Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Psikolojiye Göre Duygusal Olarak Büyümemiş Erkekler Genellikle Bu 5 Davranışı Sergiliyor

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Psikolojiye Göre Duygusal Olarak Büyümemiş Erkekler Genellikle Bu 5 Davranışı Sergiliyor

man-2933984.jpg

Evet, aşık olmak çılgın ve çoğu zaman şaşırtıcı bir süreçtir. Bunun büyük ölçüde erkekler ve kadınların birbirlerinden çok farklı olmasından kaynaklandığını iddia ediyorum - eşitler ama çoğu zaman temelde farklılar.

En iyi arkadaşım bir erkek ve flört ve ilişkilerdeki maceralarını benimle paylaştığında, neden bu kadar tuhaf bir şey yaptığını merak ederek kafamı kaşıdığımı fark ediyorum. Ayrıca kadınların bu kadar tuhaf mesajlar atan bir erkeğe nasıl ilgi duyduğunu da merak ediyorum.

Ve elbette, erkekler hakkındaki hikayelerim konusunda o da benim hakkımda aynı şeyi düşünüyor. Erkeklerle ilişkiler, çoğu kadının kendi kafa karıştırıcı anlarını yaşamasına neden olur; çünkü duygusal olarak büyümemiş erkekler, olası bir gelecek konusunda şüpheye düşmemize neden olan gerçekten tuhaf hatalar yaparlar.

1. Hiçbir fikirleri yokmuş gibi davranmak (aslında varken)

Kız arkadaşınız akşam yemeğinde İtalyan mı yoksa Çin yemeği mi tercih ettiğinizi, Cuma gecesini arkadaşlarınızla takılmak mı yoksa evde Netflix izlemek mi istediğinizi sorduğunda, umursamadığınızı ve kararın ona ait olduğunu söylemek ne yardımcı ne de anlayışlı bir davranıştır.

Kadınlar, sadece laf kalabalığı yapmak için fikrinizi sormazlar. Fikrinizi sorarlar çünkü içtenlikle sizin fikrinizi isterler ve tercihlerinizi önemserler. Ne düşünürseniz düşünün, çoğu kadın ikiniz adına da tüm kararları vermek istemez.

Bu yüzden, bir kadın fikrinizi sorduğunda, konuşun! Eminim bir fikriniz vardır ve bunu onunla paylaşmak onu mutlu edecek ve bir ekibin parçası hissettirecektir. Ve amaç da bu, değil mi?

2. Her şeyi yanına kar bırakmak

Hayat zordur ve en iyi insanlar bile zaman zaman zor olabilir. Çok çalışıyoruz, sosyal medyayı takip etmek zorundayız, ailemiz ve arkadaşlarımız sürekli bizi her yöne çekiyor ve ihtiyacımız olan uyku miktarına asla yetmiyor.

Yorgun olduğunuz ve aptalca davrandığınız günlerde, kız arkadaşınız veya eşiniz muhtemelen sizi uyarıyordur. Eğer bunu nazik bir şekilde yapıyorsa, muhtemelen haklı olduğunu bilirsiniz ve bunu değiştirmek için hemen harekete geçecektir.

Ancak nedense erkekler aynı şeyi yapmazlar; hayatlarındaki kadın kötü davrandığında başlarını öne eğmeyi tercih ederler.

20 yıl boyunca, şimdiki eski kocam, eve geç geldiği için ona çıkıştığımda, ona bira gibi koktuğunu söylediğimde veya "kötü bir gün geçirdiğim" için ailesini ziyarete gitmeyi reddettiğimde başını öne eğdi. Ne olursa olsun, umursamazdı.

Duygularını incittiğimi biliyordum ama tek bir kelime bile etmedi, ben de bu şekilde davranmaya devam ettim ve her seferinde ona biraz daha az saygı duydum. Sonra bir gün gitti. Kalkıp gitti. Öyleyse, partnerinizin hak ettiği anda onu eleştirin. Gerçeğinizi söyleyin, onun saygısını kazanın ve kendinize olan saygınızı koruyun.

Duygusal olarak olgunlaşmamış bireyler genellikle ilişkilerinde sağlıklı sınırlar oluşturmakta ve sürdürmekte zorlanırlar. 2021 tarihli bir çalışma, özellikle idealize ettikleri veya kaybetmekten korktukları kişilerle yüzleşmekten veya fikir ayrılığına düşmekten kaçınabileceklerini öne sürdü.

3. Rastgele ve tutarsız mesajlaşma

Günümüzde flört eden veya ilişki yaşayan insanlar için mesajlaşmaktan daha sorunlu bir şey olduğundan emin değilim. Erkekler mesajlaşmayı temel bir iletişim aracı ve sıkıldıklarında yapabilecekleri bir şey olarak görüyor. Birçok kadın ise mesajlarını, gizli anlamlar ve incelikli ipuçları arayışında incelenip gözden geçirilecek anlamlı bir bilgi kaynağı olarak görüyor.

Yani bir erkek sık sık mesaj atıp sonra aniden ortadan kaybolduğunda, hayatındaki kadın için muazzam bir hayal kırıklığı yaratır. Bir kadına mesaj atıp sonra ortadan kaybolursanız, muhtemelen dakikalarca, saatlerce hatta günlerce takıntılı bir şekilde telefonunu kontrol edip neler olduğunu merak edecektir.

Yani, toplantınızdan önce sadece bir mesaj atmaya vaktiniz varsa, ona bunu söyleyin. "Merhaba demek istedim ama bir toplantıya giriyorum, bu yüzden bir süre iletişim kuramayacağım" gibi basit bir şey, onun size karşı incinmiş, kafası karışmış ve kızgın hissetmesini önlemek için yeterlidir.

Araştırmalar, duygusal olarak olgun insanların, dolaylı ve tutarsız dijital iletişime güvenmek yerine, duygularını ve ihtiyaçlarını daha doğrudan ifade etme konusunda daha rahat olduklarını savunuyor. Mesajlaşma beklentileri hakkında açık ve doğrudan iletişim, sağlıklı bir ilişki geliştirmenin ve sürdürmenin anahtarıdır.

4. İlişkilerden ziyade hobilere öncelik vermek

Biz kadınlar, sevdiğimiz erkeğin onu meşgul eden ve mutlu eden bir hobisi olduğunda mutlu oluruz. Genellikle elimizden gelen her şekilde onu desteklemeye çalışırız.

Çoğumuz için bizi çileden çıkaran şey bir erkeğin hobileri değil, neredeyse her şeyi bir kenara bırakarak sürekli bundan bahsetmesidir.

Bisiklete binmeyi seven bir erkek arkadaşım vardı. Hayatında gerçekten başarılı hissettiği tek yer orasıydı. Bunu destekliyordum çünkü bu ona kendini iyi hissettiriyordu. Ama sonra bundan bahsetmeyi bırakmazdı. Ve bundan bahsederdi. Ve bundan bahsederdi.

Konuşmalar, Pazar sabahı sürüşünden hemen sonra başladı. Bana sürüşün nasıl geçtiğini ve neleri farklı yapabileceğini anlatırdı. Bu düşünce akışı hafta boyunca devam eder, hafta ortasında ise Cumartesi sabahı sürüşünün nasıl olmasını beklediğini tartışmaya dönerdi.

İş öyle bir noktaya geldi ki, ara sıra benimle plan yapmak için durması dışında, benimle konuşmak istediği tek konu buydu. Bu yüzden ayrıldım. Umarım bisikletiyle sonsuza dek mutlu yaşarlar.

Hobileriniz olsun çocuklar. Ama onları hayatınızın merkezine koymayın! Ve ona kendi hayatı ve hobileri hakkında da sorular sormayı unutmayın.

Hobilere öncelik vermek, erkeklerde otomatik olarak duygusal olgunlaşmamışlık anlamına gelmez; ancak araştırmalar, ilişki sorumluluklarından kaçınmak için hobilere aşırı güvenmenin duygusal olgunlaşmamışlığın bir işareti olabileceğini gösteriyor. Sağlıklı bir ilişki, bireysel ilgi alanları ve ortak aktiviteler arasında bir denge gerektirir.

5. Erkek arkadaşları hakkında somurtması

Yukarıda da söylediğim gibi, en yakın arkadaşlarımdan biri erkek. Onu seviyorum, her gün onunla konuşuyorum ve hakkında her şeyi biliyorum; muhtemelen bu yüzden onunla asla romantik bir ilişkiye girmeyeceğimi kesin olarak biliyorum.

Neyse ki şu anki erkek arkadaşım arkadaşlığımızdan memnun, ama geçmişte benimle aynı fikirde olmayan erkeklerle çıktım. Kız arkadaşınızın veya eşinizin, onu anlayan ama romantik olarak ilgilenmediği erkeklerle arkadaş olmasına veya vakit geçirmesine "izin vermemek" büyük bir hata.

Kızların arkadaşlarına ihtiyacı vardır. Sevdiğiniz kadın, sözlerinizi ve davranışlarınızı yorumlamasına yardımcı olabilecek bir erkekle iyi arkadaşsa, bu, ilişkiniz için büyük bir kazanımdır ve muhtemelen sizi her türlü kederden kurtarır.

Kendinize güvenin, sizi sevdiğine inanın ve arkadaşlığın her zaman var olacağından emin olun. Sizi bu yüzden daha da çok sevecektir.

Aynı hataları tekrar tekrar yapmak, baştan başladığınız her yeni ilişkiyi mahveder. Bu yüzden fikirleriniz ve duygularınız konusunda dürüst olun, mesajlarınıza dikkat edin, hobileriniz konusunda hevesli olun, ancak diğer her şeyi göz ardı etmeyin ve diğer erkeklerle olan arkadaşlıkları konusunda ona karşı anlayışlı olun.

Unutmayın, bu kadın sizi seviyor ve kaybedecek olan sizsiniz. Bunu mahvetmeyin.

Kaynak: YourTango

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.