Gönderi tarihi: 9 saat önce9 saat Admin Bugatti, otomobillerini daha da ayrıcalıklı hale getirmenin bir yolunu buldu.1900'lerin başlarında, özel üretim otomobiller lüksün simgesiydi. Alıcılar, bütçeleri yettiği sürece gövde stilini, malzemelerini ve tasarımını kendi zevklerine göre özelleştirebiliyorlardı. Günümüz dünyasında ise, modern güç aktarma organları ve dijitalleşme sayesinde mümkün olanın sınırlarını zorlayan özel üretim otomobillere son zamanlarda bir dönüş yaşandı.Modern özel üretim otomobillerin belki de en ünlü örnekleri Rolls-Royce'tan geliyor. İngiliz otomobil üreticisi, son on yılda beş adet tek seferlik otomobil piyasaya sürdü: Sweptail, Boat Tail, La Rose Noire Droptail, Amethyst Droptail ve Arcadia Droptail. Her birinin onlarca milyon dolara mal olduğu söyleniyor.Bugatti, modern döneminin ilk özel üretim modelinin sonucunu The Quail, A Motorsports Gathering'de sergiledi. Brouillard, yeni Program Solitaire kapsamında yaratıldı.Bugatti Başkanı Christophe Piochon, Newsweek'e verdiği demeçte, "Bu, benzersiz bir şeye sahip olmak isteyen çok sayıda meraklı müşterimiz olduğu için yapmaya karar verdiğimiz yeni bir programın başlangıcı," dedi. "Birkaç yıl önce La Voitre Noire ile başlamıştık, ilk gerçek ve tek seferlik modeldi. Müşterilerimiz sürekli daha fazla ayrıcalık, daha fazla benzersizlik talep ettiği için Solitaire programını başlatmaya karar verdik."Hollandalı girişimci ve Bugatti koleksiyoncusu Michel Perridon, Brouillard'ın sahibi. Piochon, Perridon'un 2022'de kendisine tek seferlik bir modelin mümkün olup olmadığını sorduğunu söyledi."2022'de, dünyadaki tüm Bugatti'lerin bir araya geldiği Molsheim, [Fransa]'daki bir festivalde bir müşterim bana şöyle sordu: 'Bu özel projeyi yapmak istiyorum, sadece tek bir araba ve adı Brouillard olmalı. Neden Brouillard? Çünkü biliyorsunuz, Ettore'nin [Bugatti, otomobil üreticisinin kurucusu] en sevdiği at o.' O zamanlar bunu yapamadım çünkü o noktada Mistral'in üretimine karar vermemiştik ve şu anda tanımladığımız Mistral'e dayanarak bu arabayı yaptık ve hazır, aslında Solitaire programının başlangıcı," dedi Piochon.Perridon, daha fazla kişiselleştirilmiş bir Bugatti isteyen tek müşteri değil. "Bu gerçekten zirve. Ve bizim tarafımızdan çok fazla yatırım gerektiriyor, ancak müşterinin bizimle, tasarımcıyla, tarihi [ekibimizle] birlikte çalışarak her şeyi bir araya getirmesi çok güzel bir ortaklık, deneyim ve yolculuk," dedi Piochon."Geçmişi geleceği inşa etmek için kullanıyoruz. Evet, bu özgün. İnsanların da istediği şey bu; otomobilin ve projenizin markalara özgün kalması," diye devam etti.Brouillard'ın konsept aşamasından teslimata kadar tamamlanması iki yıl sürecek. "Sunum ile teslimat arasında iki yıldan daha kısa bir sürede bunu başaramayız. Geçen yıl onunla başladık ve otomobili gelecek yıl teslim edeceğiz," dedi Piochon."Solitaire Programı ile daha da ileri gitmeyi planlıyoruz. Yılda iki proje diyebilirim. Ve her zaman daha fazla ayrıcalık sunacağız." dedi.Solitaire Programı, Bugatti'nin üzerinde çalıştığı tek şey değil ve şirketin bundan sonraki tüm odak noktası da bu değil. "Tourbillon üretimine 2026 sonu ve 2027 başında başlayacağız, ilk teslimatları yapacağız. Yani bu temel olacak, ancak bunun üzerine her zaman böyle benzersiz projelerimiz olacak. Bakalım gelecek neler getirecek," dedi.Kaynak: Newsweek
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.