Gönderi tarihi: 10 saat önce10 saat Admin Uzun Bir Seyahate Veya Tatile Çıkıyorsunuz ve Buzdolabınız Çok Dolu - Geri Geldiğinizde Her Şeyin Yolunda Olduğunu Nasıl Anlarsınız?Bir keresinde tatilden döndüğümde, biraz garip hissettiren bir dondurucuyla karşılaştım. Dondurmam kristalleşmişti, dondurulmuş karideslerim çekmecenin dibinde birbirine yapışmıştı ve tavuğumda dondurucu yanığı vardı. Bunun elektrik kesintisinden kaynaklandığını kesin olarak söyleyemesem de, dondurucunun içindekilerin tamamını atmanın daha güvenli olacağını düşündüm. Bana çok pahalıya patlamıştı bu yolculuk. Şimdi bile, bunun alınması gereken bir önlem mi yoksa tamamen yiyecek ve para israfı mı olduğunu bilmiyorum. Ama tatile gitmeden önce bana büyük bir huzur veren basit bir hile keşfettim ve bir daha asla geriye bakmadım.İki şey içeriyor: Donmuş su dolu bir bardak / tas / kap ve bir madeni para. İşte nasıl çalıştığı.Madeni para hilesi iş başındaMadeni para hilesi şöyle işliyor: Bir gece boyunca biraz su donduruyorsunuz (ben bunun için bir su tası kullanıyorum) ve ardından üzerine düz bir madeni para koyuyorsunuz.Tatilden en son döndüğümde, madeni param hala buzun üzerinde düz bir şekilde duruyorsa, Bu, buz bloğumun hiç erimediği, dolayısıyla dondurucumun seyahatim boyunca çalıştığı ve değerli dondurulmuş yiyeceklerimin neredeyse kesinlikle hala yenebileceği anlamına geliyor.Tatilden döndüğünüzde madeni para buzun üzerinde durmak yerine buzun içinde donmuşsa, bu, siz yokken dondurucunuzun çözüldüğü ve buzunuzun eridikten sonra madeni paranın etrafında tekrar donduğu anlamına gelir.Eğer madeni para suyun dibinde tekrar donmuşsa bu elektriklerin uzun süre kesildiğini gösterir. Bu hile bana 2023'teki travmatik dondurucu kazamı hatırlattı. Karideslerin biraz fazla düz olduğunu gözden kaçırmış olabilirim ve dondurucunuz çalışmayı durdurmamış olsa bile dondurucu yanığı meydana gelebilir.Bu yüzden bozuk para hilesi mükemmel bir sistem olmasa da (dondurucunuzun ne kadar süre çözüldüğünü veya buna neyin sebep olduğunu anlayamazsınız), tatile çıkmak üzereyseniz acil durumlarda işe yarayacak çok ucuz ve son dakikada yapacağınız bir numaradır.WiFi buzdolabı termometresi, buzdolabınızın düzgün çalışmadığı zamanları tespit etmenin daha akıllı bir yolunu sunuyor. Sıcaklıklar önceden ayarlanan aralığı aştığında anında uygulama bildirimleri, e-posta uyarıları ve sesli alarmlar alın. Kaynak: TG
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.