Zıplanacak içerik

Bilgisayarımın donanım hızını tek bir Windows komutuyla kontrol ediyorum. Bunu Nasıl yapabilirsiniz?

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Bilgisayarımın donanım hızını tek bir Windows komutuyla kontrol ediyorum. Bunu Nasıl yapabilirsiniz?

Bilgisayarınızı bir süredir kullanıyorsanız veya iş için bir dizüstü bilgisayar aldıysanız, bilgisayarınızın diğer bilgisayarlara kıyasla hızını ölçmek zor olabilir. Ancak bunu anlamak için kullandığım hızlı bir yöntem var: Windows Deneyim Endeksi puanı (WEI).

WEI, Windows Vista ile kullanıma sunuldu. Bir bilgisayarın donanım ve yazılım performansının 1'den 10'a kadar bir ölçekte sayısal bir değerlendirmesini sağlıyordu.

WEI'nin doğrudan görüntüleme özelliği Windows 8.1'de kaldırılmış olsa da, araç Windows 11'de hala mevcut ve aşağıda size göstereceğim şekilde erişebilirsiniz.

Neden kullanmak isteyesiniz ki? Mecazi anlamda, sistem yöneticinizin yetkilerini kullanmanıza ve CPU ve depolama sürücünüz gibi bileşenlerin performansını analiz etmenize olanak tanır. Elde ettiğiniz sayısal performans değerleriyle, herhangi bir yükseltme yapmanız gerekip gerekmediğine daha kolay karar verebilirsiniz.

WEI'yi yorumlamak kolaydır: 10'a yakın puanlar, daha hızlı ve daha duyarlı bir bilgisayarı gösterir. 10/10 almak çok zordur, bu yüzden 9'un altındaki her şeyi istisnai olarak değerlendirmelisiniz.

Yapılması gerekenler:

・Windows 11 Arama'da komut istemine erişmek için CMD yazın.

・Şimdi winsat formal komutunu yazın. Bilgisayarın sistem donanımını analiz ettiğini gösteren bir işlem çalışması görmelisiniz. Görmüyorsa, komutu tekrar yazın.

・Şimdi C:WindowsPerformanceWinSATDataStore'a gidin ve bugünün tarihini içeren html dosyasını açın.

・HTML dosyasında listelenen verilerde WinSPR'yi bulun ve altındaki WEI bilgisini görüntüleyin.

Yukarıda oluşturduğum WEI'de görebileceğiniz gibi, bilgisayarımın CPU'su hızlı, ancak olması gerektiği kadar hızlı değil. Bu verilerden herhangi bir karar verecek olsaydım, daha hızlı bir CPU'ya sahip bir dizüstü bilgisayar bulabilir veya performansta çok küçük bir artış için SSD'mi güncelleyebilirdim.

Kaynak: PCW

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.