Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Veteriner Hekimlere Göre Bu 5 Köpek Cinsine Asla Sahip Olunmamalı: "Köpek Değil, Bu Bir Makine"

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Veteriner Hekimlere Göre Bu 5 Köpek Cinsine Asla Sahip Olunmamalı: "Köpek Değil, Bu Bir Makine"

Dog-Breeds.jpg

Tüylü, dört ayaklı bir en iyi arkadaş mı arıyorsunuz? Yaşam tarzınıza en uygun köpek ırklarını değerlendirmek, köpek sahibi olma sürecindeki ilk ve en önemli adımdır. Örneğin, şehirli misiniz yoksa bir köpeğin dolaşabileceği bir arka bahçeniz var mı? İşiniz evden uzakta çok zaman geçirmenizi mi gerektiriyor? Köpeğiniz küçük çocukların yanında olacak mı? Tüm bunlar ilk başta biraz göz korkutucu gelebilir, bu yüzden hangi köpek ırklarının radarınızda olmaması gerektiği konusunda bir veterinerden bilgi almak faydalı olabilir.

1. Dachshund

Yavru köpek bakışlarına aldanmayın; veteriner Amir Anway, bir TikTok videosunda Dachshund'ların "çok inatçı" ve "çok kötü bir ayrılık kaygısı" yaşadıklarını söyledi.

Gece boyunca havlamalarının alışılmadık bir durum olmadığını, işe gidip gelirken havlayan bir köpeği saatlerce evde yalnız bıraktığınızda bunun bir sorun haline gelebileceğini de ekliyor.

Dachshundlar, omurilikteki sinirleri bozan intervertebral disk hastalığı (IVDD) adı verilen bir sırt rahatsızlığına yatkındır. Anwary, minyon yapıları nedeniyle bu cinsin kilo almasının da kolay olduğunu ve "sırt problemlerinin daha da kötüleştiğini" açıkladı.

"Yani bir dachshund sahibiyseniz, ona dikkat etmeniz gerekiyor," diye uyardı.

2. Fransız Bulldog

Anwary'ye göre, bir Fransız Bulldog en iyi "sevimli, sevimli küçük bir yaratık" olarak tanımlanabilir. Sevimli bir görünüm sergilemelerine rağmen, hastane faturalarının epey kabarık olduğu biliniyor.

Anwary, "Solunum sorunları değilse, cilt problemleridir. Cilt sorunları değilse, sırt problemleridir," dedi. "Bir veteriner olarak, bu köpeklerin sürekli olarak birçok farklı sağlık sorunuyla geldiğini görüyorum. Asla bir Fransız Bulldog'u sahiplenmezdim ama çok sevimliler."

3. Belçika Malinois

Amerikan Kennel Kulübü'ne (AKC) göre, aile köpekleri arasında Belçika Malinois, özellikle küçük çocuklarınız varsa akıllıca bir seçimdir. Oyuncu ve misafirperver bir cins olarak kabul edilirler, ancak bu özellikleriyle birlikte bolca enerji de getirirler ve bazı sahipleri bunu bir dezavantaj olarak görebilir.

Anwary, "Bu bir köpek değil, bir makine. Sürekli fiziksel ve zihinsel uyarım gerektirir," dedi. Uygun egzersiz ve beyin uyarımı olmadan bu cins "yıkıcı" hale gelebilir.

"Tam zamanlı bir işte çalışıyorum, bu tür bir köpeğe gelişmesi için hak ettiği ilgiyi göstermem mümkün değil," diye açıkladı.

4. Border Collie

Anwary, "sevimli" bir cins olmalarına rağmen, Border Collie'lerin çok hiperaktif oldukları için "çalışan köpek" olarak kabul edildiğini belirtiyor.

"Sürekli aktifler, sürekli fiziksel ve zihinsel uyarılmaya ihtiyaç duyuyorlar ve bir Border Collie'ye mutlu kalması için ihtiyaç duyduğu miktarda uyarılma sağlayamam. Mutlu kalmazsa, yıkıcı hale gelir," dedi.

5. Labrador

Labradorlar, özellikle halihazırda köpek dostu bir evde yaşıyorsanız, genç aileler için en iyi ırklardan biri olarak kabul edilir. AKC onları aktif, arkadaş canlısı ve dışa dönük olarak tanımlar. Durum böyle olsa da, Labradorlar aynı zamanda vakumlu yiyiciler olarak da kabul edilir, yani gördükleri her şeyi yerler.

Anwary, "Labradorlar aşırı kilo almaya çok yatkın bir köpek ırkıdır ve aynı zamanda her şeyi yemeyi seven bir köpek ırkıdır, bu yüzden çok fazla yiyecek tüketirler," dedi.

"Peki, her şeyi yemeyi seven bir köpekle, her şeyi yediğinde şişmanlayan bir köpek çiftleştirdiğinizde ne elde edersiniz? Sürekli aşırı kilolu bir köpek elde edersiniz," diye devam etti. "Ben mi? Ben zayıf bir sahibim. Köpeğime ödül maması vermeyi çok seviyorum. Labrador'um her yere yuvarlanırdı, bu yüzden asla bir Labrador'a sahip olamadım."

Kaynak: BestLife

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.