Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ekmek, mutfak çekmecesinden tek bir parça ile birlikte saklanırsa 'taze kalır ve küflenmez'

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Ekmek, mutfak çekmecesinden tek bir parça ile birlikte saklanırsa 'taze kalır ve küflenmez'

loaf-7830938.jpg

Dolaplarımızda bulunan kiler malzemeleri söz konusu olduğunda, ekmek birçok kişinin mutfağında sıklıkla görülen bir üründür; lezzetli, doyurucu ve evde hazırlaması şaşırtıcı derecede kolaydır. Ancak doğru saklama yöntemleri söz konusu olduğunda, işler biraz daha karmaşık hale gelebilir.

Uygun olmayan gıda saklama teknikleri kullanıldığında ekmeklerde genellikle yeşil lekeler oluşur, yumuşak ve küflü hale gelir, ancak bazı basit yönergeleri izleyerek bunların hepsi önlenebilir ve ihtiyacınız olan tek şey, ekmeğinizin tazeliğini ve lezzetini günlerce koruyacak yaygın bir mutfak malzemesidir. Bu yöntem sihir gibi işliyor.

HelloFresh'te Kıdemli Tarif Geliştiricisi olan Mimi Morley, ilk adımın evinizde ekmeklerinizi saklamak için doğru yeri seçmek olduğunu belirtti.

Markanın binlerce Instagram takipçisi olduğu göz önüne alındığında, sık sık gıda saklama tavsiyeleri paylaştığı için dinlemeye değer biri.

Uzman şöyle açıklıyor: "Ekmeği oda sıcaklığında saklamak raf ömrünü uzatır. Ekmeğinizi kapalı ve karanlık bir dolapta veya varsa ekmek kutusunda saklamak en iyisidir. Ekmek ayrıca hemen yemek istemiyorsanız da iyi donar."

Ancak sadece evin konumunu göz önünde bulundurmanız gerekmez. Farkında olmayabileceğiniz bir şey daha var: Sonuçlarınızı önemli ölçüde artırabilecek ek bir ipucu.

Ekmeğinizi buzdolabının veya bulaşık makinesinin yakınına koymak ekmeklerinize zarar verebilir. Bunun nedeni, her iki cihazdan gelen ısı ve nemin yanlışlıkla "ekmeğinizi pişirmesi" olabilir.

Ekmeği cihazların yakınında saklamak kuru ve gevrek olmasına neden olabilir, bu nedenle ekmeğinizi bunlardan uzak tutmanız önerilir. Raf ömrünü uzatmak için ihtiyacınız olan tek şey yaygın bir mutfak eşyasıdır.

Uzmanlar, ekmeğinizi bir mutfak havlusuna sarıp ısıdan uzak tutmanın tazeliğini daha uzun süre korumasına yardımcı olabileceğini öne sürüyor.

Bu basit bir gıda saklama yöntemi gibi görünse de etkilidir. Bu yöntemin işe yaramasının basit nedenleri vardır.

Taze pişmiş ekmeği, özellikle ekşi mayalı ekmeği, temiz ve pamuklu bir mutfak havlusuna sarmak, tazeliğini korumasına yardımcı olur. Pamuk, nefes alan bir kumaştır ve nemin dışarı çıkmasını sağlayarak ekmeğin ıslanmasını önler.

Bu yöntem aynı zamanda nemin bir kısmını koruyarak ekmeğin çok çabuk kurumasını önler. Sadece sarmadan önce taze pişmiş ekmeğin soğuduğundan emin olun.

Ekmeği taze tutmanın diğer yolları

Bu ipuçları ekmeğinizi taze tutmanıza yardımcı olsa da, yapabileceğiniz başka şeyler de var. İşte birkaç örnek.

  • Ekmeğinizin serin ve kuru bir yerde saklandığından emin olun. Doğrudan güneş ışığına, ısıya veya aşırı neme maruz kalmamalıdır.

  • Ekmeği hava sirkülasyonu sağlamak için bir kağıt torbaya, temiz bir beze veya keten bir torbaya sarın. Bu, kabuğunun ıslanmasını önlemeye yardımcı olacaktır.

  • Ekmeği buzdolabında saklamayın, çünkü bu, özellikle düzgün sarılmamışsa kurumasına ve daha hızlı bayatlamasına neden olabilir.

  • Ekmeğinizin daha uzun süre dayanması için dondurabilirsiniz. Sıkıca sarılmış bir streç filme koyun ve dondurucu yanığını önlemek için bir kat folyo veya dondurucu kağıdıyla kaplayın.

  • Dondururken, dondurucuya uygun poşetler kullandığınızdan ve kapatmadan önce mümkün olduğunca havasını aldığınızdan emin olun. Bu, tazeliğini korumasına yardımcı olacaktır.

  • Ekmeği son kullanma tarihi geçtikten sonra tüketmemek için poşeti etiketleyip tarih attığınızdan emin olun.

Kaynak: TMUS

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.