Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bu Çinli şirket, neredeyse bir SIM kart kadar küçük bir SSD tanıttı

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Bu Çinli şirket, neredeyse bir SIM kart kadar küçük bir SSD tanıttı

biwin-mini-ssd.jpg

• Çin'in GPMI veri kablosu standardı, HDMI ve DisplayPort'u geride bırakmayı hedefliyor.

• GPMI teknolojisi, mobil elektronik cihazlar için umut vaat ediyor.

• SD Express formatı, geleneksel SD kartlara göre önemli avantajlar sunuyor.

Çin'in Shenzhen kentinde bulunan bir dijital depolama teknolojisi şirketi olan Biwin, Mini SSD adını verdiği yepyeni bir veri formatını tanıttı. Bu çözümü benzerlerinden ayıran özelliği boyutu: 0,59 x 0,67 x 0,06 inç (15,0 mm × 17,0 mm × 1,4 mm) boyutlarıyla, bir Euro madeni parasının yaklaşık yarısı kadar, bir microSD karta benzer boyutta ve bir Nano SIM karttan sadece biraz daha büyük.

1-biwin-mini-ssd-much-faster-smarter-in-

Mini SSD, dahili olarak PCIe Gen4X2 ve NVMe 1.4 depolama teknolojileriyle destekleniyor ve bu da teorik olarak SD veya daha yeni SD Express formatlarıyla rekabet edebilecek performanslı bir sistem sağlıyor. Ham aktarım hızı değerleri sırasıyla okuma ve yazma için 3.700 MB/sn ve 3.400 MB/sn olarak belirtiliyor.

Biwin, yakın zamanda yayınladığı bir basın bülteninde, "Olağanüstü hızı ve depolama alanıyla Biwin Mini SSD, kritik iş yüklerini ölçeklenebilir bir şekilde karşılamak için yüksek hızlı, yüksek performanslı ve yüksek dayanıklılığa sahip depolama gerektiren sektörler için yeni ve yenilikçi bir çözüm sunuyor" diyor.

Biwin'e göre, Mini SSD üniteleri 512 GB'tan 2 TB'a kadar değişen kapasitelerde ve spesifikasyon seviyesinde dahili IP68 su ve toz geçirmezlik derecesine sahip olacak. Şirket ayrıca 3 metreden düşmeye dayanıklılık ve gelişmiş termal yönetim özellikleriyle de övünüyor. Bu format, özel bir çıkarma düğmesiyle donatılmış SIM kart tipi bir tepsi aracılığıyla cihazlara takılmak üzere tasarlanmış. Buna karşılık, bugün piyasadaki çoğu küçük formatlı SSD, M.2 vidalı montaj sistemine dayanmaktadır.

Mini SSD'ler geleceğin teknolojisi olabilir mi?

Bu teknoloji, mobil elektronik cihazlar için kesinlikle uygun.

Yüzeysel olarak, Micro SD kart gibi küçük bir cihazda tam PCIe SSD aktarım hızları vaat eden yeni bir depolama teknolojisi inanılmaz derecede umut verici. Günümüzün mobil öncelikli bilgi işlem dünyasında, hızdan ödün vermeden dahili depolama kapasitesini genişletme yeteneği benim de desteklediğim bir şey. Ayrıca Biwin'in kullandığı takma ve çıkarma yöntemini de takdir ediyorum; bu yöntem deneyimi kolaylaştırıyor ve cihazın kendisi için güvenli bir saklama alanı sağlıyor.

Bununla birlikte, Mini SSD'nin piyasadaki başarısını belirleyebilecek veya bozabilecek birkaç değişken hala mevcut. Fiyatlandırma henüz doğrulanmadı ve formatın açık standart haline getirilip getirilmeyeceği veya tescilli ve lisansa dayalı olarak kalıp kalmayacağı belirsiz. Eğer ikincisi doğruysa, teknoloji markalarının çoğunun bu formattan tamamen uzak duracağını tahmin edebiliyorum -- PS Vita Hafıza Kartı formatını hatırlayan var mı?

Mini SSD'nin, yükselen Micro SD Express depolama formatını geride bırakıp bırakamayacağını merak ediyorum.

Şimdilik, Mini SSD'yi yerel olarak destekleyen iki Çinli tüketici teknolojisi ürünü duyuruldu: GPD Win 5 oyun bilgisayarı ve OneNetbook OneXPlayer Super X PC. Mini SSD'nin oyun alanında yükselen Micro SD Express depolama formatını geçip geçemeyeceğini merak ediyorum, ancak kişisel olarak şimdilik SD Birliği'ne yatırım yapıyorum.

Kaynak: Pocket-Lint

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.