Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Seyahate Giderken Mutlaka Yanıma Aldığım 9 Seyahat Aleti

Seyahat etmek, en hafif tabirle stresli olabilir. Yıllar içinde birçok farklı seyahate çıktım ve seyahat etmeyi çok sevsem de, beraberinde getirdiği kaygılar da beni rahatsız etti. Bavulumu kaybeder miyim? Telefonum ihtiyacım olduğunda şarjı bitecek mi? Uzun mesafeli uçuşumda sıkılır mıyım? Neyse ki çözümü buldum: Seyahat etmeyi çok daha kolay hale getiren, özenle seçilmiş bir dizi seyahat aleti.

71yLyiSmJRL._AC_SX679_.jpg

Artık sadece uzun mesafeli uçuşları veya kısa yolculukları atlatmakla kalmıyor, aynı zamanda keyif de alıyorum. Dünyanın neresine giderseniz gidin, bu seyahat gereçlerinin hayatınızı kolaylaştıracağını göreceksiniz. İşte, seyahat etmeden asla çıkmayacağım 9 seyahat aleti.

Taşınabilir Şarj Cihazı

Akıllı telefonlar ve e-kitap okuyucular gibi cihazları şarjlı tutmak, özellikle de prizlerin aynı olmadığı farklı bir ülkedeyseniz, zor olabilir. İşte bu yüzden taşınabilir bir şarj cihazı olmazsa olmaz.

Nimble Champ gibi ince ve hafif bir şarj cihazı seçmenizi öneririm. Anker Power Bank gibi aynı anda birden fazla cihazı şarj edebilen bir tane alın. Ayrıca, tüm yolculuk boyunca dayanması için her zaman mükemmel bir bataryaya sahip olduğundan emin olurum. Yanınızda götürdüğünüz cihazlar ne aradığınızı belirleyecektir, ancak bu alanlara öncelik verdiğiniz sürece, daha sonra kendinize teşekkür edeceksiniz.

Akıllı Takip Etiketleri

Akıllı takip etiketleriyle cüzdanımı, pasaportumu ve anahtarlarımı telefonuma bağlayarak radarımda tutabiliyorum. Yeni bir yere giderken takip etiketlerini bagajıma koyuyorum. Tek başıma olduğumda ise her zaman cebimde, anahtarlığımda hatta ayakkabımda bir tane bulunduruyorum, böylece konumumu ailem ve arkadaşlarımla paylaşabiliyorum.

Örneğin Apple AirTag'i ele alalım. Bu etiketleri çantalarınıza veya anahtarlarınıza kolayca yerleştirebilir ve Find My uygulaması aracılığıyla haritada takip edebilirsiniz. Çoklu paket tercih ederek tüm ihtiyaçlarınızı karşıladığınızdan emin olabilirsiniz. Tile'dan Apple'a ve Samsung'a kadar, seyahatinizi stresten uzak tutmanıza yardımcı olacak birçok farklı seçenek mevcut.

Kablosuz Kulaklıklar

Seyahat etmek, özellikle de uçak yolculukları, aşırı uyarıcı bir deneyim olabilir. Bazen bağlantıyı kesmek iyidir. Mükemmel bir kulaklık setiyle, dış etkenlerden rahatsız olmadan, yolculuğuma kendi müziğimi katabileceğimi fark ettim. Aradığım en iyi özellikler neler? Uzun pil ömrü, aktif gürültü engelleme ve konfor.

Seyahat Adaptörleri

Taşınabilir bir şarj cihazı mükemmel bir seçim olsa da, doğru seyahat adaptörünü de yanıma almam çok önemli. Genellikle, 150 farklı ülkeyi kapsayan Epicka Evrensel Seyahat Adaptörü gibi dünya çapında kullanılabilen evrensel bir adaptör tercih ediyorum.

Özellikle telefonunuzu şarj etmek için dahili USB şarj özelliği olan bir adaptör seçin. Kablolarla seyahat etmek, her bir şarj cihazını kullanmaktan çok daha kolaydır. Unutmayın, cihazınıza uygun doğru USB adaptörüne sahip olduğunuzdan emin olmak isteyeceksiniz; Bazıları USB-A, bazıları USB-C destekler.

Bir E-Okuyucu

Tatile birden fazla kitap götürme fikri, kelimenin tam anlamıyla, ciddi bir karar. Neyse ki, e-okuyucular yerden tasarruf sağlıyor (ve ilerledikçe yeni kitaplar almaya devam edebilirsiniz!).

Benim için her şey Kindle Paperwhite. Neden mi? Standart bir Kindle'dan daha iyi depolama alanına ve daha uzun pil ömrüne sahip, ayrıca suya dayanıklı. Yine de Basic de harika bir seçim ve biraz daha taşınabilir ve hafif.

Bir Akıllı Saat

Benim için akıllı saat harika bir seyahat arkadaşı haline geldi. Temassız ödemeden bağlantıda kalmaya kadar birçok faydalı özellik sunuyorlar. Kaybolma endişesi yaşamamanız için dahili GPS'li bir saat tercih ederim. Sağlık takibi avantajları için Garmin, Apple veya Samsung Galaxy'yi düşünün.

Dijital Bagaj Tartısı

Havaalanına (yanlışlıkla) fazla bagajla birden fazla kez geldim. Bu günlerde dijital bagaj tartısı olmadan seyahat etmiyorum; ucuz, küçük ve taşıması kolay. Bavulunuza bağlayıp kaldırarak bagajınızın ağırlığını gerçek zamanlı olarak ölçebilirsiniz.

Beyaz Gürültü Uygulaması

Beyaz gürültü, dışarıdan gelen sesleri engellerken rahatlamanıza yardımcı olur. İster kitap okuyor olun ister uyuyor olun, tüm frekansları kapsayan ve odaklanmanızı sağlayan sürekli bir sestir.

Herkese göre değil. Bu nedenle bu uygulamalar, çağlayan bir şelale veya Japon bahçesinin zen sesleri gibi doğal ses seçenekleri de sunuyor. Çok çeşitli seçenekler mevcut, bu yüzden araştırmanızı öneririm. Bunların çoğunlukla ücretsiz olduğunu gördüm (ihtiyacınız olursa uygulama içi satın alımlar da mevcut).

Su Geçirmez Hoparlör

Sahilde veya havuz başında müzik dinlemek için tüm ses sistemini yanınızda taşımanıza gerek yok. Seyahat için, Ultimate Ears Wonderboom 4'ten (benim kişisel favorim) JBL'nin etkileyici ses aralığına kadar birçok hoparlör su geçirmez ve taşıması kolay.

Sağlam ve dayanıklıdırlar ve dünya turuna rahatlıkla dayanabilirler. Seyahat edecek kadar yeriniz yoksa boyutlarını, bir süreliğine uzakta olacaksanız pil ömrünü göz önünde bulundurun.

Kaynak: MCUS

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.