Φ hasan17 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2007 Ne demek ani, kürt dernegi olamazmi? kimin nerede ve nasil ne dernek kuracaklari sana veya banami sorulacak. Kuruluslarina izin verildigine göre, kamu düzenini bozucu bir davranislari yok. Kürt dernekleri sadece avrupa da degil Türkiye'de de var. Ama anladigim kadariyla sizin sorunuzun altinda yatan sey, sanki bunlar terör örgütüne bagli veya bölücülük yapiyorlar. Bozkurtlar hagi amacla dernek kuruyor diye soruyormuyum ben???? Siz lütfen konuyu carpitmadan tartisin yeter. Öküz altinda biza aramamiza hic gerek yok. Türkiyede nerde kürt dernekleri var bi örnek verimisin ? Biz almanyada veya avrupanın çeşitli yerlerindeki o bahsettiğin dernekleri biliyoruz amaçlarıda belli niyetleride faaliyet alanlarıda ben kürt etnik grubuna mensup hiçbir kardeşimizi teröre destekte bulunuyor diye ithamda bulunmadım sadede senin bahsettiğin dernekler teröre yardım ve yataklık ediyor. devletimiz aradada baskıda bulunmasa buralara baskın düzenlemeyecek görmezden gelinecek senin bahsettiğin derneklerin niyetini biz çok ii biliyoruz senin bunları savunmana gerek yok Alıntı
Φ isyanci Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2007 Türkiyede nerde kürt dernekleri var bi örnek verimisin ? Biz almanyada veya avrupanın çeşitli yerlerindeki o bahsettiğin dernekleri biliyoruz amaçlarıda belli niyetleride faaliyet alanlarıda ben kürt etnik grubuna mensup hiçbir kardeşimizi teröre destekte bulunuyor diye ithamda bulunmadım sadede senin bahsettiğin dernekler teröre yardım ve yataklık ediyor. devletimiz aradada baskıda bulunmasa buralara baskın düzenlemeyecek görmezden gelinecek senin bahsettiğin derneklerin niyetini biz çok ii biliyoruz senin bunları savunmana gerek yok Biraz arastirirsan kendinde göreceksin, nerede kürt derneklerinin olacagini. hazira konmayalim. Ama sizin düsünceniz üzüm yemek degil bagciyi dövmek. Sabit fikirlerle bir yere varamayacaksiniz. Ben kimseyi savunmuyorum. Herkes kendini savunacak durumda muhakkak. Ama sizin yazdikarinizdan anlasiliyorki, her seyi iyi biliyorsunuz. Bilmeye devam edin, biz bu filimleri tekrar tekrar gör,eye devam edecegiz. Cünki bazilari kendi aptiklarini devamli dogru ve digerlerini yanlis görüyor. Anlayan anladi!!! Alıntı
Φ isyanci Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2007 Türkiyede nerde kürt dernekleri var bi örnek verimisin ? Biz almanyada veya avrupanın çeşitli yerlerindeki o bahsettiğin dernekleri biliyoruz amaçlarıda belli niyetleride faaliyet alanlarıda ben kürt etnik grubuna mensup hiçbir kardeşimizi teröre destekte bulunuyor diye ithamda bulunmadım sadede senin bahsettiğin dernekler teröre yardım ve yataklık ediyor. devletimiz aradada baskıda bulunmasa buralara baskın düzenlemeyecek görmezden gelinecek senin bahsettiğin derneklerin niyetini biz çok ii biliyoruz senin bunları savunmana gerek yok Sana bir ipucu vereyim, ama daha fazlasini kendin arastir ve gör. http://www.enstituyakurdi.org/modules.php?name=Feedback Girersen bu siteye, nerede ayin yaptigini ve adresini görürsün. Digerlerini de kendin arastir lütfen. Her seyi baskasindan beklemeyelim, arastirici olalim. Ama nafile. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2007 Avrupada PKK lilar her dönemde Türk isyerlerine lokallerine saldirmislardir,yine saldirilarina baslamislardir,hala silah zoru ile Türklerden harac toplanmaktadir,bunlari karsit gruplarin kavgasi olarak verirsek gercekleri görmezden gelmis oluruz ki eger gerceklerin ortaya cikmasinda bizler icin bir sakinca yoksa cikarmak icin mücadele vermeliyiz.Kölnde Türklere yapilan saldiri PKK lilar tarafindan yapildi,ve bu olay terör icin neredeyse insanlarin yasamlarini bile kisitlayacak kadar önlem almaya calisan Almanyada örtbas edildi,bir yahudu mezarliginda iki tas devrilse günlerce basbas bagiran Alman televizyon kanallari bu olayi kamuoyuna yansitmadi bile,buda Türk toplumunun Almanyada nekadar yalniz birakilmis oldugunu gösterir.Almanlara yaranabilmek icin terörist veya sempatizani olmak gerekiyor heralde.Köln kentinin yöneticileri seriat yanlilari ile terör yandaslarini barindirmak ve korumakla görevlendirilmislerdir saniyorum. saygilarla Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2007 tamam örnek vermişsin sağolasın bu derneklerin faaliyetleri nee ne iş yaparlar bunlar. mesala orda bir anket var anadilde eğitim bu ne oluyor bunları bi açıkla istersen Alıntı
Φ isyanci Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2007 tamam örnek vermişsin sağolasın bu derneklerin faaliyetleri nee ne iş yaparlar bunlar. mesala orda bir anket var anadilde eğitim bu ne oluyor bunları bi açıkla istersen Sayin arkadasim, ben burada kürt derneklerinin avukatimiyim veya üyesimiyimki her seyi benden bekliyorsun. Cok merekliysan kendinde arastirabilirsin, ben bunu zaten sizden bekledigimi yazmistim önce. Ama sunu söylemk gerek, her zamen öküz altinda biza aramaktan vazgecelim. Yeryüzünde binlerce dernek ve kuruluslar var. O kuruluslarin kamu düzenini bozup bozmadigi bulundugu ülkenin sorumlu kisilerine ve mercilere ait, size veya bana degil. Ama anladigim kadariyla siz zaten kararinizi vermissiniz. Sizin icin sadece kürt dernegi veya kurulusu olmasi terör örgütüne bagli oldugunu ispatliyor. Lütfen artik PKK ile kürtleri ayni kefeye koymaktan vazgecelim ve kürt kuruluslarina da tahammül edelim. Yanlis yapan tüprk kuruluslarida var, bozkurtlar gibi mesela. Kim yanlis yapiyorsa zaten yetkili merciler gerekeni yaparlar. Artik tek tarafli düsünmekten vazgecelimki gercekleri daha iyi görelim. Kimse kimsene daha fazla veya az vatansever degil ve olamazda. Vatanseverlik kimsenin de tekelinde degil. Önemli olan dogru yaparak yolumuza devam etmemizdir, yoksa terörüslerin ayarina düserek onlar gibi ayni yolu izleyerek insanlara terör yaparak bu is olmaz. Berlin'de türkleri savunmak ve onlarin adina eylem yapmak bozkurtlara kalmamistir. Devletimizin resmi mercileri gerekeni yapar. Onlarin yaptigi ve yapmak istedigi sadece ve sadece kendi emelleri icin, prim toplama icin saldiri eylemleri yapiyorlar. ve onlarin amaci bana göre kürtlerle türkleri sokakta karsi karsiya getirip terör estirmek. Ama buna kanmayacagiz, cünki hepimiz kardesiz be bozkurtlarin amacini herkes biliyor. Onlar gitsinller sayin Devlet bahceli'ye hesap sorsunlar, neden iktidarda iken ve Apo'yu yakalamisken asmadi? Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2007 Yine birseyleri karistirmaya basladik,PKK sempatizanlari Berlinde Apoya özgürlük istemek ve Türkiyeyi protesto etmek icin miting düzenleyebilir,Kölnde Türk lokallerine saldirabilir ve insanlari dögebilir yani onlarin bunlara hakki vardir ama bir Türk kurulusu adi önemli degil Türklerin hakkini korumak icin yürüyüs yapamaz Türk mercileri varmis bunlari yapabilecek.Ya arkadas, ya kimliginizi ortaya koyun diyinki biz buyuz veya gercekci olun.Kürtleri biz PKK ile ayni kefeye koymadik koymamaya calistik ama siz Kürt oldugunuzu iddia ediyor PKK nin sözcülügünü yapiyorsunuz.Yapmayin Allahaskina,ya göründügünüz gibi olun yada oldugunuz gibi görünün.Hem öyle hem böyle olunmaz.PKK lilarin yaptiklarini önemsemeyelim,PKK lilarin saldirilarini hos görelim ama Türklerin yaptiklarini elestirelim.Bu gülünmeyecek kadar komik bir istek. saygilarla Alıntı
Φ isyanci Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2007 Yine birseyleri karistirmaya basladik,PKK sempatizanlari Berlinde Apoya özgürlük istemek ve Türkiyeyi protesto etmek icin miting düzenleyebilir,Kölnde Türk lokallerine saldirabilir ve insanlari dögebilir yani onlarin bunlara hakki vardir ama bir Türk kurulusu adi önemli degil Türklerin hakkini korumak icin yürüyüs yapamaz Türk mercileri varmis bunlari yapabilecek.Ya arkadas, ya kimliginizi ortaya koyun diyinki biz buyuz veya gercekci olun.Kürtleri biz PKK ile ayni kefeye koymadik koymamaya calistik ama siz Kürt oldugunuzu iddia ediyor PKK nin sözcülügünü yapiyorsunuz.Yapmayin Allahaskina,ya göründügünüz gibi olun yada oldugunuz gibi görünün.Hem öyle hem böyle olunmaz.PKK lilarin yaptiklarini önemsemeyelim,PKK lilarin saldirilarini hos görelim ama Türklerin yaptiklarini elestirelim.Bu gülünmeyecek kadar komik bir istek. saygilarla Arkadasim, ben nezaman ve nerede kürt oldugumu söyledim? Lütfen cevaplayiniz. Ve ne zaman PKK lilar yürüyüs yapabilirler ama Türk kurulusu yapamaz diye yazdim? Herhalde okumuyorsunuz tam olarak. Ben kürt degilim, ama olmama da o kadar önemli degil. Hele hele PKK li ve MHP li hic degilim. Her kürt kurulusunu da PKK li görmekle ne kadar yanildigimiz ortada. Elma ile armutu karistirmaya devammi? Yoksa artik bu sabit görüsümüzden vazgececegizmi? PKK yi kinayan bir miting yapan hicbir türk kurulusunu, mhp de olsa, elestirmedim ben. Elestirdigim, bazi grupcuklarin bozkurtlar gibi, Berlin de oldugu gibi kürt kuruluslarina aynen PKK lilarin Köln de yaptiklari saldiri gibi yapmalari. Bumudur Türkiye sevdaliligi? Teröre karsi terörlemi cevap vermek? Lütfen artik azdiklarimizi okuyarak elestirilerimizi yapalim. Yosa sadece elestiri olsun diyemi yaziyoruz? Eger burada herkes kedini dogru buluyorsa ve digerine saygi göstermiyecekse tartismamiza da gerek yok bence. Alıntı
Φ isyanci Gönderi tarihi: 8 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 8 Kasım , 2007 Arkadaslar önce yazilan tüm yorumlari ve cevaplari okudum ve kendi görüsümü simdi yaziyorum. Anladigim kadariyla bazi arkadaslar Türkiye'yi her alanda elestiran ülkelerin acigini aramaya calisiyorlar ve arastirma yapmadan hemen infaz ediyorlar. Tabiiki herhangi bir yürüyüste veya protesto eyleminde haksiz yere insanlar dövülüyorsa dogru degil, bu kime yapilirsa yapilsin. Ama sunuda kabul etmemiz gerekli, eger elestirdigimiz ülkelerde olan olaylara karsi duyarliysak, neden kendi ülkemizde daha da kötüsü olmasina ragmen ses´siz kaliyoruz, hatta alkis tutuyoruz. Ülkamizde gecmiste kac tane insanlar sucsuz yere joplandi, aynen Belcikad olan olaylar gibi dayak atildi ve iskence yapildi. Bu is aynen yilanla deve isine benziyor. Ülkemizdeki her eylemi vatan hainligiyle degerlendirmemiz ve insanlara iskence yapmamiz bizi nbereye götürecek. Ben her yerde , ülkemde ve baska ülkelerde , insanlara karsi görüslerini bidirdikleri icin yapilan zulme karsiyim. Tahmine dayanarak, yanlis suclayarak o insanlara dayak atmak, iskence yapmak veye hapse atmak insan haklarina karsidir. bakin bizler kendi hatalarimizi hic tartisacek durumda degiliz. Önce bunu asalim. Türkiye hakkinda elestiri getirenler hemen avrupa hayrani olarak damgalaniyorlar. Bunlar yanlis arkadaslar. Biz cagdas ülke olalim, her görüse ve topluma saygili olalim, gerisi bize viz gelir. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.