Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bir şef olarak, bir biftek restoranında her zaman sipariş edeceğim 6 şey ve her seferinde atlayacağım 4 yemek var

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Bir şef olarak, bir biftek restoranında her zaman sipariş edeceğim 6 şey ve her seferinde atlayacağım 4 yemek var

steakhouse.jpg

• Ben bir şefim ve steakhouse'larda her zaman yediğim bazı yemekler var, bazılarını ise atlıyorum.

• Genellikle patates kızartmasıyla (ve sahile yakınsak taze istiridyeyle) orta pişmiş bonfile sipariş ederim.

• Tavuk salatası yemem - ve beni bir steakhouse'da tavuk göğsü sipariş ederken göremezsiniz.

Kısıtlı gibi görünen ismine rağmen, steakhouse'lar genellikle çoğu kişiyi memnun edebilecek şaşırtıcı derecede çeşitli ve uzun bir menü sunar.

Evet, vejetaryenler ve pesketaryenler bile tipik bir steakhouse'da birden fazla diyete uygun seçenek bulabilir. Ama elbette her şey sipariş etmeye değmez.

Eğitimli bir şef ve yemek yazarı olarak, bir steakhouse'da memnuniyetle yiyeceğim altı şey ve uzak durduğum dört şey şunlardır.

Pembe servis edilen bonfileyi tercih ederim.

Bir restoranda biftek yiyorsam, tereyağlı, orta pişmiş bir bonfile seçerim. Orta pişmiş bir bitiş, bifteğin yumuşak kısmının lezzetli ve sulu kalmasını sağlar.

Bu lezzeti evde nadiren yaparım ve iyi bir biftek restoranı bunu nasıl doğru yapacağını bilir. Bonfileyi patates kızartması veya kremalı ıspanakla eşleştirirseniz çok mutlu olurum.

Taze istiridyeler, özellikle de kıyıdaysak, sofra için olmazsa olmazdır.

Tuzlu, parlak istiridyeler benim için yemeğe başlamak için ideal bir yoldur ve birçok biftek restoranı, özellikle de kıyıdakiler, günlük yumuşakça sunumlarıyla gurur duyar.

Birden fazla çeşit varsa, masaya tüm garnitürleriyle birlikte bir karışım sipariş ederim. Sadelik yanlıları mignonette'i atlayabilir, ancak istiridyelerimi limonla ıslatacağım.

Krutonlar ev yapımı olduğu sürece Sezar salatası alırım.

Bir biftek restoranında salata yiyeceksem, klasik bir salata olmalı. Tuzlu bir Sezar salatası hem sığır eti hem de deniz ürünleriyle iyi gider.

Restoran arka tarafta çıtır krutonlar yapıyorsa ve gerçek Parmesan peyniri kullanıyorsa, ben varım.

Patates kızartması her zaman iyi bir fikirdir.

Trüf mantarı, parmesan veya sade tuz ve karabiber - steakhouse patates kızartmaları nasıl baharatlanırsa baharatlansın, masamda olsun isterim.

Patates kızartması genellikle biftekle güzel gider ve etin suyuna da bandırılabilir.

Genellikle steakhouse'lardaki yengeç keklerine güvenirim.

Kenarları altın rengi ve çıtır, içi ise kabarık ve yumuşak yengeç keklerini severim.

Deneyimlerime göre, steakhouse'lar yengeç-iç harç oranı konusunda iyi iş çıkarıyor - ben ekmek kırıntılı kek değil, yengeç keki istiyorum - ve genellikle bandırmak için lezzetli, keskin bir tartar sosuyla geliyorlar.

Genellikle yemeğimi çikolatalı lav kekiyle bitiririm.

Nedense bu yoğun, yoğun kek bir steakhouse klasiği haline geldi ve ben de bunun için buradayım.

Genelde kek sevmesem de, sıcak, lav kıvamında çikolatalı ve üzerine hızla eriyen vanilyalı dondurma eklenmiş bir tarif için bir istisna yapacağım.

Elbette, masadaki herkesin çikolatalı lav kekinden bir ısırık alabilmesi için yeterli kaşığa ihtiyacımız var.

Öte yandan, New England'da değilsem midye çorbasını atlıyorum.

Midye çorbası genellikle bir biftek restoranında meze olarak servis edilir, ancak o kadar yoğun ve ağırdır ki, ana yemeğe yerim olsa bile muhtemelen yerim olmaz.

Ve bir Boston yerlisi olarak, Massholes'lu arkadaşlarım tarafından onaylanmamış sütlü bir çorbayı yudumlamaya kendimi ikna edemiyorum.

Bazı biftek restoranlarında mühürlenmiş ton balığı oldukça kuru olabiliyor.

Bir suşi restoranında değilsem, sipariş ettiğim ton balığının, özellikle tavada mühürlendiğinde, kuru ve ciddi şekilde lezzetsiz olduğunu sık sık görüyorum.

Ton balığı çiğ olarak servis edilse bile, çok taze ve iyi pişirilmemişse hayal kırıklığı yaratabilir. Bence bir steakhouse'da diğer biftek türüne bağlı kalmak daha iyi.

Dana eti salatası benim tarzım değil.

Daha klasik bir steakhouse salatasının pastırmayla kaplı bir dana eti olduğunu biliyorum, ama bıçakla kesmeyi gerektiren bir salataya hiç sıcak bakmadım.

Aysberg marulunun sosu asla yeterli olmaz ve zaten ana yemeğim olarak biftek yiyorsam, salatamda daha fazla ete ihtiyacım yok (üzgünüm, pastırma severler!).

Tavuk göğsü hiçbir zaman ilk tercihim olmaz.

Hiçbir restoranda, ister steakhouse ister başka bir yerde olsun, tavuk göğsü sipariş etmem. Öncelikle, koyu etin lezzetini ve zenginliğini isterim.

Ayrıca, mükemmel pişmiş kırmızı et konusunda uzmanlaşmış bir restoranda yemek yerken (ve daha yüksek fiyatlar öderken) neden kurumuş bir kümes hayvanı etiyle riske gireyim ki?

Kaynak: BI

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.