Gönderi tarihi: 2 saat önce2 saat Admin 10 yıldır Hollanda'da yaşıyorum. Turistlerin yaptığı en büyük 6 hatayı sizler için sıraladım.10 yıldır Hollanda'da yaşayan bir Amerikalıyım.Ziyaretçilerin Hollanda seyahat rotalarını Amsterdam'ın ötesine taşımaları gerektiğini düşünüyorum.Küçük sohbetler ve Amerikan tarzı müşteri hizmetleri beklemek, sık sık gördüğüm diğer hatalar.Hollanda bisiklet yoluna girmek, iki şeye giden hızlı bir yoldur: ölümden kıl payı kurtulma deneyimi ve beklenmedik bir Hollanda küfür dersi.Son on yıldır Hollanda'da yaşıyorum ve turistlerin bu hatayı ve daha birçok hatayı defalarca yaptığını gördüm.İster Amsterdam'da bir hafta sonu geçirin, ister daha kuzeye, Groningen'e doğru yola çıkın, ne yapmamanız gerektiğini bilmek her şeyi değiştirebilir. İşte turistlerin Hollanda'yı ziyaret ederken yaptıkları en büyük altı hata.Sadece Amsterdam'ı Ziyaret EtmekEğer Hollanda seyahat planınızın tamamı Amsterdam'da geçiyorsa, bence hata yapıyorsunuz.Elbette, bu ikonik şehrin seyahat rehberlerinde yer almasının bir sebebi var - romantik kanallar, Van Gogh Müzesi ve korkusuz bir bisikletçi ordusu akla geliyor - ama Hollanda'da bundan çok daha fazlası var.Bunun yerine Utrecht, Haarlem ve Groningen gibi şehirleri ziyaret etmenizi öneririm. Amsterdam gibi, sevimli Hollanda evleri ve bolca cazibeleri var, ancak genellikle daha sessizler ve daha az turist grubu görüyorlar.Popüler turistik yerlere önceden planlama yapmadan seyahat etmekPlanınız Hollanda'da doğaçlama yapmaksa, muhtemelen hayal kırıklığına uğrayacaksınız.Dünyanın en ünlü bahçelerinden biri olan ve laleleriyle ünlü Keukenhof veya Anne Frank Evi gibi popüler turistik geziler için seyahatinizden önce bilet almanızı öneririm.Aksi takdirde, seyahatinizin büyük bir kısmını diğer adaylarla aynı çizgide geçirme riskiniz vardır.Küçük Sohbet BeklentisiDeneyimlerime göre, Hollanda'da birçok insan küçük sohbetlere girmez; ancak hava durumu bundan muaftır, çünkü yağmurdan veya yağmursuzluğundan şikayet etmek neredeyse ulusal bir spordur.Ancak bu, ilk kez gelen birçok ziyaretçiyi şaşırtabilir. Buradaki insanların, alışveriş poşetlerini doldururken, gününüzün nasıl geçtiğini sormadıklarını fark ettim, tabii ki çöplükteymiş gibi görünmedikçe. Öyle olsa bile, çok fazla sempati beklemezdim.Hollandalılar verimlilikleri ve doğrudan konuya girmeleriyle bilinirler ve alıştığınızda, bu doğrudanlık bir nebze ferahlatıcıdır.Bisiklet Yolunda YürümekYol kenarındaki kırmızı yollar dekoratif amaçlı değil; hiç sabrı olmayan bisikletliler için yüksek hızlı şeritler. En önemlisi de yayalar için güvenli değiller.Uzman tavsiyesi: Zil sesi duyarsanız, hareket edin ve hızlı davranın.Amerikan tarzı müşteri hizmetleri beklentisiGarsonun her beş dakikada bir sizi kontrol ettiği Amerikan tarzı müşteri hizmetlerine alışkınsanız, Hollandalıların yaklaşımı size çok daha müdahaleci gelebilir.Deneyimlerime göre, garsonlar genellikle size trüflü patates kızartması satmaya çalışmaz veya "hala üzerinde mi çalışıyorsunuz" diye sormazlar. Bunun yerine, müşterilerin bir şeye ihtiyaçları olduğunda garsonlara işaret etmeleri yaygındır.Bahşiş konusunda da endişelenmezdim. Birkaç avroyu yuvarlamak veya bırakmak takdir edilir, ancak beklenmez.Şehir merkezinde konaklama rezervasyonuŞehrin merkezinde bir konaklama yeri rezervasyonu yapmak iyi bir fikir gibi görünebilir. Ancak, muhtemelen çok fazla gürültü olacaktır.Amsterdam gibi şehirlerin De Pijp veya Jordaan gibi daha sakin mahalleleri var; tüm cazibelerine rağmen daha az kalabalık (ve sabahın 3'ünde çok daha az bağırış çağırış). Deneyimlerime göre, daha fazla yerli, daha iyi kahve ve estetik dükkanlar da bulacaksınız.Kaosun biraz dışında kalmak, aradığınız atmosferi yine de yakalayabileceğiniz anlamına gelir, hem de iyi bir gece uykusuyla. Gelecekteki jet lag'li benliğiniz size teşekkür edecek.Kaynak: Insider
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.