Gönderi tarihi: 1 saat önce1 saat Admin İki mutfak malzemesi sayesinde muzlar bir ay boyunca taze kalacakHepimiz en sevdiğimiz kahvaltılık meyveyi alıp da son kullanma tarihini geçtiğini görmenin hayal kırıklığını yaşadık.Ancak yeni tavsiyeler, muzların o iştah açıcı olmayan kahverengi ve yumuşak haline gelip atma zamanının geldiğini haber vermesine nihayet son verebilir.Zaman içinde insanlar meyvenin ömrünü uzatmak için kendi stratejilerini ve tekniklerini geliştirdiler; popüler bir teoriye göre buzdolabında saklamak, muzları meyve kasesinde bırakmaktan daha uzun süre taze tutabilir.Genellikle, yerel süpermarketten taze muz satın aldıktan sonra, oda sıcaklığında bırakılırsa meyveyi yemek için yaklaşık iki ila yedi günlük bir zamana karşı yarışıyoruz.Neyse ki, YouTuber Tracy Tips son videolarından birinde muzlarımızın ömrünü iki haftaya kadar nasıl uzatacağımıza dair basit ve iki adımlı bir rehber paylaştı.Daha uzun ömürlü muzlar elde etmenin ilk adımını açıklarken, meyveleri bir kase tuzlu suya batırıp mümkün olduğunca berrak sarı bir renge gelene kadar iyice yıkamayı öneriyor.YouTuber'a göre bu işlem "olgunlaştırıcı kimyasalların giderilmesine" yardımcı oluyor. Muzlara ara sıra, muzların doğal olarak ürettiği etilen adlı olgunlaştırıcı madde püskürtüldüğü düşünülüyor.Tracy başlangıçta muzların ana gövdesini yıkamaktan bahsetse de, üzerlerine püskürtülen olgunlaştırıcı kimyasalın en yoğun olduğu yer olan sapı tuzlu suya batırmanın önemini vurguladı.Muzların çabuk bozulmasının temel nedenlerinden birinin düşük sıcaklıklar olduğunu açıklayan Tracy, "Muzları eve ilk getirdiğinizde, hemen bir tabağa koymayın veya doğrudan buzdolabına koymayın." diye ekledi.Tracy ayrıca şunları söyledi: "Muzlar düşük sıcaklıklara karşı çok hassastır; 10 santigrat derecenin (50 Fahrenheit) altındaki sıcaklıklarda polifenol oksidaz enzimi oldukça aktif hale gelir ve muz kabuğunun hızla oksitlenmesine neden olarak koyu lekelere ve bozulmanın hızlanmasına yol açar."Bir sonraki adıma geçerken, Tracy bir kase su alıp bir yemek kaşığı karbonat eklemeyi öneriyor. Bu adımın, meyvenin daha da temizlenmesine yardımcı olacağı ve kalan "toz, kir ve pestisit kalıntılarının" giderilmesini sağlayacağı söyleniyor.Tracy, "Karbonat, suda hafif alkali bir ortam oluşturarak asitleri nötralize etmeye yardımcı olur." diye belirtti.Son olarak, muzları karbonata batırmanın, yemeye başlamadan önce kalan kir veya kimyasalları temizlediği için ek bir faydası olduğunu belirtti.Kaynak: Irish Star
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.