenize uygun alışveriş yapmaya çalışın, size kendi başınıza kolayca yapabileceğinizi öğrendiğim bazı şeyleri anlatacağım ve bunları bütçenizi zorlamadan veya bütün gün mutfakta vakit geçirmeden nasıl yapabileceğinizi anlatacağım.

Ekmek

Evde ekmek yapmanın, özellikle de kendi ekşi mayalı ekmeğinizi yapıyorsanız, modaya uygun bir hobi haline geldiği bir sır değil. Ancak evde ekmek yapmak aynı zamanda market faturanızdan tasarruf etmenin pratik bir yolu ve süslü püslü bir şey yapmanıza gerek yok. Basit tarifler bile lezzetli ev yapımı ekmekler yapmanızı sağlar.

Ne Kadar Tasarruf Ediyoruz

Toplam tarif maliyeti: Bir somun ekmek 25 TL

Bölgemizde ortalama bir somun ekmek yaklaşık 150-200 lira mal oluyor. Sizi bilmem ama kahvaltıda tost ve öğle yemeğinde sandviç yapmakla ailem bir somun ekmeği oldukça hızlı bitirebiliyor. 2 dolardan daha ucuza mal olan birkaç malzemeyle, markette bulabileceğiniz hazır ekmeklerden daha lezzetli bir somun ekmek yapabiliyorum.

Granola

Granolanın en güzel yanı, istediğiniz kadar çeşitlendirebilmeniz. Kuruyemiş ve farklı aromalarla gerçekten şık bir granola yapabileceğiniz gibi, sadece birkaç malzemeyle de sade bir granola yapabilirsiniz. Biz elimizdeki malzemelerden bazılarını kullanarak işleri basit tutmayı tercih ediyoruz: yulaf, hindistan cevizi yağı, akçaağaç şurubu ve çikolata parçaları. Tarif basit olmasına rağmen, çocuklarım bir günden kısa sürede yiyip bitiriyor.

Ne Kadar Tasarruf Ediyoruz?

Toplam tarif maliyeti: Yaklaşık 750 ml için 100 lira

Ailemin bir günde tüm granolayı tüketmesi umurumda değil çünkü hem doyurucu hem de yapımı oldukça uygun fiyatlı. Marketteki bazı granola markaları gerçekten lezzetli ve evde yaptıklarımdan çok daha şık. Ancak Costco'da bir paket granola için 400 lira veya daha fazla harcamak her zaman gerçekçi değil. En sevdiğim granola markalarından bazılarının 225 ml'lik bir paketi yaklaşık 200 Liraya mal oluyor. Target Good & Gather markasının 350 ml'si bile 180 Liraya satılıyor.

Dondurma

Evde bir Kitchen Aid mikseriniz varsa, onunla yapabileceğiniz pek çok şey var. Yatırım yaptığımız ürünlerden biri de, ev yapımı dondurma yapmayı çok kolaylaştıran Kitchen Aid Dondurma Makinesi Aparatıydı. Ancak, dondurma makineniz veya mikser aparatınız yoksa, piyasada birçok karıştırmadan dondurma tarifi mevcut.

Nasıl Tasarruf Ediyoruz?

Toplam tarif maliyeti: Yaklaşık 2 litre için 125 Lira.

Dondurma, bütçeniz kısıtlıysa kesinlikle bir zorunluluk değil, ancak elinizin altında bulundurmanız gereken lezzetli bir atıştırmalık ve sıcak günlerde serinlemek için harika bir yol. Marketten dondurma aldığımızda, bir alana bir bedava fırsatlarından veya Target'ta alışveriş yapıyorsak kuponlardan yararlanmaya çalışıyoruz. Ancak evde dondurma yapmak da tasarruf etmenin harika bir yolu. Gerçek vanilya özütü kullanmak biraz daha pahalı, ancak genellikle yaptığımız gibi yapay vanilya kullanarak tasarruf edebilirsiniz. Çocuklar bayılacak ve üzerine şekerleme veya ufalanmış kurabiye gibi uygun fiyatlı malzemeler ekleyerek daha da eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Kahve

Yoğun bir anne olarak güne bir fincan kahve içmeden başlayamıyorum. Öğleden sonraları genellikle buzlu bir kahve ve biraz moral verici bir şey içmek istiyorum. Özel bir şey için kahve dükkanına gitmeyi ilk ben haklı çıkarırım, ancak evde kendi buzlu veya sıcak kahvemizi yaparak çok para biriktirdik.

Toplam tarif maliyeti: Bir fincan buzlu kahve için 50 Lira

Hangi kahve türünü tercih ederseniz edin, evde özel latte, soğuk demleme ve hatta dondurulmuş kahve içecekleri yapmak için birçok tarif mevcut. Starbucks yeni bir soğuk köpük aroması çıkardığında, sık sık kahve dükkanına gidip bir şeyler içmek zorunda kalmamak için genellikle taklit tariflere bakarım. Çoğu gün evde sade, kremalı bir buzlu kahve yapıyorum, bu da ay sonunda bize tonla para kazandırıyor.

Pizza

Pizza gecesi birçok evde bir gelenektir. Birçok ebeveyn sadece çok yorgun oldukları için pizza sipariş etmeyi tercih etse de, ben son 5 yıldır minimum çabayla hazırlanan basit bir pizza hamuru tarifi kullanıyorum. Uzun bir gün geçirsem bile, tüm ailemi doyuracak lezzetli ve uygun fiyatlı bir pizza yapabiliyorum ve genellikle artan pizza da oluyor.

Toplam tarif maliyeti: İki pizza için 225 Lira

Evde pizza yaptığımda, iki pizzalık bir tarifin toplam maliyeti 200 lira. Marketten aldığım dondurulmuş pizza bile bundan daha pahalı. Hazır pizza sosu almak yerine konserve domates sosu alıp kendi baharatlarımı ekleyerek en fazla tasarruf ediyorum. Çok fazla sürmezseniz, iki pizzaya yaymak için 225 gramlık bir peynir paketi yeterli oluyor.

Tasarrufun Anahtarı

Market bütçenizden tasarruf etmek her aile için farklı görünebilir. Sürdürülebilir kılmanın anahtarı, minimum çabayla ve her gün markete koşmanıza gerek kalmadan yapabileceğiniz şeylere odaklanmaktır.

Bütçeniz ve evde yapmaya karar verdiğiniz şeyler konusunda yaratıcı olun. Ev yapımı pizza hamuru yapmak için zamanınız yok mu? Birçok market, kendiniz açabileceğiniz hazır hamurlar satıyor ve bir pizzacıdan sipariş vermeye kıyasla yine de tasarruf sağlıyorsunuz. Aileniz için en uygun olanı yapın ve her ay ne kadar tasarruf edebileceğinizi görün.

Kaynak: MWTU

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.